Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Teológia tela - otázky
 Diskusia k teme musi sa zena podriadit...
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: manžel odmieta sex Téma Next Topic: Rozvod/nulita
Strana: z 4

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 03 november 2007 :  17:10:36  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
pokracujte chlapci Pekne si to vydiskutujte je to celkom zaujimave a aj poucne

Pôvodne zaslal amerika1 - 03 november 2007 :  16:51:38

Len mna to nejako prestava bavit. Reagovat na Pierrove predstavy o tom, ako ma vyzerat "pravy" muz a na snahy obvinit Jana Pavla II. ze z muzov a koniec koncov aj z Krista robi submisivnych chudakov nemam zapotreby.
Kto chce pochopi, kto nechce nepochopi.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 03 november 2007 :  18:08:51  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
A nemal by si si polozit otazku , ci si ty dobre pochopil , co chce povedat Pierre ?

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 03 november 2007 :  19:19:47  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
A nemal by si si polozit otazku , ci si ty dobre pochopil , co chce povedat Pierre ?

Pôvodne zaslal amerika1 - 03 november 2007 :  18:08:51

Polozil som si ju. Odpoved znie, nemozem si byt isty, ci som dobre pochopil, co chce povedat.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 03 november 2007 :  20:54:51  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
len si myslim , ze si navzajom nerozumiete

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 03 november 2007 :  23:46:59  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal amerika1 - 03 november 2007 :  20:54:51

A Ty nam rozumies?

Pierre

Odoslaný - 04 november 2007 :  00:57:43  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Mato:
citácia:
Učí stále Cirkev, že je celibát „vyšším“ volaním ako manželstvo..
...atd, atd...

Toto je OK.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 04 november 2007 :  01:04:24  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Mato:
To som si skutocne nevsimol.

- Tak si vsimni: Vyborne Pieere to sa mi zacina pacit

American: Hmm, vdaka

To , ze sa zeny maju podriadovat muzom je len jedna cast , ktora sa neda pochopit bez druhej casti"

- Jasne, si znova vsimni ze presne k tomu som tam aj uviedol, ze nie len A, nie len B, spravne je A+B. Tam je nutna aj ta druha cast.

Ako ani Syn človeka neprišiel dať sa obsluhovať, ale slúžiť a položiť svoj život ako výkupné za mnohých."

- Ano, no z evanjelii vieme, ze sa priamo obsluhovat dal, zeny i ostatni ho stale obsluhovali ako len najlepsie vedeli. A on to i pokladal za spravne. Cize vyznam tejto vety nie je doslovny, je iny. Tu sa skor naraza na jeho poslanie, v tom On prisiel sluzit inym a nie aby ini mu sluzili. Aj muz v manzelstve ma svoje poslanie, v ktorom sluzi: miluje, chrani zenu... A rovnako aj zena ma zasa svoje poslanie voci muzovi, kde ma zahrnute aj tu slavnu poslusnost voci nemu.

a pouzivat zenu na svoje uspokojenie

- A na tom nie je nic zleho, pokial su v tom zahrnute aj dalsie nutne atributy (laska). Manzelia sa maju vzajomne uskokojovat a pomahat si v tomto smere. To su tzv. manzelske povinnosti.

Vidno ako pozorne citas a vnimas. Pri takomto pristupe, ked si ma pomylis s Janom Pavlom II.

- Neboj, Matko, ja som si vsimol od koho to povodom je . No za prve, dal si to sem Ty, a za druhe, tam priamo ani dokonca nie je ziaden problem, tam sa papez v submisivnom zmysle o Jezisovi ani vobec nevyjadruje. Take vyjadrenie si mal Ty este o stranu dalej, ze ved aj Jezis sa dava... A potom si dalej o eucharistii tu tocil textiky. Takze hej, ako som uz pisal, dnes sa skutocne eucharisticky Jezis submisivne dava nam do ruk (davaju nam ho na ruku), a my mame nad nim tym padom moc, mame ho uz v rukach a je len na nas co s nim spravime, je uplne podriadeny nasej voli. Odstranili sme jeho dominanciu, aj v kostoloch, aj pri omsi, aj pri prijmani. Ale prv to tak nebolo, prv bol Jezis v cirkvi ozajstnym dominantom. Akurat tymto sucasnym sfeminizovanim Jezisa sa narusilo vsetko, takze teraz ti to v metaforach bude fakt totalne vyznievat ze aj muž ma byt teda submisiv, ked je nim Jezis. Lenze nema to tak byt. Jezis ma byt dominant a muž tiez.

