|
Odoslaný - 21 máj 2007 : 22:43:27
|
Otázka na hlasovanie:
Co poviete na novy dizajn a nove moznosti?
Tato temu umoznuje nie len hlasovat, ale aj VERBALNE vyjadrit svoj nazor. Tak prosim na vyjadrenie svojich emocii pouzivajte tuto a nie tu, na hlasenie chyb.
|
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 máj 2007 : 16:34:32
|
Tato anketa ma 62 zobrazeni a len 5 hlasov? Hanbite sa, ci ma nechcete urazit? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 máj 2007 : 06:35:45
|
|
|
Odoslaný - 24 máj 2007 : 19:55:38
|
Maťo, dá sa tu zmeniť formát dátumu. Je strašný a nedá sa na to nijak vzyknúť. |
|
|
|
Odoslaný - 24 máj 2007 : 20:34:15
|
Hej je strasny a neviem preco je taky, skusim sa popytat na fore developerov... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 máj 2007 : 15:28:51
|
Mne sa ta zmena paci, ak dake chybicky budu, urcite sa doladia .... |
|
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 máj 2007 : 21:15:30
|
To som rad Milan...
Ostatni: podarilo sa mi zmenit format datumu, je to takto lepsie? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 máj 2007 : 23:21:35
|
Nešlo by ešte za dňami v dátumoch doplniť bodky, ktoré by základné číslovky zmenili na radové? (napr. 25 máj - správne 25. máj) |
Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34) |
Počet príspevkov: 746 ~
Člen od: 24 október 2006 ~
Posledná návšteva: 31 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 máj 2007 : 12:30:34
|
Neslo by spravit aby tie rozne podpisy a hlasky pod čiarov u kazdeho prispevku boli vzdy mensie nez samotny standartny text prispevku? Lebo takto ked sa na to pozeram, myslim ze to vyzera trosku divne a dezorientujuco. |
|
|
|
Odoslaný - 28 máj 2007 : 12:40:15
|
Ja som si velkost podpisu uz zmensil aj sam, ale aj tak by bolo fajn nastavit u podpisu ako vychodziu mensiu velkost. |
|
|
|
Odoslaný - 28 máj 2007 : 12:49:25
|
Skusim sa na to mrknut, ale vzhladom na ine priority (uprava e-mailu) to dam az nizsie miesto v poradovniku uloh, ok? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 máj 2007 : 12:56:42
|
Jasne, OK |
|
|
|
Odoslaný - 28 máj 2007 : 18:55:44
|
Forum je jasne vybornym vysledkom faceliftingovych snah - tu sa mi paci vsetko.
Vycitku adresujem malo razantnemu postupovaniu v zmysle pravidiel voci tupritomnym bludarom. |
Tomáš, bývalý priaznivec Kreda. |
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 11:04:08
|
Tak uz som tu par dní a som sa tu rozkukal troška.... ešte týzden mi bude trvať než to všetko si prečítam čo ma zaujíma...... skoda že som toho tak vela omeskal.... ale musim vas pochvalit ze to forum vyzera dobre. |
Blahoslavení tí, čo širia pokoj, lebo ich budu volať Božimi synmi :-) |
Počet príspevkov: 48 ~
Člen od: 24 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 20 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 august 2007 : 00:29:37
|
Ahojte, som pomerne nový užívateľ vášho fóra a vašich stránok kredo.sk. Snažil som sa dopátrať kto stojí za týmito stránkami, ale nedarí sa mi to. Ak je to iniciatíva súkromných osôb, som rád, že sa nájdu takí aktivisti, ktorí radi sprístupnia vieru Cirkvi všetkým ľuďom, ktorí o to stoja. Ak je to iniciatíva nejakého katolíckeho zboru, pod dohľadom cirkevnej autority, tak ešte lepšie. Ako to teda je? Ide mi totiž o to, že ak stránky sú pod dozorom cirkevnej autority, tak by mohli mať v podnázve slovo "oficiálne". Ak tieto stránky sú iniciatívou súkromných osôb, hoci aj vzdelaných a hlboko veriacich katolíkov, tak by mali mať v podnázve "neoficiálne". Vychádzam z princípu kanonického práva. Ide mi o Kán. 227 kde sa píše: Laickí veriaci majú právo, aby sa im vo veciach pozemskej obce priznala sloboda, ktorá prislúcha všetkým občanom. Avšak pri užívaní tejto slobody sa majú starať, aby ich činnosti boli preniknuté evanjeliovým duchom a pozorne počúvali náuku predkladanú magistériom Cirkvi, pričom sa v názorových otázkach majú chrániť, aby vlastnú mienku nepredkladali ako náuku Cirkvi. Teda hoci sú odpovede a rady moderátorov a prispievateľov akokoľvek dobre a katolícky mienené, sú ich osobným názorom, a ak títo moderátori a prispievatelia nie sú autoritami KC (klérom), ale laikmi, tak sa toto ustanovenie Kánonu 227 na nich vťahuje.
