|
Odoslaný - 14 júl 2007 : 09:36:48
|
Čo si o tom myslíte, aké máte skúsenosti:
Môže internet ovplyvňovať aj duchovný život?
Vplýva internet na vaše reálne vzťahy?
|
Život je veľký dar - nepremrhajme ho
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 890 ~
Člen od: 28 október 2006 ~
Posledná návšteva: 23 október 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 júl 2007 : 17:34:12
|
|
|
Odoslaný - 15 júl 2007 : 08:40:09
|
Môže internet ovplyvňovať aj duchovný život? ano vela veci som zazila tu na fore, ktore by som mala inak tazko sancu zazit alebo inak by som doposial z nich zazila len velmi male mnozstvo...dost vela som sa vdaka netu ( kredu) naucila
Vplýva internet na vaše reálne vzťahy? ano cez net som si nasla manzela, takze v tomto smere na moj realny zivot net velmi ovplyvnil dalej si pisem maily s kamoskami, s ktorymi som sa uz davno nevidela, takze mi net pomaha udrziavat s nimi kontakt potom nejakych ludi som este spoznala cez net, za co som tiez vdacna no ale aby som len nespievala ody na net...kedysi som bola na nete zavisla a ovplyvnilo to moje vztahy tak, ze realne som zanedbavala a zila som vo vysnivanom svete....ale to je uz vdaka Panu Bohu prec
|
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 júl 2007 : 23:00:30
|
Môže internet ovplyvňovať aj duchovný život? Tiež si myslím, že áno. Dáva mi určite väčšie možnosti v poznaní, a okrem toho ľahšie sa tu hľadá ako v klasickej knižnici či knihách... Ale - na druhej strane - a to už trošku súvisí aj s druhou otázkou, net strháva - a ja nie som výnimkou. Keď ma niečo osloví, idem ďalej a ďalej - a - neviem niekedy prestať.
Vplýva internet na vaše reálne vzťahy? Vyzerá to tak, že áno. V pozitívnom zmysle - poznávaním nových ľudí na internete sa človek obohacuje. Čítavaním diskusií na rôzne témy zas získava "do zásoby" aj argumentáciu pre reálne diskusie. Ale je tu aj negatívny dopad - keď sa zaujmem príliš netom, zanedbávam reálne vzťahy. No to je už otázka časová, disciplínová, hierarchie hodnôt, záujmov, kontaktov atď. |
Život je veľký dar - nepremrhajme ho
|
Počet príspevkov: 890 ~
Člen od: 28 október 2006 ~
Posledná návšteva: 23 október 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 júl 2007 : 23:45:52
|
Nie na obe otázky. Internet beriem iba ako doplnok (pracovný nástroj), len ako prostriedok na uľahčenie činností a vyhľadávania informácií. Nikdy by som nedopustil, aby nejaký umelý prostriedok zasiahol do môjho života tak, že by to natrvalo zmenilo moje osobné postoje a spôsob života. To sa môže stať len slabým alebo ľahko zmanipulovateľným ľuďom, prípadne oboje. |
Počet príspevkov: 93 ~
Člen od: 24 jún 2007 ~
Posledná návšteva: 12 november 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 júl 2007 : 13:41:28
|
Moze ovplyvnit aj duchovny zivot, ale aj pozitivne a aj negativne. Je dolezite si vyberat a mat dobre a kvalitne kriteria. |
Počet príspevkov: 263 ~
Člen od: 20 jún 2007 ~
Posledná návšteva: 20 december 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|