Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Adriane
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Pierre Téma Next Topic: solna jaskyna
Strana: z 2

Petros

Stav: offline

Odoslaný - 31 máj 2007 :  13:46:48  Zobraziť profil  Pridať Petros do zoznamu priateľov
Adriana vitaj v suteréne! Ďakujem za Tvoje napomenutie.
citácia:
prečo sa tu na tejto téme všetci urážate, myslím, že moja odpoveď bola dostatočná. V začiatkoch bola jedna Cirkev tak prečo nehľadať spôsob sa navzájom rešpektovať a rozdávať lásku. NZ je o láske a tu pri tejto téme naopak vidím značný rozkol. Kde je tá Ježišova láska, ktorá má prúdiť každým z nás??????

Kedže mám znemožnené prispievať do iných, ako aj do Tvojej témy smilstvo, tak som neodpísal.
Pre Tvoju priateľku si asi veľkým povzbudením.
Určite by jej pomohlo, keby svoj hriech vyznala počas Vašej spoločnej modlitby k Bohu.

Jakub 5:16 Teda vyznávajte si jeden druhému hriechy a modlite sa druh za druha, aby ste boli uzdravení. Mnoho vládze modlitba spravedlivého pôsobiaca.

Ak je veriaca, môžeš jej ukázať toto miesto v Písme. Potom sa môžete spoločne modliť, ak to má ešte zmysel, za jej manžela. Môžbyť aj on dôjde k pokániu a ich manželstvo bude zachránené.

Počet príspevkov: 87  ~  Člen od: 07 apríl 2007  ~  Posledná návšteva: 16 apríl 2008 Upozorniť moderátora 

mirecnr

Odoslaný - 31 máj 2007 :  13:49:20  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
citácia:
...Potom sa môžete spoločne modliť, ak to má ešte zmysel, za jej manžela. ...

Pôvodne zaslal Petros - 31 máj 2007 :  13:46:48

Ak to ma este zmysel???

Veď ma, Pane, vo svojej pravde a uč ma, lebo Ty si Boh, moja spása, a v Teba dúfam celý deň.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Adriana

Odoslaný - 31 máj 2007 :  16:30:39  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Adriana  Pridať Adriana do zoznamu priateľov
Petros, ďakujem Ti pekne, za povzbudivé slová, mi sa modlíme za neho už niekoľko rokov ale možno málo. Je potrebné asi viac lásky a viac viery vložiť do dannej motlidy. Pretože viera hory prenáša, tak určite naša viera je slabá. Bude asi potrebné modliť sa za väčšiu vieru.
A to stou láskou je pravda, Ježiš prišiel na svet aby nám ukázal ako nás miluje Boh a ako sa máme milovať navzájom, je to také jednoduché a pritom také zložité. ,,Milujte sa navzájom ako som Ja Miloval Vás" ,,Milujte aj svojich nepriateľov a modlite sa za nich" ,,Odpúšťajte a bude Vám odpustené,,, Je to všetko také jednoduché.

Počet príspevkov: 37  ~  Člen od: 22 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 11 júl 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Petros

Odoslaný - 31 máj 2007 :  17:12:01  Zobraziť profil  Pridať Petros do zoznamu priateľov
Niekde som čítal asi takýto príbeh:

Veriaca matka mala dcéru, ktorá bola pobehlica. Každý to o nej vedel. Matkine občasné výčitky nič nepomáhali, iba sa zväčšovalo napätie medzi nimi. Tak sa matka len modlila a predkladala Bohu svoje prosby za dcéru.
A dcéra akoby nič, každý večer chodila do svojho baru.

Ulicou popred ten vykričaný bar sa často vracal jeden kazateľ. Zrazu mu Boh povedal, aby vošiel dnu. Veľmi sa tomu bránil, že "čo by robil Boží človek v takom podniku?". Keď sa to opakovalo a naliehanie Božieho Ducha neustávalo, vošiel. Dostal sa práve k tej dcére. Povedal jej o Božom pláne spasenia človeka, zaplatil a odišiel.

Dcéra nadránom prišla domov, dotkol sa jej Duch Boží a keď sa vyplakala, oznámila matke, že na tom mieste bola posledný krát. Požiadala ju o odpustenie, že jej robila hambu. Padli si do náručia a pri najbližšej príležitosti vydala život Bohu.

Mnoho zmôže modlitba spravodlivého!

Počet príspevkov: 87  ~  Člen od: 07 apríl 2007  ~  Posledná návšteva: 16 apríl 2008 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 31 máj 2007 :  17:34:41  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
No tak za toto ta Petros vynimocne chvalim. Skoda len, ze vsetky tvoje prispevky neboli taketo, ze toto patri len medzi tvoje vynimky.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Petros

Odoslaný - 31 máj 2007 :  18:44:43  Zobraziť profil  Pridať Petros do zoznamu priateľov
Len či budeš chváliť keď sa dozvieš, že ten kazateľ nebol katolík?

