|
Odoslaný - 12 apríl 2007 : 07:02:11
|
aky je podla vas taky clovek?...je neomylny, bezhriesny?..cim sa odlisuje od tych, co nie su nim vedeni?
|
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 apríl 2007 : 12:19:35
|
janka, to poznas pri osobnom kontakte velmi rychlo...... je to dokonca i na tom cloveku vidiet i na jeho reakciach. to sa neda vypovedat.... urcite je hriesny nadalej, urcite sa moze pomylit..... ale odporucam stretnut bratov frantiskanov a potom pochopis o com hovorim. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 apríl 2007 : 12:32:22
|
takze aj taky clovek sa stale uci a "nespadol z neba" vsetko nauceny?... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 apríl 2007 : 12:36:58
|
urcite nie. len púroste tie svoje chyby a pady neroztrubuje, a takisto sa nechvali aky je mudry. proste drzi sa Pisma "v slabosti sa prejavuje nasa sila" qa skor druhych pocuva a nie stale ludi poucuje a obracia. ale zas na druhej strane, skor taky clovek robi minimum chyb a hriechov a jeho chyby a hriechy su uplne ine ako tie nase..... teda podstatne slabsie. a lahsie |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 apríl 2007 : 12:38:46
|
a ty sa povazujes za akeho? vedeneho ci nie? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 apríl 2007 : 16:10:01
|
tak ja urcite nie, aj ked raz mozno chcem byt ...... mrkni hore a uvidis preco. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 apríl 2007 : 06:40:30
|
ziaden clovek nie je bezhriesny, kazdy clovek moze pochybit, je to v nasej prirodzenosti. Vieme vsak o tom, a mame recept aj na to, ako sa snazit tieto preslapy minimalizovat. Ak clovek chce, aby ho Duch Svaty viedol, bude ho viest. Clovek je vsak slaby tvor, a pokusany... netreba sa vsak vzdavat:) |
Veď ma, Pane, vo svojej pravde a uč ma, lebo Ty si Boh, moja spása, a v Teba dúfam celý deň. |
Počet príspevkov: 2690 ~
Člen od: 06 november 2003 ~
Posledná návšteva: 04 marec 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 apríl 2007 : 10:04:14
|
alesko co keby sme sa spytali niekoho, kto ta osobne pozna, ci si vedeny D.S., ak dovolis..niekedy sa my vidime inak ako nas vidia ini
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 apríl 2007 : 13:13:31
|
o mne ti povie cele kredo, a najpresnejsie pavelba..... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 máj 2007 : 20:58:31
|
...zo skusenosti co som odpozorovala, je dany clovek, ktory je vedeny DS dost akcny a vsetky zivotne situacie mu do seba dobre zapadaju, prinasa vela ovocia a niekedy je ako nevycerpatelny zdroj energie a vsetko robi na Boziu Slavu, v pokoji a radosti.Duchu Svaty prid.... |
Počet príspevkov: 638 ~
Člen od: 03 január 2004 ~
Posledná návšteva: 17 júl 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 máj 2007 : 20:47:20
|
Co poznam ludi Ducha, tak niektori su typickymi veducimi, ini robia vela pre spolcenstvo , ini su utiahnuti , ale vsetci robia vsetko na Boziu slavu. Maria je nasim pravzorom , dovolim si tvrdit, ze Maria sa musi narodit v nas , abysme poznali plnost Ducha Svateho, lebo jedine Maria bola bez hriechu a vedenie Ducha Svateho mala viac nez 100%-ne .
|
My milujeme Jeho , lebo On prv miloval nas.
