|
Odoslaný - 02 október 2007 : 16:16:03
|
Maju to tazke... ti, co beru autoritu za pravdu miesto toho, aby brali pravdu za autoritu.
Gerald Massey
|
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2007 : 00:37:03
|
- nuž,
Všetko záleží od svadby; keď si vezmeš dobrú ženu, budeš šťastný,
keď zlú, stane sa s teba filozof .... |
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2007 : 09:41:25
|
Veru . A prv nas Marcelllooo filozofovanie ani nemal rad. Asi nam neborák predcasne stárne, alebo si ozaj nasiel nejaku velmi zlu zenu . |
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2007 : 09:58:58
|
citácia: Všetko záleží od svadby; keď si vezmeš dobrú ženu, budeš šťastný,
keď zlú, stane sa s teba filozof ....
citácia: Maju to tazke... ti, co beru autoritu za pravdu miesto toho, aby brali pravdu za autoritu. Pekné a pravdivé myšlienky. Ale možno, že podpichnem Marccellla. Luther tiež aktívne pracoval na svojej autorite a na svojej pravde, ako však mohol napísať toto: citácia: Najprv by sa im mali zapáliť synagógy a to čo zostane, by malo byť utopené v bahne aby už nikdy nikto ne mohol nájsť po Židoch nejaký kameň alebo popol. Židovské modli-tebné knižky by mali byť zničené a rabínom zakázané kázať. Potom by mal prísť na rad židovský ľud. Ich domy by sa mali rozbíjať a ničiť a všetci obyvatelia by mali byť umiestnení pod jednu strechu alebo do stajne ako cigáni, aby sa poučili, že nie sú páni v našej zemi. Židom by malo byť zakázané jazdiť po cestách a vstupovať na tržnice, mal by sa im zhabať majetok a potom by mali byť tieto jedovaté červy odvedené na nútené práce, aby si museli zarábať na chlieb v potu tváre. Nakoniec by mali byť odprataní navždy ! citácia:
… A pretože zlodejov, vrahov, domových lupičov lámeme na kolese a odovzdávame ka-tovi, koľkokrát viac by sme mali lámať na kolese a zabíjať… lapať, preklínať a popra-vovať všetkých lichvárov ! (Luther - Von den Juden Und ihren lůgen |
Počet príspevkov: 357 ~
Člen od: 30 jún 2007 ~
Posledná návšteva: 06 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2007 : 10:49:05
|
citácia: Luther tiež aktívne pracoval na svojej autorite a na svojej pravde O tom nic neviem. Ale je to castou propagandou z rad RKC.
citácia: ako však mohol napísať toto: Najprv by sa im mali zapáliť synagógy a to čo zostane, by malo byť utopené v bahne aby už nikdy nikto ne mohol nájsť po Židoch nejaký kameň alebo popol. Židovské modli-tebné knižky by mali byť zničené a rabínom zakázané kázať. Potom by mal prísť na rad židovský ľud. Ich domy by sa mali rozbíjať a ničiť a všetci obyvatelia by mali byť umiestnení pod jednu strechu alebo do stajne ako cigáni, aby sa poučili, že nie sú páni v našej zemi. Židom by malo byť zakázané jazdiť po cestách a vstupovať na tržnice, mal by sa im zhabať majetok a potom by mali byť tieto jedovaté červy odvedené na nútené práce, aby si museli zarábať na chlieb v potu tváre. Nakoniec by mali byť odprataní navždy! A pretože zlodejov, vrahov, domových lupičov lámeme na kolese a odovzdávame ka-tovi, koľkokrát viac by sme mali lámať na kolese a zabíjať… lapať, preklínať a popra-vovať všetkých lichvárov ! (Luther - Von den Juden Und ihren lůgen Nuz na to sa musis spytat pana Luthera, ako a preco to napisal. Ja sa za nikoho ineho vyjadrovat nebudem.
P.S.: Preco ta snaha odvadzat temu inym smerom? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2007 : 10:53:10
|
citácia: Pekné a pravdivé myšlienky. A ked to rozmenime na drobne: RKC tvrdi, ze ma pravdu, lebo je autorita. Boh je Pravdou a zivotom a preto je Boh a Jeho Slovo autoritou. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2007 : 11:37:12
|
RKC tvrdi, ze ma pravdu, lebo je autorita.
- Takto to RKC netvrdi . RKC ma pravdu, lebo tu pravdu dostala od Boha, ale dostala k tomu aj autoritu. Proste predstavitelom nasej cirkvi, svatym apostolom a ich nastupcom, bola odovzdana pravda i autorita. |
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2007 : 12:24:36
|
GMK, trepeš hlúposti. Čakal som, že tento citát dajako prekrútiš na svoju subjektívnu pravdu.