O čo mi ide. Ak toto dielo nie prácou oficiálnej katolíckej autority, tak by niekde na viditeľnom mieste malo byť uvedené, že sa jedná o stránky, ktoré v dobrej viere predkladajú katolícku náuku, avšak sú neoficiálne.
Ďakujem vám za porozumenie. |
Počet príspevkov: 514 ~
Člen od: 31 júl 2007 ~
Posledná návšteva: 25 november 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 august 2007 : 07:59:55
|
citácia: Ahojte, som pomerne nový užívateľ vášho fóra a vašich stránok kredo.sk. Snažil som sa dopátrať kto stojí za týmito stránkami, ale nedarí sa mi to. Ak je to iniciatíva súkromných osôb, som rád, že sa nájdu takí aktivisti, ktorí radi sprístupnia vieru Cirkvi všetkým ľuďom, ktorí o to stoja. Ak je to iniciatíva nejakého katolíckeho zboru, pod dohľadom cirkevnej autority, tak ešte lepšie. Ako to teda je? Ide mi totiž o to, že ak stránky sú pod dozorom cirkevnej autority, tak by mohli mať v podnázve slovo "oficiálne". Ak tieto stránky sú iniciatívou súkromných osôb, hoci aj vzdelaných a hlboko veriacich katolíkov, tak by mali mať v podnázve "neoficiálne". Vychádzam z princípu kanonického práva. Ide mi o Kán. 227 kde sa píše: Laickí veriaci majú právo, aby sa im vo veciach pozemskej obce priznala sloboda, ktorá prislúcha všetkým občanom. Avšak pri užívaní tejto slobody sa majú starať, aby ich činnosti boli preniknuté evanjeliovým duchom a pozorne počúvali náuku predkladanú magistériom Cirkvi, pričom sa v názorových otázkach majú chrániť, aby vlastnú mienku nepredkladali ako náuku Cirkvi.Teda hoci sú odpovede a rady moderátorov a prispievateľov akokoľvek dobre a katolícky mienené, sú ich osobným názorom, a ak títo moderátori a prispievatelia nie sú autoritami KC (klérom), ale laikmi, tak sa toto ustanovenie Kánonu 227 na nich vťahuje. O čo mi ide. Ak toto dielo nie prácou oficiálnej katolíckej autority, tak by niekde na viditeľnom mieste malo byť uvedené, že sa jedná o stránky, ktoré v dobrej viere predkladajú katolícku náuku, avšak sú neoficiálne. Ďakujem vám za porozumenie. Pôvodne zaslal stefan - 03 august 2007 : 00:29:37
Díky za příspěvek. MYslím, že je to i odpověď na některé polemiky katolíků v uzavřeném fóru.
