|
Odoslaný - 20 jún 2007 : 22:49:45
|
Ale iste ze poznali. Zatial ma vsak nikto nepresvedcil, ze toto je ten pripad.
Ak mam dva obsahy, ktorych mozna pravdivost sa podla mojich moznosti to posudit zda rovnaka, jeden z nich je vsak podlozeny nazormi, ktore sa aj v inych diskusiach preukazali ako majuce tendenciu k vlastnej interpretacii pravdy (na svoj obraz) a druhy je podlozeny osobnym svedectvom ludi, ktori tutu skusenost maju plus nazormi papeza a jeho kazatela, je viac nez jednoznacne, kam sa priklonim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 jún 2007 : 22:52:49
|
V tom prípade je na mieste zásadná otázka, či je tomu príčinou chyba vo vysielači alebo v prijímači. |
Tomáš, bývalý priaznivec Kreda. |
|
|
|
Odoslaný - 20 jún 2007 : 22:54:48
|
Vid vyssie. (editovana odpved, reagujes prilis rychlo)
Pokial to mozem posudit, tak je chyba vo vysielaci. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 jún 2007 : 23:02:44
|
chyba bude asi v Bohu, ked nas všetkých nepokrstí DS pri krste, resp. birmovke a keď potrebujeme dalsie cosi na to aby sme sa citili ako krestania katolici |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 jún 2007 : 23:07:43
|
Alesko neviem o co sa snazis, ale nezda sa mi to velmi vtipne.
Toto tu zu bolo tiez asi tri krat povedane - chyba nie je v Bohu, ale v prijimatelovi sviatosti. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 jún 2007 : 23:29:21
|
ano bhol to len pokus o vtip....
citácia: V prvotní církvi byl křest mocnou událostí tak bohatou na milost, že nebylo normálně potřeba nového vylití Ducha, jak je známe dnes. Křest byl udělován dospělým, kteří se obrátili z pohanství, byli jak se patří vyučeni a připraveni, aby při křtu učinili vyznání víry jako svobodnou a zralou volbu.
toto je citacia z Rainera Cantalamessu OFMCap. Toto sa deje dnes nie pri krste ale skor pri birmovke(u obratenych v dospelosti). Teda malo by sa to diat, ale prečo sa to nedeje(stále som v intenciach citacie, len inej casti)
Co je ale problem? Ze birmovanec, ma sice rozumovu vedomost, ktoru neprijima tak ako prijimali prvi krestania krst. Proste ma na haku a niektori to beru ako tradiciu, resp. neveria, alebo nedoveruju v tu moc ktoru dostali.
Mne sam jeden kamos povedal asi 5 rokov po birmovke: vies keby som dnes evdel o birmovke a mal ju moznost prezit znova..." a pritom bol dospely clovek uvedomoval si co preziva... lenze obratenie prislo az neskor....Da sa povedat ze aj to mohlo byt dosledkom birmovky - ten prechod od formalnej viery ku aktivnej. len proste DS nahlodaval, nahlodaval mury srdca a az o nejakej ho dobyl. resp. Boh Otec, i Boh Syn. a nemusela byt pri tom ani nejaka specialna udalost ani nist.... mozem ty dat tak formalneho katolika, ze by ti ani tri krsty v DS s nim nepohli.... takže je otazka ze ci aj ten krst v DS je o niecom ozaj silnom....
mirec to spominal a zopakujem este raz: to ze sa birmovka ci krst neprejavuju nemusi byt nutne znakom ze tie sviatosti nie su ucinne.... len sme ludia a tak ako na nas posobi ten isty liek rozne tak je to is posobenim DS...
a posledna vec oc ma napada: Ak niekto prijal neucinne birmovku, krst, tak moze takisto neucinne prijat i krst v DS... proste preco je krst v DS ucinny je aj v tom ,ze inak prebieha, nie je tak oficialny a birmovka je skor oficialna a kolkorazy vynutena sposobom za pekny mobil alebo iny sponzorsky dar - co mas dalsi dovod neucinnosti birmovky a ucinnost "krstu v DS" ktory je na rozdiel birmovky dobrovolny.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 jún 2007 : 00:04:41
|
Alesko, uz ma to nebavi.
Krst v Duchu sa neprijima. Nie je to sviatost. Neudeje sa tak, ze niekam prides a tam ho prijimes neucinne.
Krst v Duchu je pojem, ktory popisuje to, co sa sa udeje s clovekom, ktory zazije Bozi dotyk. Ktory zazije obratenie a uzdravenie od hriechov. Ktory sa tym padom zacne zucastnovat na sviatostnom zivote Cirkvi.
