Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Kresťania a svet
 Kresťanská kultúra
 Obrazy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: ikonky magnetky Téma Next Topic: Burza kníh IV.
Strana: z 2

Milan

Stav: offline

Odoslaný - 15 marec 2009 :  23:08:03  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
- ale moja o to sa snazime cely zivot asi vsetci, nie ? ... kto nic nerobi ani nic nepokazi... to asi by si mala vediet... nikdo uceny z neba nespadol .....
- a nie kazdemu vyhovuje byt sucastou poslusneho stada ...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 16 marec 2009 :  10:53:13  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
-, ja si nemozem pospat ako niektori doktori v robote ...

Pôvodne zaslal Milan - 15 marec 2009 :  22:39:53

Keby si sa v skole lepsie ucil, mohol by si

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 16 marec 2009 :  12:36:24  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov

- a ucil si sa alebo si mal dobreho fotrika ... ?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 16 marec 2009 :  12:53:45  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
- ale k tomu obrazu,

obraz talianskeho barokoveho majstra Caravaggia, c. 1601-1602.
Je umiestneny v Sanssouci v Postupime, Nemecko.

Caravaggio, 1601-1602
Olej na plátne
107 cm × 146 cm (42 in x 57 in)
Sanssouci, Postupim

zostal som prijemne prekvapeny, viaze ma k nemu mensia prihoda z Prahy

- boli sme za mladymi na navsteve, kym boli v praci vyrazili sme po pamiatkach, na prazskom hrade bola vystava obrazov, bola tam i tento ale len kopia a v mensom ...

- predtym som videl zivotopisny film Caravaggio, tak mi to meno pri jednom (tu vlckom prezentovanom) obraze utkvelo v pamäti

- pri tom obraze postavali aj nejake starsie decka zo zajazdu a chechtali sa, ze ako sa mu sprta v rane ...

- tak som im povedal, ze by malo ist o vyjav z biblie, ked Kristus vstal z mrtvych a neveriaceho Tomasa ... vtedy som len dufal, ze netaram, vychadzal som z nazvu diela THE INCREDULITY OF SAINT THOMAS

- no a z odstupom casu sa zjavil tu ...

- a tak som si nasiel nieco v biblii :

Tomáš, jeden z Dvanástich nazývaný Didymus, nebol s nimi, keď prišiel Ježiš.
Ostatní učeníci mu hovorili: "Videli sme Pána." Ale on im povedal: "Ak neuvidím na jeho rukách stopy po klincoch a nevložím svoj prst do rán po klincoch a nevložím svoju ruku do jeho boku, neuverím."
O osem dní boli jeho učeníci zasa vnútri a Tomáš bol s nimi. Prišiel Ježiš, hoci dvere boli zatvorené, stal si doprostred a povedal: "Pokoj vám!"
Potom povedal Tomášovi: "Vlož sem prst a pozri moje ruky! Vystri ruku a vlož ju do môjho boku! A nebuď neveriaci ale veriaci!"
Tomáš mu odpovedal: "Pán môj a Boh môj!"
Ježiš mu povedal: "Uveril si, pretože si ma videl. Blahoslavení tí, čo nevideli, a uverili."

- uz len taku perlicku na zaver, postavu tohto maliara vyuzil fiktivne do svojho pribehu Jakubisko v najnovsom filme o Bathoricke, ako jej milencovi, ked sa znamy umelec stratil na tri roky (a vraj nikto nevie kde) po vrazde, zabiti, ktoreho sa v skutocnosti dopustil ...

Guliver

Odoslaný - 16 marec 2009 :  14:58:40  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
Myslim, ze cele dielo Caravaggia je fascinujuce. Pre mna je to najma Večera v Emauzách: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Caravaggio.emmaus.750pix.jpg
Uzasne, ako zachytil okamih ked spoznali s kym hoduju.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 730  ~  Člen od: 13 marec 2009  ~  Posledná návšteva: 13 február 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 12 marec 2010 :  21:10:40  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Rembrandt van Rijn
http://mendingshift.files.wordpress.com/2007/12/rembrandt06.jpg