Odpověď Štefanovi: Tyto stránky jsou zřejmě soukromá iniciativa. Víc jistě může sdělit administrátor - Maťo.
|
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 03 august 2007 : 12:11:28
|
citácia: O čo mi ide. Ak toto dielo nie prácou oficiálnej katolíckej autority, tak by niekde na viditeľnom mieste malo byť uvedené, že sa jedná o stránky, ktoré v dobrej viere predkladajú katolícku náuku, avšak sú neoficiálne. Ďakujem vám za porozumenie. Pôvodne zaslal stefan - 03 august 2007 : 00:29:37 1. Mimochodom v kánone nikde nie je výslovne napísané, že musí byť uvedené neoficiálne. 2. V pravidlách je uvedené, že toto fórum je súkromná iniciatíva autora. To je synonymum označenia neoficiálne. 3. Každý si má možnosť preštudovať tieto pravidlá a pri registrácii potvrdzuje - že s nimi súhlasí - bežná prax aj v iných fórach. 4. Pravidlá sú nepriestrelné a overené, takže nemali by tu byť problémy. |
|
|
|
Odoslaný - 03 august 2007 : 12:21:44
|
citácia: O čo mi ide. Ak toto dielo nie prácou oficiálnej katolíckej autority, tak by niekde na viditeľnom mieste malo byť uvedené, že sa jedná o stránky, ktoré v dobrej viere predkladajú katolícku náuku, avšak sú neoficiálne.
Dovolim si poukazat na pravidla prispievania, ktore ste si pri registracii iste pozorne precitali, pretoze svojim prispevkom davate najavo, ze s nimi suhlasite. Tieto pravidla jasne hovoria: V bode 1 ze Toto fórum je – podobne ako celý portál - neziskovou iniciatívou súkromnej osoby, vychádza v celku i v častiach výlučne z učenia Katolíckej cirkvi ... V bode 7 sa potom hovori, ze Príspevky sú predovšetkým vizitkou prispievateľa, nie fóra, a nemusia sa zhodovať s názormi správcov fóra ako ani s názormi ostatných prispievateľov: toto fórum je slobodné.
Myslim, ze je z toho jednoznacne jasne, aky charakter ma tato stranka a ze to zodpovedalo na Vase otazky... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 august 2007 : 13:12:21
|
Tak mam pocit ze mi zase zmizol prispevok, cenzor mohol nechat aspon tu cast, kde chvalim ako je to nakodene, alebo uz nemozem ani v teme "ako sa Vam to paci" povedat ze PACI? Great job Mato. |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 august 2007 : 14:21:37
|
citácia: Tak mam pocit ze mi zase zmizol prispevok, cenzor mohol nechat aspon tu cast, kde chvalim ako je to nakodene, alebo uz nemozem ani v teme "ako sa Vam to paci" povedat ze PACI? Great job Mato. Pôvodne zaslal Lajos - 03 august 2007 : 13:12:21 Sorry, nechal som sa uniesť. |
|
|
|
Odoslaný - 03 august 2007 : 15:52:52
|
citácia: Sorry, nechal som sa uniesť.
Unasat sa mozes nechat, to je ludske, ale nikdy (ani v stave unesenia) nemaz prispevok pod vplyvom akutnej emocie. Vzdy pockaj aspon hodinku dve a potom to zvaz znova.
Slusna kritika konkretnej osoby, ci toho ako vykonava svoju funkciu nie je porusenim pravidiel a takato interpretacia a spravanie nerobia foru dobre meno.