Poznam ludi, co to zazili a nie len ja. Ked si myslis, ze take nieco neexistuje, kludne si to mysli, nic zle tym nerobis, ale neopakuj stale dokola to iste. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 jún 2007 : 08:20:43
|
Krst v Duchu je pojem, ktory popisuje to, co sa sa udeje s clovekom, ktory zazije Bozi dotyk. Ktory zazije obratenie a uzdravenie od hriechov. Ktory sa tym padom zacne zucastnovat na sviatostnom zivote Cirkvi.
Ak je krst v Duchu pojem tak by som poprosil , ktory papezsky , alebo koncilovy dokument promulgovany papezom tento pojem definuje
Ako Cirkev nazyvala Bozi dotyk , kym nam protestanti nepovedali tento pojem ?
|
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 21 jún 2007 : 09:56:53
|
maťo, lenže problém je v tom, že keby si pred birmnovkou bol v stave ako pred "krstom v DS" tak ani ďalej nehľadáš. tu ide trochu o psychologiu. takže netvrdím že neexistuje Boží dotyk, zazívam ich v živote tiež, a vidím že aj druhí ľudia. len ten Boží dotyk prichádza v tajnosti...a niekedy si ten Boží dotyk uveodmoíme aj po pár rokoch. Ľudské vntro je ako zmáčané raždie...DS ho podpálí, ale chvíľku tlie a až po určitom čase vzplanie mohutným plameňom. Alebo horí síce malým ale intenzívnym plameňom.....
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 jún 2007 : 19:54:53
|
citácia: citácia: Ja si myslím, že to svedectvo hovorí o milosti obrátenia sa k Bohu o zanechaní starého hriešneho života.
Alias o krste v Duchu... Zacinas chapat... Pôvodne zaslal Mato - 20 jún 2007 : 16:40:21 Mato, absolutne s tebou suhlasim.
Chcem sa vsak spytat, ako si v tejto suvislosti vysvetlitslova Jana Krstitela, ktory dava do kontrastu svoj krst a krst Duchom, ktory bude vykonavat Jezis?
A ako Jezisovu opoved aj na Janovu otazku o nehdnosti, ze je to nutne spravit kvoli tomu, co bolo napisane? |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 jún 2007 : 19:57:20
|
citácia: Nakoľko protestanti nemajú sviatosti ako krst alebo birmovku, ktorou by mohli označiť kresťanskú iniciáciu, Ti, co ich nazyvas protestantmi maju sviatost a to dokonca sviatost krstu, ktora je podobna krstu u RKC.
citácia: pomenovali na základe veršov v Svätom Písme skutočnosť obrátenia sa ako krst v Duchu Svätom, hlavne poukazujúc verše o Turíciach. Krst v Duchu Svätom ja u protestantov vidím ako analógiu k sviatosti birmovania v Cirkvi. Dalsi omyl. Birmovka by sa dala prirovnat ku konfirmacii, teda potvrdeni viery pred cirkevnym zborom.
Krst duchom sa skor odvolava na Jana Krstitela a jeho slova o Kristovi krstiacom Duchom a Mt 9,22;15,28, Mk 5,34, Mk 10,52 a Lk 7,50;8,48;17,19;18,42.
citácia: Ďalej, keďže u protestnatov sviatost pokánia neexistuje, stále sa u nich poukazuje na ľútosť nad hriechmi pri "krste v Duchu Svätom". A táto ľutosť nad hriechmi je opäť analógiou k sviatosti pokánia. Dalsi omyl. Pri dalsiej sviatosti, sviatosti vecere panovej, je ej sucast prave pokanie: teda priznanie si hriechov a ich olutovanie.
Ukazuje sa, ze tie rozdieli medzi nami az take velke nie su.
citácia: Toto je môj osobný názor, dobré je preto nepoužívať protestanské označenie "krst v Duchu Svätom" alebo aj "nové vanutie Ducha" a pod., nakoľko to závadza (či i zvádza) od sviatostí v Cirkvi. Je to nielen len tvoj osobny nazor, je to navyse nazor mylny a zalozeny na omyle.
Mne osobne ide o to, aby som bol vo vztahu s Bohom aby aj mne raz povedal "tvoja viera ta zachranila". Tak ako to povedal mnohym napr. tu: Mt 9,22;15,28, Mk 5,34, Mk 10,52 a Lk 7,50;8,48;17,19;18,42. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|