Katolícka Cirkev nemá Pravdu kvôli tom, že je autorita, ale je autoritou, lebo vlastní Pravdu, a tú Pravdu má priamo od Boha. |
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2007 : 12:33:19
|
Jo jo, RKC ma pravdu, a pteto ma aj autoritu.
A RKC nema kontroverzne postoje, snad len mozno niektori jej clenovia... |
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2007 : 12:56:43
|
Preco mali pravdu apostoli? Azda len preto ze mali autoritu? Pravdu mali preto, lebo pravdu dostali, plus preto lebo dostali aj Ducha pravdy. |
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2007 : 13:51:05
|
Marcelllooo citácia: RKC tvrdi, ze ma pravdu, lebo je autorita. Asi zase skončíme pri tautológii. Prečo tvrdíte niečo, čo nie je pravda, čo ani katolícka cirkev netvrdí?
citácia: Ja som si myslel, ze Kristus je Pravda i Zivot. Vlastni teda RKC Boha? Je Boh majetkom RKC? Nie. Ale cirkev je telom Kristovým. Hovorí Vám to niečo? Mystické telo Kristovo je tiež pravdivé.
citácia: Teraz sa dozvedam, ze ju dokonca VLASTNI! Vlastnictvo je vsak vztah nadriadenosti a podriadenosti a vylucnej dispozicie a manipulacie. Ty teraz tvrdis (ale chapem, ze sa s tym nazorovo zhodujes), ze RKC vlastni pravdu a teda s noumoze narabat a manipulovat. Podla lubovole, kedze je jej majitelkou. V tomto prípade by som to presne takto neformuloval. Myslím, že formulácia, že cirkev VLASTNÍ pravdu nie je najšťastnejšia. Lepšie by možno bolo, že cirkev MÁ pravdu. Ale cirkev nie je Pravdou. Boh je Pravda, Láska, Spravodlivosť... Cirkev však pravdu, ktorú MÁ od Boha spravuje tu na zemi až do súdneho dňa. V tomto prípade sa teda nejedná o vzťah nadradenosti a podradenosti, ale o jednoduchý fakt. Ja mám pravdu, keď poviem, že mám hnedé oči. Cirkev má pravdu, keď nám hovorí o Bohu, viere a spáse. Toto poverenie /mať pravdu vo veciach viery a mravov/ dostala od Ježiša Krista.
PS: Otvoril som diskusiu na http://www.milosh.sk/diskusie/viewtopic.php?t=83 kde budeme môcť pokračovať v nedokončených otázkach z tohoto fóra.
|
Počet príspevkov: 514 ~
Člen od: 31 júl 2007 ~
Posledná návšteva: 25 november 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2007 : 14:34:09
|
U apostolov je zrejme, ze dostali najprv Pravdu a z nej prameni ich autorita. U RKC je to presne naopak.
- Ale prosim ta, ved prave u cirkvi je to rovnako zrejme ako u apostolov, ved ona je tu prave od apostolov. U nikoho to nie je tak zrejme ako prave u nej. |
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2007 : 14:41:02
|
citácia: Ale prosim ta, ved prave u cirkvi je to rovnako zrejme ako u apostolov, ved ona je tu prave od apostolov. U nikoho to nie je tak zrejme ako prave u nej. RKC si zaklada na tom, ze zdedila moc (=autoritu) od apostolov. Z toho odvodzuje, ze jej deklaracie su pravdive.
Apostoli (hoci aj u nich sa taketo chutky prejavovali - no boli Kristom okamzite korigovane) boli zalozeny na svedectve o Pravde. Autoritu ziskali az nasledne ako Bozi svedkovia. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2007 : 15:00:42
|
Ani nie, priatelu, cirkev si zaklada hlavne na tom, ze od apostolov zdedila pravdu a Ducha pravdy. V cirkvi je pravda a Duch pravdy. Ale je tam samozrejme od apostolov aj zdedena moc (odpustat hriechy, rozvazovat a zavazovat).
A apostoli tuto moc mali, teda nie ze sa prejavovali chutky, ale fakticky ju mali. Dal im ju Jezis a oni ju zasa odovzdali svojim nastupcom. Je to dokonca zaznamenane aj v biblii, ako Jezsi im tu moc daval a trochu aj to ako tu moc oni davali inemu.
|
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2007 : 18:24:57
|
GMK opäť rýpe. Téma uzavretá. |
|
|