Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Kresťania a svet
 Nástenka a ankety
 Interview o zednářích
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Letné mládežnícke tábory Téma Next Topic: Jezuitskí dobrovoľníci  

rad.ek

Stav: offline

Odoslaný - 11 jún 2007 :  14:48:53  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov

ZEDNÁŘSTVÍ, ATEISMUS, KATOLICISMUS

Interview s P. Manuelem Guerra Gómezem

http://www.res.claritatis.cz/?id=2479

Co je a co není pravda o zednářích je téma nedávno vydané knihy odborníka na dějiny náboženství.

P. Manuel Guerra Gómez je autorem 25 knih o sektách a dalších tématech. Nedávno vydal knihu "La trama masónica" (Zednářská zápletka), vyšla španělsky v nakladatelství Styria.

P. Guerra je diecézním knězem v Burgosu a penzionovaným profesorem Severošpanělské teologické fakulty se sídlem v Burgosu.

Rozhovor poskytl agentuře Zenit.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora 

janka

Odoslaný - 12 jún 2007 :  09:17:18  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
mozno sa hlupo pytam, ale zednari su slobodomurari?

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sasulnik

Odoslaný - 12 jún 2007 :  09:31:36  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
Hej.

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 12 jún 2007 :  10:02:37  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
vdaka

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 12 jún 2007 :  15:51:55  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Je potřebí rozlišovat mezi zednářstvím a zednáři. Zednářství jako takové neaspiruje na moc nebo přinejmenším ji nechce proto, aby sloužila jeho principům a zájmům.

toto som precital a uz som ani nepokracoval Naco ? Uz vacsia sprostost sa tam uverejnit neda

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 14 jún 2007 :  08:05:34  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
citácia:
Je potřebí rozlišovat mezi zednářstvím a zednáři. Zednářství jako takové neaspiruje na moc nebo přinejmenším ji nechce proto, aby sloužila jeho principům a zájmům.

toto som precital a uz som ani nepokracoval Naco ? Uz vacsia sprostost sa tam uverejnit neda

Pôvodne zaslal amerika1 - 12 jún 2007 : 15:51:55

No, já jsem to přečetl celé (ne nijak důsledně).
Nepřišlo mi, že by chtěl autor ať zednáře nebo zednářství nějak obhajovat.
Proč tě rozlišování mezi zednáři a zednářstvím odradilo od dalšího čtení?
Obecně rozlišovat mezi nějakým myšlenkovým směrem a jeho stoupenci myslím, že smysl má.
Například nerozlišování mezi katolickou církví a katolíky vede k nelogickým závěrům, že katolická církev má na svědomí např. vyvražďování indiánů v Jižní Americe (protože dobyvatelé byli katolíci) atp.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zmurka

Odoslaný - 03 júl 2007 :  21:33:48  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: zmurka  Pridať zmurka do zoznamu priateľov
Objavila som túto tému.

Náhodou - celkom zaujímavý článok - interview s človekom, ktorý slobodomurárstvo dosť dobre pozná - preštudoval, a taktiež sa stretal a rozprával s viacerými slobodomurármi.

Vďaka za hlbšie info o "metóde"- o moci, maskách, o pochybovaní, o metóde hlasovania a systéme väčšiny. Myslím si - reálny článok, bez navodzovania zbytočných emócií.

Život je veľký dar - nepremrhajme ho

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 890  ~  Člen od: 28 október 2006  ~  Posledná návšteva: 23 október 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 04 júl 2007 :  10:21:10  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Hej, zaujimave. 60% clenov europskeho parlamentu su slobodomurari, tiez obrovske mnozstvo sudcov..., takze fakticky maju v rukach vacsinu vsetkej moznej moci. Ich systematicka praca kde sa vzdy pokusali do svojich radov dostat hlavne ludi co nieco znamenaju a maju nejaku moc (politici, sudcova, majitelia medii...), im prinieslo bohatu urodu. Nas pradavny nepriatel jasne vyhral, no.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Letné mládežnícke tábory Téma Next Topic: Jezuitskí dobrovoľníci  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06