Počet príspevkov: 87  ~  Člen od: 07 apríl 2007  ~  Posledná návšteva: 16 apríl 2008 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 31 máj 2007 :  18:49:46  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Potom sa môžete spoločne modliť, ak to má ešte zmysel, za jej manžela. Môžbyť aj on dôjde k pokániu a ich manželstvo bude zachránené.

Pôvodne zaslal Petros - 31 máj 2007 :  13:46:48

Modlit sa ma zmysel VZDY!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 31 máj 2007 :  18:52:12  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Petros: Budem, Boh si vybera na svoje zamery nie len ludi od katolikov.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Adriana

Odoslaný - 31 máj 2007 :  22:04:09  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Adriana  Pridať Adriana do zoznamu priateľov
prečo sa to opäť posúva do roviny, rozdielu náboženstiev je potrebné aby sme hľadali lásku dnes som čítala o začiatku Cirkvi nechcem to citovať no bola vytvorená láskou Boha a jeho Syna, nasledovaním toho čo Kristus uznal a jednoznačne chcel od nás lásku a jednotu. Hľadajme len to dobré v sebe.

Počet príspevkov: 37  ~  Člen od: 22 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 11 júl 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 31 máj 2007 :  22:07:04  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Snazime sa, ale niekedy (s niekym) to proste nejde...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sasulnik

Odoslaný - 01 jún 2007 :  07:44:36  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
citácia:
prečo sa to opäť posúva do roviny, rozdielu náboženstiev je potrebné aby sme hľadali lásku dnes som čítala o začiatku Cirkvi nechcem to citovať no bola vytvorená láskou Boha a jeho Syna, nasledovaním toho čo Kristus uznal a jednoznačne chcel od nás lásku a jednotu. Hľadajme len to dobré v sebe.

Pôvodne zaslal Adriana - 31 máj 2007 : 22:04:09

Pravda sa poprieť nedá.

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 01 jún 2007 :  09:10:20  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal Adriana - 31 máj 2007 :  22:04:09

Hned na zaciatku Cirkvi prisiel diabol a zasial kukol medzi psenicu A nasledkom toho je blud , ktory vsetko nici

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Adriana

Odoslaný - 02 jún 2007 :  22:10:15  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Adriana  Pridať Adriana do zoznamu priateľov
Amerika1
áno prišiel hneď na začiatku diabol bol tu diabol od počiatku sveta už v raji narobil šaraptu, ale Ježiš prišiel na tento svet, Boh ho k nám posiela, aby nám ukázal, že proti zlu sa má bojovať láskou a jednotou. Láska dokáže veľa, a viera v to že láskou porazíme zlo pomocou Boha Otca, to nás má posilňovať a povzbudzovať porážaniu diabla. Veď viera hory prenáša, prečo by nemala raz diabla zhubiť?

amerika1

Odoslaný - 02 jún 2007 :  22:18:45  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Diabol to ma specatene od okamihu obety kriza

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 02 jún 2007 :  22:29:14  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
"Hned na zaciatku Cirkvi prisiel diabol a zasial kukol medzi psenicu A nasledkom toho je blud , ktory vsetko nici"

Ami, zasial, kúkol, zasial; a Pán povedal žencom, aby netrhali kúkol, lebo s ním vytrhajú aj pšenicu, ale aby počkali a keď pšenica dozreje, bude zožatá a kúkol vytrhaný a spálený!

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 03 jún 2007 :  07:12:43  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
citácia:
"Hned na zaciatku Cirkvi prisiel diabol a zasial kukol medzi psenicu A nasledkom toho je blud , ktory vsetko nici"

Ami, zasial, kúkol, zasial; a Pán povedal žencom, aby netrhali kúkol, lebo s ním vytrhajú aj pšenicu, ale aby počkali a keď pšenica dozreje, bude zožatá a kúkol vytrhaný a spálený!

Pôvodne zaslal juja - 02 jún 2007 :  22:29:14

Ale ked niektori sa tak radi hraju na Boha!

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 03 jún 2007 :  08:56:54  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Napriklad Luther so svojou reformacoiu ! Veri nedovodnil , ze trha kukol ?

trent.tomas

Odoslaný - 03 jún 2007 :  09:26:09  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: trent.tomas  Pridať trent.tomas do zoznamu priateľov
citácia:
ale Ježiš prišiel na tento svet, Boh ho k nám posiela, aby nám ukázal, že proti zlu sa má bojovať láskou a jednotou.

tak toto ťažko. redukovat Jeho "misiu" na uvedene si vycitala kde? Ci aj tebe to zjavil sam Duch Svaty?

S tou laskou a jednotou, vidim ze este si o tom stavnato pohovorime, stale to kade-tade nepatricne motas.
citácia:
Láska dokáže veľa, a viera v to že láskou porazíme zlo pomocou Boha Otca, to nás má posilňovať a povzbudzovať porážaniu diabla.

Táto veta je dalsou perlou teologickych i logickych nezmyslov na jednej kope.
citácia:
Veď viera hory prenáša, prečo by nemala raz diabla zhubiť?

