Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Milanovi
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: rozdiely Téma Next Topic: Stvoril vesmír Boh... ?  

Ales

Stav: offline

Odoslaný - 27 jún 2007 :  11:52:27  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
prišiel si sem na toto forum slobodne. Prišiel si do spoločnosti, ktorá sa dohodla(a ty si sa pridal k dohode svojim suhlasom) na urcitom sposobe fungovania. Cize sice pravnicke vzdelanie nemam, ale cosi ma nabada spomenut slovicko DEMOKRACIA....

- privelmi sa ohanas slovickom DEMOKRACIA, ktore tebe vobec asi neprinalezi ... ?

- i Michal Masný, kňaz, sa vyjadruje : "Cirkev nie je demokratická, ale hierarchická, to je pravda."

- "V Cirkvi predsa nie je demokracia, ale poslušnosť." ... tiež len dalsie vyjadrenie dalsieho knaza ....

- V Cirkvi je hierarchia, nie zatiaľ najdokonalejšie ľudské zriadenie - demokracia .... Peter kapucin ...

1. Ale je toto forum Cirkev? Môžeš dokazateľne preukázať že toto forum tvorí cirkev?
2. Tichondius sa začal ohánať slovíščkom demokracia, ktorému dával význam "môžem si robiť čo chcem" - čo nie je podstatou demokracie, ale anarchie. Keď sa jej dožaduje , nech si aj uvedomuje, že okrem práv ma aj nejake povinnosti.
3. Keď sa Demokracie domáham je to zle, a keď niekto druhý je to už dobre? Chyba je len to, že som veriaci? Vari prestávam byť občanom tohoto štátu, či členom EU, len tym ze som veriaci? Mam take iste práva a demokracie sa mám právo takisto domahať(ako aj povinnosť sa ňou riadiť) ako ktokoľvek druhý. Neviem prečo sem vôbec zaťahuješ Cirkev, keď toto forum nie je cirkevne(v zmysle patriace a prevadzkujuce cirkvou).

p.s. demokracia nie je najdokonalejsim ludskym zriadením....len sa zatial nic lespieho nevymyslelo. osobne si myslim ze hierarchia(podľa vzoru monarchie) je oveľa lepším zriadením ako demokracia.
a bezohľadu koľko krát použiješ slovíčko demokracia - celý svet doteraz využíva monarchisticke riadenie. len sa to akože nahradilo slovíčkom demokracia, aby človek tam naspodu mal pocit aký je dôležitý.....

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora 

Milan

Odoslaný - 30 jún 2007 :  03:46:00  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
... ako prislusnik cirkvi si povinny podla tych vyjadreni len jedno ... POSLUCHAT! ... ostatne je irelevanne ....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 30 jún 2007 :  09:20:34  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
a vieš kedy aj kde a v čom vo všetkom?

lebo tvoja odpoveď hovorí o obrovskej neznalosti cirkvi, teda fakt.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 02 júl 2007 :  10:46:24  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
citácia:
demokracia nie je najdokonalejsim ludskym zriadením....len sa zatial nic lespieho nevymyslelo. osobne si myslim ze hierarchia(podľa vzoru monarchie) je oveľa lepším zriadením ako demokracia.
a bezohľadu koľko krát použiješ slovíčko demokracia - celý svet doteraz využíva monarchisticke riadenie. len sa to akože nahradilo slovíčkom demokracia, aby človek tam naspodu mal pocit aký je dôležitý.....

Veru tak, Alesko.
A demokracia by mala byt vlada ludu, lenze o com naozaj v nasich vraj demokraciach ludia rozhoduju? O nicom, len raz za cas rozhodnu kto bude vladnut, to je cela ich moc. Taku demokraciu mali napr. uz Zidia pred par tisicrociami ked si volili krala. Mame to zaznamenane v biblii. Takze nic noveho pod slnkom.

