|
Odoslaný - 11 jún 2007 : 14:48:53
|
ZEDNÁŘSTVÍ, ATEISMUS, KATOLICISMUS
Interview s P. Manuelem Guerra Gómezem
http://www.res.claritatis.cz/?id=2479
Co je a co není pravda o zednářích je téma nedávno vydané knihy odborníka na dějiny náboženství.
P. Manuel Guerra Gómez je autorem 25 knih o sektách a dalších tématech. Nedávno vydal knihu "La trama masónica" (Zednářská zápletka), vyšla španělsky v nakladatelství Styria.
P. Guerra je diecézním knězem v Burgosu a penzionovaným profesorem Severošpanělské teologické fakulty se sídlem v Burgosu.
Rozhovor poskytl agentuře Zenit.
|
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 12 jún 2007 : 09:17:18
|
mozno sa hlupo pytam, ale zednari su slobodomurari? |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 jún 2007 : 09:31:36
|
|
|
Odoslaný - 12 jún 2007 : 10:02:37
|
vdaka |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 jún 2007 : 15:51:55
|
Je potřebí rozlišovat mezi zednářstvím a zednáři. Zednářství jako takové neaspiruje na moc nebo přinejmenším ji nechce proto, aby sloužila jeho principům a zájmům.
toto som precital a uz som ani nepokracoval Naco ? Uz vacsia sprostost sa tam uverejnit neda |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 14 jún 2007 : 08:05:34
|
citácia: Je potřebí rozlišovat mezi zednářstvím a zednáři. Zednářství jako takové neaspiruje na moc nebo přinejmenším ji nechce proto, aby sloužila jeho principům a zájmům. toto som precital a uz som ani nepokracoval Naco ? Uz vacsia sprostost sa tam uverejnit neda Pôvodne zaslal amerika1 - 12 jún 2007 : 15:51:55
No, já jsem to přečetl celé (ne nijak důsledně). Nepřišlo mi, že by chtěl autor ať zednáře nebo zednářství nějak obhajovat. Proč tě rozlišování mezi zednáři a zednářstvím odradilo od dalšího čtení? Obecně rozlišovat mezi nějakým myšlenkovým směrem a jeho stoupenci myslím, že smysl má. Například nerozlišování mezi katolickou církví a katolíky vede k nelogickým závěrům, že katolická církev má na svědomí např. vyvražďování indiánů v Jižní Americe (protože dobyvatelé byli katolíci) atp.
|
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 03 júl 2007 : 21:33:48
|
Objavila som túto tému.
Náhodou - celkom zaujímavý článok - interview s človekom, ktorý slobodomurárstvo dosť dobre pozná - preštudoval, a taktiež sa stretal a rozprával s viacerými slobodomurármi.
Vďaka za hlbšie info o "metóde"- o moci, maskách, o pochybovaní, o metóde hlasovania a systéme väčšiny. Myslím si - reálny článok, bez navodzovania zbytočných emócií. |
Život je veľký dar - nepremrhajme ho
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 890 ~
Člen od: 28 október 2006 ~
Posledná návšteva: 23 október 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 júl 2007 : 10:21:10
|
Hej, zaujimave. 60% clenov europskeho parlamentu su slobodomurari, tiez obrovske mnozstvo sudcov..., takze fakticky maju v rukach vacsinu vsetkej moznej moci. Ich systematicka praca kde sa vzdy pokusali do svojich radov dostat hlavne ludi co nieco znamenaju a maju nejaku moc (politici, sudcova, majitelia medii...), im prinieslo bohatu urodu. Nas pradavny nepriatel jasne vyhral, no.
|
|
|