V akej sekte ti taketo bulikaju?

Tomáš, bývalý priaznivec Kreda.

Počet príspevkov: 1082  ~  Člen od: 25 marec 2006  ~  Posledná návšteva: 25 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Adriana

Odoslaný - 03 jún 2007 :  22:53:39  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Adriana  Pridať Adriana do zoznamu priateľov
Tomas.
Ty neveríš v lásku????? na to netreba sektu, to treba chápať Evanjelium je potrebné ho čítať a pochopiť. Nehovorím, že chápem, ale stále mi vychádza, že Nový Zákon je o láske. Láskou nemôžeš nič pokaziť, len napraviť, láska predsa nepozná hraníc. Sv. Augustin povedal ,, Miluj a rob čo chceš" čo myslíš prečo? no jednoducho preto to povedal, že láska nikdy neublíži a posilňuje
Ty si nikdy nemiiloval? zdáš sa mi že nemáš lásku

trent.tomas

Odoslaný - 04 jún 2007 :  00:11:07  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: trent.tomas  Pridať trent.tomas do zoznamu priateľov
Ved v poriadku, laska je najvacsia cnost spomedzi ostatnych. Bez lasky to nejde a ani to nema zmysel..

..avsak len laska nestaci. Milovat je mozne aj zlo. Laska k pravde je podmienkou. Prave v jej mene treba niekedy povinne trestat ci sposobovat bolest. Najvacsou nelaskou je, mat plne usta lasky a nehovorit celu pravdu. Laska je o spravodlivosti a spravodlivost nie je len o medovych motuzoch a hladani spolocneho dobra.

Stihas rozumiet?

Počet príspevkov: 1082  ~  Člen od: 25 marec 2006  ~  Posledná návšteva: 25 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Adriana

Odoslaný - 05 jún 2007 :  10:58:01  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Adriana  Pridať Adriana do zoznamu priateľov
Ahoj thomas,
Vieš píšeš ako by som bola nechápavá.
Stíham rozumieť tomu čo tvrdíš, určite láska nie je to len keď sa chválime navzájom, klameme sa v mene lásky, nie to určite nie. Ak je to potrebné treba aj pokarhať aj to písane v Písme. Ale jedno viem s určitosťou, na všetko sa dá nájsť riešenie, ak je vôľa a ak sa hľadá to správne riešenie. A ak sa stretnú viaceri, v ktorých sa nachádza Ježišov odkaz a tým odkazom je láska. Stále sa nájde také riešenie aby nikomu neublížilo, neurazilo, nepohoršilo a ešte viac ich nerozdelilo. Veď láska je o obete. Ježiš nám zanechal aj odkaz ,,Milujte svojich nepriateľov". A ak máš lásku a pokoru tak nevystupuješ prudko, ale zmierlivo To neznamená, že nemáš obhajovať ako veriaci horlivo svoju vieru ako to prezentuješ, ale stále je dôležité použiť vhodný prostriedok a nie razantný krok to len vo veľmi nevyhnutnom prípade a tých prípadov je málo. Modlitba s láskou za hriešnikov je prvoradá. Myslím, že od kresťanov sa právom očakáva pristupovať zmierlivo a trpezlivo. O Ježišovi zvestovať naopak skutkami lásky, trpezlivosti a pokory máš pravdu. Nie len mať plné ústa lásky, ale je potrebné konať hlavne skutky s láskou a o láske.
No a ďalším odkazom je ,, Nie obetu, ale milosrdenstvo chcem od Vás" a to je opäť čo myslíš o čom?
Viem myslíš si že som naivná, no píšem Ti pohľad na vec ktorú takto vnímam a zdá sa mi, že nie je to celkom nesprávne vnímanie. Nevylučujem, že sa mýlim možno mi chýba poznenie, také aké máš Ty

sasulnik

Odoslaný - 05 jún 2007 :  14:03:27  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
Nie vždy sa dá nájsť rozumné riešenie. Ak nie je ochota, ťažko.

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Adriana

Odoslaný - 05 jún 2007 :  17:55:11  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Adriana  Pridať Adriana do zoznamu priateľov
no snažím sa priblížiť ochotu ľudí ktorý veria v Ježiša Krista.

sasulnik

Odoslaný - 05 jún 2007 :  17:59:26  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
Ak keď ochota nie je a ani nebude?

trent.tomas

Odoslaný - 05 jún 2007 :  18:41:24  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: trent.tomas  Pridať trent.tomas do zoznamu priateľov
Presne tak. Adriana, ked ochota nie je, aj vtedy zostaneme v mene lasky pri hladani toho, co nas spaja?

Som rad ze pises a preto ta trochu nesetrim - to je moj prejav lasky k tym, ktorych mam obzvlast rad

sasulnik

Odoslaný - 05 jún 2007 :  19:21:31  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
Nezabudni sa aj krotiť.
Niektoré prejavy lásky už nemusia byť prejavmi lásky.

Strana: z 2 Previous Topic: Pierre Téma Next Topic: solna jaskyna  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06