A co sa tyka, ze ci je lepsia monarchia alebo tato takzvana demokracia, no mam pocit, ze skoro cert ako diabol, ked sa dostane k moci dobry, spravodlivy a cestny, ci uz monarcha alebo demokraticki panovnici, je to vzdy skvele. Ale ked sa dostane k moci zly clovek, je to vzdy nestastie. Nejeden zvlast zly clovek sa dostal k moci prave v demokratickom zriadeni, napr. aj Hitler.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 04 júl 2007 :  11:30:41  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
citácia:

Veru tak, Alesko.
A demokracia by mala byt vlada ludu, lenze o com naozaj v nasich vraj demokraciach ludia rozhoduju? O nicom, len raz za cas rozhodnu kto bude vladnut, to je cela ich moc. Taku demokraciu mali napr. uz Zidia pred par tisicrociami ked si volili krala. Mame to zaznamenane v biblii. Takze nic noveho pod slnkom.

A co sa tyka, ze ci je lepsia monarchia alebo tato takzvana demokracia, no mam pocit, ze skoro cert ako diabol, ked sa dostane k moci dobry, spravodlivy a cestny, ci uz monarcha alebo demokraticki panovnici, je to vzdy skvele. Ale ked sa dostane k moci zly clovek, je to vzdy nestastie. Nejeden zvlast zly clovek sa dostal k moci prave v demokratickom zriadeni, napr. aj Hitler.

Pôvodne zaslal Pierre - 02 júl 2007 : 10:46:24

-

- suhlasim s tebou Pierre, nie ja sa odvolavam na demokraciu ale Alesko...
- mas pravdu da sa vela o nej polemizovat
- ja len, ze urcity predstavitelia cirkvi popieraju demokraciu v cirkvi a iny jej prislusnik sa jej tak zastava, aby druhy prislusnik cirkvi zas poukazal, ze cela ta demokracia mnohokrat nic nemusi znamenat .... suhlasim s tebou

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 03 september 2007 :  21:11:58  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
a vieš kedy aj kde a v čom vo všetkom?

lebo tvoja odpoveď hovorí o obrovskej neznalosti cirkvi, teda fakt.

Pôvodne zaslal alesko - 30 jún 2007 : 09:20:34

prosím odpoveď na tieto otázky. týkalo sa to poslušnosti.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 05 september 2007 :  09:22:04  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov

- co je ? , vadi ti ze ta pokladaju za poslusnu ovcu v stade?....

- urcite nie som znaly v oblasti cirkvi, ja to netvrdim, ale ako tu na fore

vidno rozporov medzi sebou mate az az .... je co citat, hladat, porovnavat

....

- cirkev je hierarchisticka, vedie a dohliada, je tam poslusnost, ktora je

odvodzovana od samotneho Jezisa .... ci nie ? .... smutne vsak, ze tato

odvodzovana poslusnost sa tak zneuziva ....

- a co mi ty nove mozes povedat, vysvetlit, ked sa i knaz tak vyjadri, iba ze by si prave ty o nom tvrdil, ze zije v schizme .... takych umelcov je tu tiez dost ....

- tak sorry, tato tema je pre mna uz passe .....

Ales

Odoslaný - 05 september 2007 :  09:50:53  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
no lahsie je povedat ze je to passe...

ale som rad z si si priznal neznalost... aj tak nechapem naco sa staries do toho do coho sa nerozumies

Milan

Odoslaný - 06 september 2007 :  03:16:12  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov

- videl som na tomto fore, kolkokrat si urcitym veciam rozumel ty ....

- staram sa, sprtam, podryvam, pretoze som zvedavy (vela veci som sa

tu naucil, nie je asi vsetko tak ako sa to tu hlasa... ).... ja aj mam

urcity dovod, tak sa nerob "sprostym" a nerob sa zbytocne aktivnym po

dovolenke ...

Ales

Odoslaný - 06 september 2007 :  09:43:39  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
prečo nemozem byt aktivny? kukni moj blog radsej..... a potom cosi hovor o aktivite po dovolenke.... teda po duchovnych cviceniach

Previous Topic: rozdiely Téma Next Topic: Stvoril vesmír Boh... ?  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06