|
Krajina: Vatican City ~
Počet príspevkov: 61 ~
Člen od: 15 november 2005 ~
Posledná návšteva: 06 február 2008
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 máj 2007 : 01:15:15
|
citácia: dovolim si tvrdit, ze Maria sa musi narodit v nas , abysme poznali plnost Ducha Svateho, lebo jedine Maria bola bez hriechu a vedenie Ducha Svateho mala viac nez 100%-ne . Dovolim si oponovat: jediny, kto bol bez hriechu je Jezis Kristus. A ked sa ma niekto v nas narodit, tak je to Duch svaty, ci lepsie povedane,my by sme sa mali znovuzrodit v nom. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 00:41:11
|
citácia: Dovolim si oponovat: jediny, kto bol bez hriechu je Jezis Kristus. A ked sa ma niekto v nas narodit, tak je to Duch svaty, ci lepsie povedane,my by sme sa mali znovuzrodit v nom. Pôvodne zaslal Marcelllooo - 26 máj 2007 : 01:15:15 Ucenie katolickej Cirkvi nerespektujes? preco? |
Krajina: Canada ~
Počet príspevkov: 62 ~
Člen od: 23 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 19 máj 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 19:27:40
|
Preco neokatolici neustale maju potrebu pouzivat hereticky slovnik ? Co takto vedenie Katolickou Cirkvou by vam nestacilo ? |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 20:59:09
|
Nerozumiem amerika... |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 21:57:21
|
ani ja nerozumiem! Kto tu vystupuje ako "neokatolik"? a dokonca heretik? bud konkretny -- kto a v com sa prejavuje jeho "hereza".A este prosba, mohol by si podat definiciu "neokatolika"? aby som, konkretne napr. vedela tiez rozlisovat. Alebo Ty si "starokatolik" a my vsetci ostatni "neokatolici a podla toho co pises neokatolik = heretik? Dakujem za vysvetlenie. Ela |
|
|
|
Odoslaný - 01 jún 2007 : 07:40:08
|
Zodpovedajte si jednoduchu otazku ked nerozumiete
Moze byt katolik nevedeny Duchom Svatym, ak zije v pokoji s Cirkvou ? jednoducha otazka , jednoducha odpoved ano - nie |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 01 jún 2007 : 07:43:43
|
citácia: ani ja nerozumiem! Kto tu vystupuje ako "neokatolik"? a dokonca heretik? bud konkretny -- kto a v com sa prejavuje jeho "hereza".A este prosba, mohol by si podat definiciu "neokatolika"? aby som, konkretne napr. vedela tiez rozlisovat. Alebo Ty si "starokatolik" a my vsetci ostatni "neokatolici a podla toho co pises neokatolik = heretik? Dakujem za vysvetlenie. Ela Pôvodne zaslal Ela - 30 máj 2007 : 21:57:21
Aby ste nepovedali ze som pes tak este jedna otazka
Kto rozhoduje o tom , ci vami tolko spominane vedenie DS je autenticky prejav Ducha Svateho ?
Ak ani teraz nerozumiete tak sa prosim vrate k detskemu katechizmu |
|
|
|
Odoslaný - 01 jún 2007 : 07:47:05
|
Ved pochopte jednoduchu vec Mozete mat milion zboznych prejavov , ale ak je popreta jedina pravda Katolickej Cirkvi , tak o Duch Svatom nemoze byt ani reci
Dufam , ze teraz uz mi rozumiete Pospominali ste vselico , ale ani raz nezaznelo , ze clovek vedeny Duchom Svatym je poslusny uceniu Katolickej Cirkvi
Amen , niet viac co riesit ! |
|
|
|
Odoslaný - 01 jún 2007 : 08:04:37
|
A ja len zbytočne dodám, že pod heretickým slovníkom sa myslí práve to vedenie DS, - poznáte vari nejakú sektu či denomináciu, ktorá TOTO nemá medzi prvými svojimi charakteristikami? - ak si niekto nárokuje či privlastňuje vedenosť Duchom S. bez akejkoľek zmienky o magistériu či aspoň pastierskom úrade KC (kto takto rozpráva, činí prejavy totožné s prejavmi heretikov, z čoho však nemusí vyplývať, že dotyčný sám už je formálnym heretikom. amerika má pravdu)
A kto je neokatolík? Nie opak starokatolíka. Kto prijíma a prakticky realizuje ovocie posledného koncilu, so všetkým čo s tým súvisí, s neoteológiou, neopastorálkou, neoliturgiou a t d. Ela sa tu tvári akoby to tu počula prvýkrát. |