- Ach Matko zlaty, tvoje reakcie su voci mne trochu invektivne a chytas sa toho co je k danej veci bezpredmetne, ako ze kto ma pochvalil..., kto je autor daneho textu... Hmm, vies ty co, asi ozaj vykasli na to. Ja som tam chcel pisat o inom a aj som pisal

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 04 november 2007 :  08:00:05  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal amerika1 - 03 november 2007 :  20:54:51

A Ty nam rozumies?

Pôvodne zaslal Mato - 03 november 2007 :  23:46:59

mam dojem Mato , ze tie texty trochu znasilnujes Skus svojimi slovami vykreslit problem Mozno to bude lepsie
Lebo skutocne sa zda , opakujem zda , ako keby si videl hriech tam kde ziadny nie je
Napriklad ked muz zatuzi milovat sa so svojou zenou to je dobre , alebo zle podla teba ?

Mato

Odoslaný - 04 november 2007 :  11:00:28  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

Lebo skutocne sa zda , opakujem zda , ako keby si videl hriech tam kde ziadny nie je
Napriklad ked muz zatuzi milovat sa so svojou zenou to je dobre , alebo zle podla teba ?

Pôvodne zaslal amerika1 - 04 november 2007 :  08:00:05

Nevim, v com je problem ale myslel som si, ze tuto otazku som uz zodpovedal. Skusim teda este raz heslovite.

- Sex je v svojej podstate vyjadrenim a obnovenim manzelskych slubov.

- manzelstvo musi byt slobodne, uplne, verne a otvorene na zivot

- vyjadrenie slubov musi byt myslene uprimne a nesmie popierat ziaden prvok esencialny pre manzelstvo

- ak manželia prijímajú svoje telá v pohlavnom spojení hodne, ich sexuálna jednota sa stáva v ich manželstve zdrojom života, svätosti a radosti.

- ak manželia robia niečo a nemyslia vážne to, čo tým vyjadrujú – alebo ešte horšie, nejakým spôsobom sa snažia poprieť to, čo ich skutok znamená – ich pohlavné spojenie sa stáva zdrojom nevyhnutného nepokoja v ich manželstve, ktorý časom povedie pomaly (alebo nie až tak pomaly) k rozkladu ich manželstva zvnútra.

- co to znamena, ak nemyslia vazne, alebo popieraju to co vyjadruju?

slobodne: tato je porusena ak napr. manzelia jeden druhym manipuluju ci si sexualny styk vynucuju; ak je sex pouzivany ako "odmena" za nieco, ci jeho odmietnutie ako "trest" za nieco; ak je sex len prostriedkom na uspokojenie nutkavej "potreby". Sloboda znamená mať možnosť povedať áno alebo nie. Ak nemôžeš povedať nie, tvoje áno stráca svoj význam.

uplne: rozsiahlejsia tema, len na ukazku "Možno sa jeden z manželov cíti od druhého citovo vzdialený alebo chladný. Možno obaja partneri cielene odmietajú byť pre druhého otvorení a zraniteľní. Možno sa jeden druhému pri vyvrcholení nedávajú vôbec. K tomu dochádza, ak jeden z manželov hľadá orgazmus mimo normálny pohlavný styk. "

verne:Manželia si musia byť navzájom verní nie len skutkami ale aj myšlienkami. Napríklad snívanie o niekom inom počas pohlavného styku so svojim manželským partnerom je nehoráznym porušením vernosti.

otvorene na deti: manželia nesmú v žiadnom pohlavnom styku nikdy cielene brániť možnosti počatia života.