Dufam, ze chapes, co som chcel povedat. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2007 : 02:28:03
|
sasulnik citácia: 1. Mimochodom v kánone nikde nie je výslovne napísané, že musí byť uvedené neoficiálne. To samozrejme nie, ale mohlo by to byť trochu na zmätok, ak by si niekto (náhodou) myslel, že je na oficiálnych stránkach Katolíckej cirkvi. Chcem len povedať že slovo "neoficiálne" nie je slovo hanlivé. Autor stránok sa týmto slovom sám chráni, že v prípade nejasných otázok je aj on omylný a nárokuje si tak právo na omyl.
citácia: 2. V pravidlách je uvedené, že toto fórum je súkromná iniciatíva autora. To je synonymum označenia neoficiálne. Máte pravdu, dá sa to tak chápať.
citácia: 3. Každý si má možnosť preštudovať tieto pravidlá a pri registrácii potvrdzuje - že s nimi súhlasí - bežná prax aj v iných fórach. Samozrejme, mám zopár dotazov aj k pravidlám.
citácia: 4. Pravidlá sú nepriestrelné a overené, takže nemali by tu byť problémy. Pravidlá si určuje "vlastník" stránok, takže problémy by nemali byť.
Teraz k pravidlám, čo je pre mňa trochu zmätok, ale samozrejme sú to len postrehy, žiadna kritika.
1. Toto fórum je – podobne ako celý portál - neziskovou iniciatívou súkromnej osoby, vychádza v celku i v častiach výlučne z učenia Katolíckej cirkvi a jeho zmysel môže byť vyjadrený mottom: "všetko ku cti, chvále a sláve Trojjediného Boha a spáse nesmrteľných duší"
Ak je táto iniciatíva iniciatívou súkromnej osoby, tak síce môže mať predsavzatie vychádzania z učenia Katolíckej cirkvi, ale nikde túto skutočnosť nemôže garantovať.
2. Aktívne budovanie fóra sa deje najmä prostredníctvom príspevkov úprimne angažovaných prispievateľov, ktoré tak slúžia na počesť a prospech Cirkvi neviditeľnej (najmä Matky Božej Panny Márie, anjelov, svätých a duší v očistci) i Cirkvi viditeľnej (tých žijúcich vykúpených, ktorí sa o svoju spásu ešte musia pričinovať živou katolíckou vierou a záslužnými skutkami lásky)
A tu by som povedal, že je hneď prvý zádrhel. Spása je nezaslúžená a teda koncepcia "ospravedlnenia z milosti" nie je ani cirkvi neznáma. Myslím, že to nepoviem zle, keď poviem, že spasení sme skrze milosť Božiu, teda nezaslúžene, ale súdení budeme podľa svojich skutkov. Ja by som to napísal ináč... tých žijúcich vykúpených, ktorí prežívajú skutočnú kresťanskú vieru a svoj vzťah k Bohu budujú na záslužných skutkoch lásky voči svojim blížnym. Nehovorím, že tak ako to je napísané v pravidlách je to zle. Ja som to pochopil, viem ako to myslíte, ale čo má robiť chudák protestant, ktorý sa cez tento druhý bod nemôže preniesť, pričom úprimne by sa chcel o katolíckej viere dozvedieť viac?
8. Príspevky nezhodujúce sa so zameraním fóra však nie sú na tomto fóre vítané a môžu mať za dôsledok aktivitu správcov fóra: toto fórum nie je liberalistické.
Tento bod je v priamom kontraste k bodu číslo sedem. Ak zameraním fóra je zameranie jeho správcov, tak potom príspevky ktoré nie sú v zhode s názormi správcov nie sú vítané. Bod sedem však píše, že príspevky sa nemusia zhodovať s názormi správcov fóra. Tak musia alebo nemusia. Znovu chcem pripomenúť, že pre katolíkov toto nie je problém, ale ako sa k tomu majú postaviť nekatolíci, ktorí chcú systémom otázok a odpovedí overiť vierohodnosť katolíckej viery? Hovoríme tomu jednoducho "polemika". A ak katolícki kresťania nie sú ochotní polemizovať, tak to znova nevrhá dobré svetlo na Katolícku cirkev. Nikde som si nevšimol, žeby toto fórum bolo tradicionalistické (ako napríklad www.crux.lightbb.com), alebo teda ultrakatolícke. Ak nie je, tak tak by mali byť vítaní všetci návštevníci, ktorí budú hoci aj kritickí, ale slušní. Nemožnosť kritiky je stagnácia a cirkev chce byť cirkvou putujúcou, nie stojacou.