Tomáš, bývalý priaznivec Kreda. |
|
|
|
Odoslaný - 01 jún 2007 : 08:40:23
|
|
|
Odoslaný - 01 jún 2007 : 09:13:42
|
ja sa netvarim ze to pocujem prvy raz, ale pises v svojej definicii neokatolika," - Kto prijíma a prakticky realizuje ovocie posledného koncilu, so všetkým čo s tým súvisí, s neoteológiou, neopastorálkou, neoliturgiou atd." .. Stotoznujem sa s touto definicou. Otazku som polozila preto, lebo prave "ovocie" posledneho koncilu... amerika v nejednom prispevku tvrdo napada a kritizuje. a tych,ktori sa k vysledkom koncilu hlasia casto ironicky nazyva "modernisti" a aj vyraz heretik mu neraz "vyklzne". a potom zrazu napise:
"Mozete mat milion zboznych prejavov , ale ak je popreta jedina pravda Katolickej Cirkvi , tak o Duch Svatom nemoze byt ani reci Dufam , ze teraz uz mi rozumiete Pospominali ste vselico , ale ani raz nezaznelo , ze clovek vedeny Duchom Svatym je poslusny uceniu Katolickej Cirkvi.Amen , niet viac co riesit a ja sa pytam : Je "ovocie" posledneho koncilu teda v rozpore s ucenim Katolickej cirkvi, ked ho amerika tak casto kritizuje? Je v tom pripade amerika vedeny Duchom Svatym? alebo krestan-katolik nie je povinny prijat bez vyhrady, co koncil prinasa? Mozu byt vysledky prijate koncilom "nevedene" Duchom Svatym? Ela
a este jedna otazka. Aky je vas nazor na hnutie "NEOKATECHUMENAT", poznam ludi, ktori sa stretnuti zucastnovali, boli plni nadsenia, ale postupne viaceri zacali mat vazne vyhrady k niektorym praktikam.. Mate osobne skusenosti? rada by som pocula nazor zainteresovanych.
! |
|
|
|
Odoslaný - 01 jún 2007 : 09:22:53
|
Takze este raz sa spytam Ely , aby to bolo jasne Co dogmaticky definoval posledny koncil ? prosil by som Ela konkretne |
|
|
|
Odoslaný - 01 jún 2007 : 09:24:39
|
Je "ovocie" posledneho koncilu teda v rozpore s ucenim Katolickej cirkvi, ked ho amerika tak casto kritizuje? Je v tom pripade amerika vedeny Duchom Svatym? alebo krestan-katolik nie je povinny prijat bez vyhrady, co koncil prinasa? Mozu byt vysledky prijate koncilom "nevedene" Duchom Svatym? Ela
Skoro som skrykol ZASAH ! Takze Duch Svaty posobi aj v nekatolickych cirkvach ?
Garantujem vam , ze nenajdete takeho nepriatela Cirkvi , ktory toto nebude vychvalovat ako najvacsi pokrok aky koncil urobil
Ela , Ela Pavol VI . definoval ( nie doslovne ale vyznam zachovany) Zavazne a neomylne je to , co koncil za zavazne a neomylne vyhlasuje Takze nejake dokazy o neomylnosti a zavaznosti tych pastoracnych konstitucii na ktore sa odvolavas Papez totiz stoji aj nad koncilom
|
|
|
|
Odoslaný - 01 jún 2007 : 10:00:46
|
citácia: Takze este raz sa spytam Ely , aby to bolo jasne Co dogmaticky definoval posledny koncil ? prosil by som Ela konkretne Pôvodne zaslal amerika1 - 01 jún 2007 : 09:22:53 VIEROUČNÁ KONŠTITÚCIA LUMEN GENTIUM o Cirkvi. V Ríme, pri svätom Petre, dňa 21. novembra 1964. Ja, PAVOL, biskup katolíckej Cirkvi. (Nasledujú podpisy koncilových Otcov.) VIEROUČNÁ KONŠTITÚCIA DEI VERBUM o Božom Zjavení. V Ríme, pri svätom Petre, dňa 18. novembra 1965. Ja, PAVOL, biskup katolíckej Cirkvi. (Nasledujú podpisy koncilových Otcov)
Argument, ze sa jedna len o taku retoriku, ale v skutocnosti to vieroucne nie je, som uz pocul, skus nieco nove. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 jún 2007 : 10:06:19
|
No ved v poriadku a co nove tie dogmaticke konstitucie definuju ? Skus aj ty nieco nove . Prezrad nam , co predtym Cirkev konecnoplatne nedefinovala , co tie dve konstitucie obsahuju
pozri dam ti priklad . Porovnajme prvy a druhy Vatikansky koncil
Prvy vatikansky koncil definoval dve zasadne dogmaticke pravdy
1 , neomylnost papeza 2 , bezprostrednu zvrchovanost papeza nad celou Cirkvou
Druhy Vatikansky koncil definoval ako nove dogmaticke pravdy ???
Ides Mato |
|
|