------------------

Je to uz teraz jasnejsie? Na takuto otazku sa neda odpovedat udernym ano, alebo nie.
Da sa jedine povedat, ak je to v sulade s Bozim planom pre nasu sexualitu (CISTOTA V MANZELSTVE), stava sa tato zdrojom zivota, svatosti a radosti a je to dobre.
V opacnom pripade...

Ela

Odoslaný - 04 november 2007 :  13:37:25  Zobraziť profil  Pridať Ela do zoznamu priateľov
.."otvorene na deti: manželia nesmú v žiadnom pohlavnom styku nikdy cielene brániť možnosti počatia života. "

V Cirkvi sa dost doporucuje a je dokonca sucastou aj predmanzelskej pripravy, tzv. billingsova metoda, ktorej podstatou, ak som to dobre
pochopila, je vyuzivanie tzv. neplodnych dni. V suvislosti s vyssie uvedenym citatom z pripravovanej knihy ma napadla otazka: Je v sulade s vyssie uvedenym, ked manzelia vyuzivaju dlhodobo, resp.ak maju uz "planovany pocet deti" a dalsie nechcu, aj trvale iba "neplodne dni"? Nie je to v rozpore s tym "nikdy cielene branit" a teda aj s ucenim Cirkvi?
Vdaka za odpoved a hlavne za vysvetlenie. Ela

Počet príspevkov: 745  ~  Člen od: 13 november 2003  ~  Posledná návšteva: 21 november 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 04 november 2007 :  14:41:25  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
nie je na to jednotny nazor

Mato

Odoslaný - 04 november 2007 :  16:36:15  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
.."otvorene na deti: manželia nesmú v žiadnom pohlavnom styku nikdy cielene brániť možnosti počatia života. "

Nie je to v rozpore s tym "nikdy cielene branit" a teda aj s ucenim Cirkvi?
Vdaka za odpoved a hlavne za vysvetlenie. Ela

Pôvodne zaslal Ela - 04 november 2007 :  13:37:25

To je celkom ina tema, ak je zaujem, mozeme otvorit diskusiu aj o nej.

Zatial iba tolko - doraz je na slovo branit, co znamena, ze par pouzije lubovolnu antikoncepcnu metodu na sterilizovnanie svojho styku. Metody prirodzeneho planovania rodicovstva, do ktorych patri aj Bilingsova, vsak nie su antikoncepciou. Na prvy pohlad sa moze zdat, ze v tom nie je rozdiel, ale ked si otvorime temu, uvidis, ze tam je zasadny rozdiel. V knihe je tomu venovana cela jedna samostatna kapitola.

Pierre

Odoslaný - 04 november 2007 :  16:52:36  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
No to co si popisal o slobode, myslim, ze este nastastie nevylucuje staru Katolicku mravouku (http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=1528), ze aj na naliehanie mas sice pravo povedat nie, ale mal by si mat na to skutocny dovod. A ako je i u teba uvedene, nemoze to byt z dovodu trestania manzela ani niecoho obdobneho... Mno, najlepsie je ked to velmi chcu obaja.

A ked muz zatuzi milovat sa so svojou zenou, v tom nie je ziaden problem. Je to uplne prirodzene a normalne. Treba si aj uvedomit, ze je tam aj sexualny pud, bez neho by to neslo, darmo by sme teoretizovali ze co je sex, ak by ten pud tam nebol

Mato

Odoslaný - 04 november 2007 :  17:58:29  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
No to co si popisal o slobode, myslim, ze este nastastie nevylucuje staru Katolicku mravouku (http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=1528

Pôvodne zaslal Pierre - 04 november 2007 :  16:52:36

Myslim, ze iste rozdiely sa tu daju najst. Napriklad taka eugenika, ako dovod na odmietnutie a naopak, nutnost ponuknutia svojho tela ako veci, na uvolnenie partneroveho sexualneho napatia, len aby sa partner nedopustil hriechu masturbacie ci cudzolozstva zneju znacne divne.

citácia:
A ked muz zatuzi milovat sa so svojou zenou, v tom nie je ziaden problem. Je to uplne prirodzene a normalne.

