|
Odoslaný - 25 august 2011 : 12:26:10
|
Pochybujem, tieto "piesne chval" vacsinou obsahuju iba take vseobecne, ale silne emocne obsahy, ako chem Ti sluzit Pane, prid Duchu svaty a osvetluj nas a pod... |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 august 2011 : 12:45:19
|
citácia: jarmok: Máte po ruke názvy niektorých ich skladieb, ktorých texty obsahujú blud? Je totiž možné, že by som túto informáciu v najbližšej dobe potreboval... Pôvodne zaslal Reconquistador - 25 august 2011 : 12:06:59
Tie ich hlášky /vid body 1.a 2./su bludárske a mätúce našu veľmi krehko veriacu mládež, ktorá v tej emočnej atmosfere zhltne všetko aj s navyjakom. |
Pokoj a dobro medzi nami. |
Počet príspevkov: 178 ~
Člen od: 18 apríl 2011 ~
Posledná návšteva: 10 apríl 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 august 2011 : 20:21:51
|
citácia: Ako sa môžu ludia na rockovom koncerte spajať so živym Bohom ozajstne a osobne? Ako môžu protestanti budovať Kristovo telo? Pôvodne zaslal jarmok - 25 august 2011 : 11:50:29
173. Kedy sa Bohu klaniame vnútorne? Vnútorne sa Bohu klaniame vtedy, 1. keď v e r í m e, že on jediný je najvyšší Pán všetkého 2. keď 'd ú f a m e, že on jediný nám môže a chce po- môcť dosiahnuť večnú blaženosť; 3. keď ho m i l u j e m e nadovšetko (t. j. väčšmi ako všetko ostatné].
0 tom kto verí, hovoríme, že má vieru, o tom, kto dúfa, hovoríme, že má nádej, o tom, kto miluje, hovoríme že ma lásku. Vnútorne sa Bohu klania ten, kto ma vieru. nadej a lásku. Viera, nádej a láska sú tri božské čnosti. (Pozri otázku č. 272.)
179. Kedy sa klaniame Bohu navonok? Navonok sa Bohu klaniame vtedy, keď svoju vnútornú poklonu (vieru, nádej a lásku) dávame najavo vonkajšími znakmi.
a) Vnútorná poklona bez vonkajšej je možná. Aj anjeli sa kla- ňajú Bohu, uznávajú ho za najvyššieho Pána. Ale svoju po- klonu nemôžu dať najavo vonkajšími znakmi, lebo nemajú telo. Človek má aj telo, preto svoje vnútorné zmýšľanie a cítenie rád dáva najavo vonkajšími znakmi. Aj svoju vnútor- nú poklonu prejavuje človek navonok istými znakmi: slo- vami, pokľaknutím, zložením rúk ap- Takto prejavená vnú- torná poklona sa menuje poklona navonok. Vonkaj- šia poklona bez vnútornej nie je poklona, ale prázdny for- malizmus. b) navonok sa môžeme Bohu klaňať alebo súkromne alebo verejne (spoločne). Verejná poklona, ktorá sa koná Cirkvou predpísanými úkonmi, v Cirkvou predpísanom č a s e , na posvätnom m i e s t e, pod vedením d u c h o v- n e j o s o b y, má meno l i t u r g i a.
|
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 august 2011 : 21:20:50
|
Janka,
v zasade so vsetkym z toho, co uvadza Vasa ukazka z detskeho katechizmu, moze suhlasit aj tradicny i netradicny protestant i novokrestan (vsetci ti novoprudari, novozrodeni, katechumenati, lubichovci, letniciari, charizmatici, bozie decka, gospels,...)
======================================================
jarmok,
mate pravdu |
Počet príspevkov: 3722 ~
Člen od: 18 január 2008 ~
Posledná návšteva: 10 jún 2024
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 august 2011 : 21:41:10
|
citácia: Janka, v zasade so vsetkym z toho, co uvadza Vasa ukazka z detskeho katechizmu, moze suhlasit aj tradicny i netradicny protestant i novokrestan (vsetci ti novoprudari, novozrodeni, katechumenati, lubichovci, letniciari, charizmatici, bozie decka, gospels,...) Pôvodne zaslal Rarach - 25 august 2011 : 21:20:50 ja som si vydedukovala z ot.179, ze nie je mozne sa inak klanat Bohu verejne ako na posvatnom mieste, Cirkvou predpisanymi ukonmi, pod vedenim duchovnej osoby...cize ten koncert nie je skutocnym klananim sa Bohu...podone aj ine akcie ako chvaly...ci ako? |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 august 2011 : 22:14:28
|
Vy ste to pochopili spravne. Vsak to je to, ze ste literu pochopili v tom vyzname, aky ona sprostredkovala. Avsak henti xXx su schopni podpisat azda kazdu vetu prave preto, ze v ich interpetacii tych viet, aj krepcenie spievanie natriasanie v osiali hudobneho zachvatu, vnimaju ako sposob oslavy Boha, sposob zovnutornej formy uctievania. |
Počet príspevkov: 3722 ~
Člen od: 18 január 2008 ~
Posledná návšteva: 10 jún 2024
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 september 2011 : 22:56:18
|
ved to. Jedna vec je krepcit a druha vec je aj skutocne zit vieru a dostojne oslavit Boha. Nehovoriac o poklone Najsv. Sviatosti. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|