Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Knaz podla radu Melchizedechovho
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Ako diskutovat, alternativa k niektorym nazorom Téma Next Topic: Môže internet ovplyvňovať duchovný život?  

janka

Stav: offline

Odoslaný - 07 jún 2007 :  12:53:23  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
co to znamena, ze Pan Jezis je knaz podla radu Melchizedechovho?

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora 

Ales

Odoslaný - 07 jún 2007 :  13:24:14  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
teraz to bolo v citaNIACH, ZE mELCHIZEDECH PODOBNE AKO JEZIS OBETOVAL CHLIEB A VINO....

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 07 jún 2007 :  13:52:34  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
ved preto, ze to bolo dnes na sv. omsi sa to pytam
a v com bol Melchizedech este vynimocny, iny ako ostatni knazi?

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 07 jún 2007 :  14:11:18  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
bol predovsetkym kral, a "knazom najvyššieho Boha" takže podobnosť by som videl aj v tomto : lebo Jezis je tiez Kralom i Knazom naraz.

a este jeden detail: zidia mali knazov rodelenych do treid(kast)a oni to nazvali vzdy ze knaz bol nejakeho radu(vid Anjela pred Zachariasom - otcom Jana Krstitela - ten bol tiez prislusnej triedy knazov... a Melchizedech bol asi prislusnikov najvyssej triedy knazov.... a podla toho je tu dalsia podobnost s Jezisom

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 07 jún 2007 :  14:21:58  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
vdaka Alesko

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 07 jún 2007 :  15:45:02  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
knazske triedy az za Mojzisa pozri kde je rec o Melchizedekovi

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 07 jún 2007 :  20:06:05  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
povedal som niečo zle?

amerika1

Odoslaný - 07 jún 2007 :  20:44:40  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Melchizedech kral Salemu vita Abrahama Kdeze si chlapce od Aronovych knazskych tried

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 08 jún 2007 :  08:15:12  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
aha.. jasne ale ja som to sa snazil priblizit Janke aby tomu chapala.... no...sak ja viem ze to tam je v citani

stefan

Odoslaný - 05 august 2007 :  17:20:57  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: stefan  Pridať stefan do zoznamu priateľov
Pripodobnenie Krista k Melchizedechovi môžeme vidieť aj v texte:
Nemá otca, nemá matku, nemá rodokmeň, jeho dni sú bez počiatku, jeho život bez konca; podobný je Synovi Božiemu a zostáva kňazom navždy.
Asi hlavným posolstvom je upozorniť na kňazskú službu, druhotným posolstvom môže byť deklarovanie večnosti Syna Božieho. U Melchizedecha nie sú známi jeho rodičia, preto autor hovorí o nemožnosti určenia jeho pôvodu. Ježišovi rodičia však sú známi, aj napriek tomu autor listu Hebrejom hovorí o večnom pôvode Krista, teda jeho preexistencii a nekonečnosti.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 514  ~  Člen od: 31 júl 2007  ~  Posledná návšteva: 25 november 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Ako diskutovat, alternativa k niektorym nazorom Téma Next Topic: Môže internet ovplyvňovať duchovný život?  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06