Ak je vsetko v sulade s Bozim planom, tak bezpochyby ano. Lenze zijeme v padnutom svete a sme hriesny ludia a tak tam problem moze velmi lahko nastat. Dovody su v strucnosti uvedene vyssie.

Doporucujem sa pohrabat trochu v Cirkevnom uceni o cistote v manzelstve a cistote pred manzelstvom. Co to znamena a tak... Inak nehovorime o tom istom a nema to ziaden zmysel.

Pierre

Odoslaný - 04 november 2007 :  18:07:12  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Darmo, ze okrem obnovenia manzelskych slubov je tam aj to uvolnenie toho sexualneho napatia, ukojenie pudov, je asi kazdemu jasne. A je i jasne, ze bez toho napatia, bez toho pudu, by sa ani nic neobnovilo. Aj ked sa to tu neuvadza, hra velmi podstatnu ulohu. A dalej manzelstvo je este vzdy aj o obetovani sa, na to sa zasa dnes trochu zabuda, a manzelia si maju aj v tomto pomahat, s laskou obetovat sa pre druheho... A o tom vlastne hovori aj ta stara Katolicka mravouka.

amerika1

Odoslaný - 04 november 2007 :  18:51:25  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
ked muz zatuzi milovat sa so svojou zenou, v tom nie je ziaden problem. Je to uplne prirodzene a normalne.

Ak je vsetko v sulade s Bozim planom, tak bezpochyby ano. Lenze zijeme v padnutom svete a sme hriesny ludia a tak tam problem moze velmi lahko nastat. Dovody su v strucnosti uvedene vyssie.

To znie trochu divne Skoro ako benovci Jasne ze problem moze nastat , nie sme anjeli , ale hriesni ludia
Lenze neda sa stale mysliet len nato , ze moze nastat problem Tak nastane Je sposob ako ho vyriesit

Mato

Odoslaný - 04 november 2007 :  19:43:35  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Lenze neda sa stale mysliet len nato , ze moze nastat problem

Pôvodne zaslal amerika1 - 04 november 2007 :  18:51:25

Ale ved na to nemas mysliet. Mas zit pravdu o Bozom plane so sexualitou. Ak tak zijes, problem nenastane. Ak nie, nastane.

Myslim, ze tato diskusia zacina stracat triezvy pohlad.

Keby som Ti napisal, ze ak nebudes zit podla Bozich prikazani tak sa moze stat, ze sa dopustis hriechu (akehokolvek), tiez by si reagoval, ze to je nejake cudne, ved sa neda stale mysliet na to, ci spacham hriech?

A nic ine sm Ti nenapisal, len som to konkretizoval na cistotu v manzelstve.

amerika1

Odoslaný - 05 november 2007 :  06:03:16  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Ved sa snaz pochopit , ze az tak moc som zase nepovedal , ze nesuhlasim Lenze proste citlivost duse na hriech sa vyvija To nemozes popriet A existuje moralna teologia , kde penitent nemusi spachat hriech , aj ked to co spachal , za inych okolniosti by hriechom bol
Este raz Skus sa zamysliet , ci si ten problem neposunul do takej roviny , ze sa stal nezrozumitelnym .

Mato

Odoslaný - 05 november 2007 :  10:12:48  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

Este raz Skus sa zamysliet , ci si ten problem neposunul do takej roviny , ze sa stal nezrozumitelnym .

Pôvodne zaslal amerika1 - 05 november 2007 :  06:03:16

Neviem, ci som ho tam ja posunul, alebo v com inom je problem, evidentne vsak je, ze je tato tema pre vacsinu ludi nezrozumitelna.

Tym padom neplni svoj ucel a je dokonca kontraproduktivna a teda ju z mojej strany ukoncujem.

Pierre

Odoslaný - 05 november 2007 :  12:04:36  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Tak som sa trosku podozvedal. Na to aby sa do manzelskeho sexu nedostal hriech, prv ludia nepotrebovali hrube knihy, mali na to velmi jednoduchy a ucinny figel. Proste sa predtym pomodlili alebo aspon prezehnali, cim k tomu aktu pozvali aj Boha, cele si to takto krasne posvatili...
A kto chodi na spovede - ocistuje sa, chodi na Prijmanie, a este k sexu takymto sposobom pozve Boha, urcite nezacne v tom sexe pachal nejake perverznosti, velmi dobre odhadne mieru. Bude sa milovat so svojou zenou v sulade s Bozou volou.

