Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Mona Lisa bola reholnicka
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Ješitnosť Téma Next Topic: Vatikan a nevyjasnene vrazdy  

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 07 február 2007 :  18:26:07  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Len pre zaujimavost:

Rím, 25.1.2007 (Kath.net) 0217 – Kto bola Mona Lisa, tajomne sa usmievajúca kráska, ktorú portrétoval Leonardo da Vinci? Taliansky vedec Giuseppe Pallantini tri roky putoval po stopách „Giocondy“ a v archívoch istého kostola vo Florencii urobil senzačný objav. Mona Lisa – Lisa Gherardini, manželka Francesca del Giocondo, zomrela 15. júla 1542 – štyri roky po smrti manžela – v kláštore, kde žila ku koncu života ako rehoľníčka. Pochovali ju pri Kostole Sant Orsola. Z kostola sú dnes iba ruiny, stál pri dnešnej Bazilike San Lorenzo. Svoje nálezy predstavil G. Pallanti verejnosti vo svojej publikácii „Objav Mony Lisy…“

Monu Lisu priviedla do kláštora jej najmladšia dcéra Marietta, ktorá sa neskôr stala rehoľníčkou. Z testamentu jej manžela vyplýva, že aj Mona Lisa tam strávila svoje posledné roky života

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora 

Lajos

Odoslaný - 08 február 2007 :  22:41:17  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
A?

Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 08 február 2007 :  22:59:19  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Co a? Precital si si zaujimavost. Zaujala Ta? Nezaujala Ta?
Ak ano preco, ak nie preco?
Aka ina zaujimavost by Ta zaujala? Preco by Ta zaujala prave ta ina zaujimavost a nie tato.

Este nejake a?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 08 február 2007 :  23:25:58  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
A co je zaujimave na tom, ze ta pani na tom obraze bola pravdepodobne reholnicka? V com je tato informacia prinosna?

Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 09 február 2007 :  18:33:03  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Nic. V nicom.

Este nejake otazky?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 09 február 2007 :  22:21:17  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
nie, ziadne.

Pierre

Odoslaný - 14 február 2007 :  18:02:23  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Minimalne je to zaujimava informacia ktoru je dobre vediet. Ale naco je to dobre vediet tazko povedat, mozno len tak na rozsirenie vlastnych vedomosti pre vlastne potesenie. Podobne ako davno vieme ze ten obraz namaloval slavny Leonardo da Vinci, tiez by sme sa v zivote bez tejto informacie zaobisli, ba zaobisli by sme sa i bez tej vedomosti ze vobec nejaky taky obraz existuje.

A kto vie ci sa nam niekedy aj taka vedomost nezinde, i z vlastnych skusenosti viem ze nejaka prkotina na ktoru som uz i skoro pozabudol a nepokladal vobec za dolezitu, sa zrazu v nejakej diskusii ukaze ako velmi dolezity argument ktory sa da pouzit na vyvratenie nejakeho klamliveho tvrdenia. Napr. nejaky sektar moze zacat tvrdit ze mnisky z povercivosti ci z niecoho ineho, sa nikdy nedavali malovat na obrazy, po vsetkych tych nezmysloch co tu i inde o katolikoch tvrdili sektari a ateisti sa da fakt cakat uz uplne cokolvek .

Ak este Mato najdes nejaku podobnu peknu pozitivnu zaujimavost, len to sem daj

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 15 február 2007 :  08:42:54  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
NO PODLA MNA JE TO ZAUJIMAVOS, PRETOZE SA FURT SPEKULOVALO KTO JE TA ZAHADNA MONA LISA, A DOST SA POSPEKULOVALO AJ PRECO TEN USMEV...A TAK

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Laco

Odoslaný - 15 február 2007 :  10:06:01  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Pierre

Minimalne je to zaujimava informacia ktoru je dobre vediet. Ale naco je to dobre vediet tazko povedat, mozno len tak na rozsirenie vlastnych vedomosti pre vlastne potesenie. Podobne ako davno vieme ze ten obraz namaloval slavny Leonardo da Vinci, tiez by sme sa v zivote bez tejto informacie zaobisli, ba zaobisli by sme sa i bez tej vedomosti ze vobec nejaky taky obraz existuje.

A kto vie ci sa nam niekedy aj taka vedomost nezinde, i z vlastnych skusenosti viem ze nejaka prkotina na ktoru som uz i skoro pozabudol a nepokladal vobec za dolezitu, sa zrazu v nejakej diskusii ukaze ako velmi dolezity argument ktory sa da pouzit na vyvratenie nejakeho klamliveho tvrdenia. Napr. nejaky sektar moze zacat tvrdit ze mnisky z povercivosti ci z niecoho ineho, sa nikdy nedavali malovat na obrazy, po vsetkych tych nezmysloch co tu i inde o katolikoch tvrdili sektari a ateisti sa da fakt cakat uz uplne cokolvek .

Ak este Mato najdes nejaku podobnu peknu pozitivnu zaujimavost, len to sem daj

Pekné zamyslenie. Skoro nič konkrétne a aj to nič bola hlúposť (o tých bludároch a o tom kradnutí duše - to boli Indiáni, čo sa nechceli dať fotiť). Vyzerá to, že Gioconda bude čoskoro blahoslavená, aj keď obraz, ktorý da Vinci nosil stále so sebou a stále vylepšoval, predstavuje možno jeho samého, alebo Bafometa templárov, alebo Herma Trojveľkého, alebo Herma a Afroditu súčasne. Namaľovaný je zvláštnou technikou, nevidno ťahy štetca, preto si niektorí myslia, že bol zhotovený silou vôle. Možno je to aj tehotná Lisa Gherardini. Špekulácie majú stále zelenú. Maťov príspevok hovorí o osude konkrétnej Florenťanky, skončiacej v reholi. To, že ide o tú istú dámu so záhadným úsmevom na obraze, zostáva naďalej hypotézou.

Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 746  ~  Člen od: 24 október 2006  ~  Posledná návšteva: 31 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 15 február 2007 :  13:25:16  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Pekné zamyslenie. Skoro nič konkrétne a aj to nič bola hlúposť (o tých bludároch a o tom kradnutí duše - to boli Indiáni, čo sa nechceli dať fotiť)

- Mily Lacko, taketo hluposti prave casto pripisuju nam nejroznejsi sektari a ateisti. Napr. pred casom jeden hovoril ze vraj pocul ze na tych nasich omsiach zabijame sliepky a knaz potom pije ich krv. Tak mu bolo vysvetlene ze si to asi pletie so satanistickou omsou ktora ma s tou nasou spolocny iba ak ten nazov, ktory si vysinuti satanisti privlastnili.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Ješitnosť Téma Next Topic: Vatikan a nevyjasnene vrazdy  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06