W.A.Bouguereau
http://www.artchive.com/artchive/b/bouguereau/bouguereau_song.jpg

http://www.godsholyplan.com/images/bouguereau__william_-_la_madone_aux_roses.jpg

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 17 marec 2010 :  17:03:22  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
http://1.bp.blogspot.com/_GK9vk5xxaSs/Rmcb9tlh7QI/AAAAAAAABNc/Y0sAn85NnEk/s1600/Sacred%2BHeart%2Bof%2BJesus.jpg

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 19 marec 2010 :  13:11:25  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
Inak, ak ma niekto zalubu, ci obdivuje diela starych majstrov, zozente si Artopedia3, doporucujem

http://www.anima.sk/?action=eshop&detail=1&group=20&id=2681&order=0&showtype=images&sort=item_name

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 20 marec 2010 :  17:14:08  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov

veriaci

Dušan

Odoslaný - 26 marec 2010 :  20:47:47  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Gustave Doré
http://www.peccator.no/Images/End_of_line/Gustave%20Dor%E9/Rev12.jpg

veriaci

Vlkodlak

Odoslaný - 27 marec 2010 :  17:37:52  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Našiel som toto ...
http://obrazy.reprodukce.cz/obraz/caravaggio-michalangelo-merisi-da-neverici-tomas-1601-02
Poznáte niečo podobné ?(lacnejšie)

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 27 marec 2010 :  21:09:29  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
http://www.obrazyramy.sk/obrazy/podla-motivu/168 ???

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 05 december 2010 :  02:22:16  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Voľakedy vedeli aj krásne sochy vytesať. Napríklad takýchto náhrobných anjelov, od G. Monteverdeho:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a5/Genova-Cimitero_di_Staglieno-Angelo_di_Monteverde-DSCF9030.JPG

veriaci

Vlkodlak

Odoslaný - 05 december 2010 :  07:40:03  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
citácia:
Voľakedy vedeli aj krásne sochy vytesať. Napríklad takýchto náhrobných anjelov, od G. Monteverdeho:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a5/Genova-Cimitero_di_Staglieno-Angelo_di_Monteverde-DSCF9030.JPG

Pôvodne zaslal Dušan - 05 december 2010 :  02:22:16

Sila.

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 15 január 2011 :  23:30:58  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Ahoj.
Zháňam fotografiu Jána Pavla II. .. a možno je ešte Karlom Wojtylom ...
Videl som ju už skôr. Je taká čiernobiela, je taký mladý(cca 40r), je zabratý z boku a má nádherný podmanivý úsmev ... je v čiernej reverende ... hlavu mierne v predklone ...

Za tú fotografiu by som dal pol kráľovstva ...

saxsax

Odoslaný - 16 január 2011 :  21:22:39  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov

zeby tato ?

Mato

Odoslaný - 16 január 2011 :  22:47:59  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

zeby tato ?

Pôvodne zaslal saxsax - 16 január 2011 :  21:22:39

Asi nie, lebo nesplna kriteria popisu - urcite je na nej mladsi ako 40r a hlavne nie je v reverende.

Skor potom tato
alebo tato alebo tato

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 16 január 2011 :  23:04:34  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
, tie som mal v zalohe, tak dam este tieto

Mato

Odoslaný - 17 január 2011 :  13:53:48  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Som zvedavy, kto dostane polovicu kralovstva

saxsax

Odoslaný - 17 január 2011 :  14:45:45  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
no popisu mozno tie fotky nezodpovedaju, len ci si vlcko dobre spomina, Wojtyla sa automaticky vybavuje v nejakej reverende ...

saxsax

Odoslaný - 18 január 2011 :  12:04:10  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
- vlcko tak ako ????, mame hladat dalej ????????

Vlkodlak

Odoslaný - 18 január 2011 :  19:06:24  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Ďakujem ste milí.
Ale nie je to tá fotka.

JPII je vo veku asi ako na tej od Maťa z 16 január 2011 : 22:47:59 celkom vpravo.
Je zobratý tak z boku a zľavej strany, teda pozerá doľava. Je v miernom predklone a podmanivo sa usmieva.

Chcel som si to dať zarámovať do kancelárie. :)

saxsax

Odoslaný - 18 január 2011 :  21:16:16  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
hmm, spominas ciernu farbu, len ci to bola cierna ?

Strana: z 2 Previous Topic: ikonky magnetky Téma Next Topic: Burza kníh IV.  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06