Ale uzanavam, ze v tej knihe su okrem chybnych vyrokov aj dobre napady, napr. to aby sa to vnimalo aj ako obnovenie manzelskych slubov, to hej, to je celkom dobre. Ale aby muz potlacal svoju muzsku sexualitu a tuzil sa dat zene, tak to je uz velka somarina. Muž je dominant, jeho prirodzenou tuzbou je aby sa zena davala jemu, a ked sa mu ona da, je to vzdy vzajomne darovanie. Muz tuzi aby sa mu zena dala (dominantny princip), a zena tuzi dat sa muzovi (submisivny princip). Tak to ustanovil Boh a nesmie sa to narusat.

amerika1

Odoslaný - 05 november 2007 :  13:33:37  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov

Pred nebeskou branou stoji zastup muzov . Vyjde svaty Peter a hovori
Ktori boli za zivota pod papucou vpravo , a ktori neboli vlavo
Vpravo je velky zastup a vlavo stoji jeden muz
Pride k nemu svaty Peter a pyta sa ho
Ty si neozaj nikdy nebol pod papucou ?
Ja neviem , mna sem postavila zena

zmurka

Odoslaný - 05 november 2007 :  22:13:32  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: zmurka  Pridať zmurka do zoznamu priateľov
citácia:

Pred nebeskou branou stoji zastup muzov . Vyjde svaty Peter a hovori
Ktori boli za zivota pod papucou vpravo , a ktori neboli vlavo
Vpravo je velky zastup a vlavo stoji jeden muz
Pride k nemu svaty Peter a pyta sa ho
Ty si neozaj nikdy nebol pod papucou ?
Ja neviem , mna sem postavila zena
Pôvodne zaslal amerika1 - 05 november 2007 :  13:33:37

Ale - žeby to v reáli naozaj bolo až také tragické? Dúfam, že nie je .

Život je veľký dar - nepremrhajme ho

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 890  ~  Člen od: 28 október 2006  ~  Posledná návšteva: 23 október 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 06 november 2007 :  09:21:31  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Dufat mozes . V skutocnosti je to este horsie

Milan

Odoslaný - 07 november 2007 :  01:07:12  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
citácia:
Dufat mozes . V skutocnosti je to este horsie

Pôvodne zaslal amerika1 - 06 november 2007 : 09:21:31

-

- ako vzdy u ameriky1.... trefa do cierneho ....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

morla

Odoslaný - 10 január 2008 :  08:42:21  Zobraziť profil  Pridať morla do zoznamu priateľov
vidim, ze ste tu mali diskusiu plnu myslienok, kt. mozu a nemusia pomoct.........
ja mam iba par otazkok, a nou nechcem nadrziavat nikomu z predchadzajucich ucasnikov diskusie.
Chcem vediet, preco Boh dal zene krasne telo, krasne pre zenu typicke vlasnosti, kt. muza uchvacuju, a sposobuju v nom to sexualne vzrusenie?
Ked ako hovorite, sex nema byt o ulaveni si?
Preco by to nemal byt cisty manzelsky sex, ked za sexualnym vzrusenim stoji samotna manzelka?
Ak by sex bol len o odovzdani sa, o laske, o Bohu, o detoch, zena by nemusela byt ocarujuca pre svojho manzela. A predsa bola poslednym, tym najlepsim zakoncenim stvorenia sveta(nie nadarmo sa hovori, ze ,to najlepsie na zaver´, alebo ,v tom najlepsom je treba skoncit´)

Ako nasýtené dieťa v matkinom náručí, ako nasýtené dieťa, tak je moja duša vo mne. (Žalm 131;2)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 78  ~  Člen od: 25 december 2007  ~  Posledná návšteva: 15 november 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 4 Previous Topic: manžel odmieta sex Téma Next Topic: Rozvod/nulita  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06