Záverom, nič ma nie je do toho, ako si formulujete pravidlá pre toto fórum, ja im vyhovujem, preto hádam mám právo sem prispievať. Viem, že mnoho ľudí prichádza na rôzne fóra s nekalými úmyslami a každý sa chce nejako chrániť. Ale ak sa tu budú hrať iba katolíci na svojom piesočku, tak sa o iných kresťanoch nič podstatné nedozvedia. Zatiaľ si len tak zbežne prezerám niektoré príspevky, ale vidím, že aj u katolíkov sa vyskytujú názory, ktoré nie celkom vystihujú podstatu katolíckej viery. Dúfam, že moje príspevky budú pre toto fórum prínosné. Záujemcom o "tiež dobré" stránky odporúčam www.katolik.cz. |
Počet príspevkov: 514 ~
Člen od: 31 júl 2007 ~
Posledná návšteva: 25 november 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 august 2007 : 09:38:18
|
Reakcia na pripomienky k pravidlám:
1. Fórum ani nemá za cieľ garantovať učenie Katolíckej cirkvi – ale vychádza z neho. Tak ako ani žiadny člen Cirkvi – okrem neomylných vyhlásení pápeža – nemôže garantovať, že to čo povie alebo napíše – je neomylným učením RKC.
2. Nuž – vlastník týchto stránok v spojení a prediskutovaní obsahu pravidiel s ďalšími angažovanými prispievateľmi rozhodol o tomto znení. A predpokladá bona fide, že i novoregistrovaným a úprimne sa dozvedajúcim prispievateľom nebude toto prekážkou v prípadnej aktivite na fóre.
3. Bod č. 7 hovorí o slobode fóra – teda príspevky sa nemusia zhodovať s názormi správcov a prispievateľov. Zámerom správcov je však rozlíšiť slobodu a bod č. 8 liberalizmus. Sloboda = vyjadriť svoj názor; nie liberalizmu = sloboda v medziach slušnosti a nenapádania vlastného zamerania fóra – t.j. Učenia Katolíckej Cirkvi, úcty k Trojjedinému Bohu a spáse nesmrteľných duší. K diskusiám s nekatolíkmi v rovine otázok a odpovedí slúži v súčasnosti fórum Polemiky, filozofovanie. T.j. sloboda voči názorom správcov – ale nie voči zameraniu fóra. Vítaní sú všetci návštevníci, ktorí prijímajú tieto pravidlá.
4. Si vítaný, ďakujeme za postrehy a dúfame, že sa staneš aktívnym a angažovaným prispievateľom v duchu zamerania tohto neoficiálneho katolíckeho fóra. Je to diskusné fórum, a chceme si i v ňom vzájomne pomáhať k živej viere, ktorá sa samozrejme má prejavovať aj v našich skutkoch. |
Život je veľký dar - nepremrhajme ho
|
Počet príspevkov: 890 ~
Člen od: 28 október 2006 ~
Posledná návšteva: 23 október 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 august 2007 : 10:16:26
|
By som len Stefana upozornil, ze toto forum nie je zrovna ekumenicke. Je urcene hlavne pre katolikov a hladajucich, o inych tu nemame prilis velky zaujem. Tie pravidla boli prave umyselne robene tak aby sa cez ne uz nejaky zaryty bludar nemohol preniest. V minulosti sme ich tu mali plno a tie nekonecne hadky nikam neviedli, stale si len dookola tocili svoje. Ak je vsak niekto uprimny hladajuce, predpoklada sa, ze este nema nejake ustalene sukromne "dogmy", a teda nebude mu robit problem sa ani preniest cez tie pravidla. |
|
|
|
|
|
|