Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Filozofia
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Celibát knazov Téma Next Topic: Tatko v sutane
Strana: z 3

Pierre

Stav: offline

Odoslaný - 25 január 2007 :  19:31:31  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Sysel:
Takze za seba odpoviem:

Diskusia nie je o presviedcani, o tom, ze ja mam pravdu a vy sa teraz prisposobte.

- toto forum nie je na to aby sme si tu so zarytymi ateistami a sektarmi vymienali nazory.

Chcel by som vas poprosit, ci by ste neboli schopny objektivnej diskusie na urovni.

- Myslim ze bol, ale asi nie s tebou. S urcitymi ludmi diskusie na urovni viest asi ani moc nemienim.

Chcel by som vas poprosit, ci by ste druhych neosocovali.

- Tomu by sa dalo vyhoviet za predpokladu ze sa toho nebude dopustat (ani len v naznaku) ten druhy diskutujuci.

Chcel by som vas poprosit, ci by ste sa zacali spravat ako sudny ludia.

- S tym bude problem, nerad sudim.

Chcel by som vas poprosit, ci by ste nevedeli tolerovat, respektovat a

- Rozhodne nie, urcite veci nemienim tolerovat a respektovat.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Syseľ

Odoslaný - 25 január 2007 :  19:45:59  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Syseľ  Pridať Syseľ do zoznamu priateľov
Pierre, povedz, koho som osocoval?

Nie som zaryty ateista ani sektar.

Preco s niektorymi ludmi nemienis viest diskusiu na urovni?

Co ma spolocne tvoj vztah k sudeniu so spojenim "sudny ludia"? Lebo sudny ludia su ludia chovajuci sa ako ludia.

"Pre Teba som ateista, pre boha lojalna opozicia"
(Allen)

Počet príspevkov: 230  ~  Člen od: 19 september 2005  ~  Posledná návšteva: 07 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Miško

Odoslaný - 25 január 2007 :  19:48:16  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Miško  Pridať Miško do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Pierre

Sysel:
Takze za seba odpoviem:

Diskusia nie je o presviedcani, o tom, ze ja mam pravdu a vy sa teraz prisposobte.

- toto forum nie je na to aby sme si tu so zarytymi ateistami a sektarmi vymienali nazory.

Chcel by som vas poprosit, ci by ste neboli schopny objektivnej diskusie na urovni.

- Myslim ze bol, ale asi nie s tebou. S urcitymi ludmi diskusie na urovni viest asi ani moc nemienim.

- Tomu by sa dalo vyhoviet za predpokladu ze sa toho nebude dopustat (ani len v naznaku) ten druhy diskutujuci.

Nuž, tak to si potom pekný katolík.
,,Kto je môj blížny???"

Obiedientia et pax.
Poslušnosť a pokoj.
Ján XXIII.

Počet príspevkov: 236  ~  Člen od: 04 november 2005  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Miško

Odoslaný - 25 január 2007 :  19:49:47  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Miško  Pridať Miško do zoznamu priateľov
V tvojom príspevku Pierre si sa zachoval súdne...odsúdil si Sysľa...takže asi predsa súdiš.
atd, atd,...

Obiedientia et pax.
Poslušnosť a pokoj.
Ján XXIII.

Počet príspevkov: 236  ~  Člen od: 04 november 2005  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 25 január 2007 :  19:58:55  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Miško

quote:
Pôvodne poslal Pierre

Sysel:
Takze za seba odpoviem:

,,Kto je môj blížny???"

toto je katolicke forum kde by uz mali prestat platit liberalne pravidla kde si kazdy keca co chce

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Syseľ

Odoslaný - 25 január 2007 :  20:04:20  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Syseľ  Pridať Syseľ do zoznamu priateľov
Alebo skor aby este stale neplatili liberalne pravidla, kde si kazdy nekeca, co chce. Lebo sloboda tvojej paste sa konci pri mojom nose.

"Pre Teba som ateista, pre boha lojalna opozicia"
(Allen)

Počet príspevkov: 230  ~  Člen od: 19 september 2005  ~  Posledná návšteva: 07 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Miško

Odoslaný - 25 január 2007 :  20:08:53  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Miško  Pridať Miško do zoznamu priateľov
Amerika1:
toto je katolicke forum kde by uz mali prestat platit liberalne pravidla kde si kazdy keca co chce

HA....
Prečo sa toľkí katolíci chovajú ako komunisti??? Vari máme cenzúru??? Veď my máme demokraciu....a všimnite si toto:

Táto časť je určená pre ľudí, ktorí zatiaľ Boha ešte nespoznali a chcú sa na na niečo spýtať alebo cítia potrebu slušnou formou vyjadriť aj názory, ktoré sú v určitom polemickom duchu voči kresťanstvu. V tejto časti diskusií je možné v súlade so všetkými podmienkami, ktoré sa vzťahujú na toto fórum, vyjadriť svoje postoje a názory aj v rámci rôznych kresťanských denominácií.
V tomto fóre platia modifikované pravidlá, ktoré v ňom nájdete ako trvalú tému.
Upozornenie: Všetky príspevky sú názory návštevníkov a nemusia byť v súlade s vieroukou Katolíckej Cirkvi. Vstup do tejto sekcie je na vlastnú zodpovednosť a vo všeobecnosti sa neodporúča
.

To je popis sekcie tohto fóra POLEMIKA A DISKUTOVANIE.
Takže amerika, NIKTO, ani ja ,ani Syseľ nerobíme nič, čo je zakázané...Polemika a diskutovanie- to je sekcia, kde sa toto môže- ak sa ti nepáči, tak si choď do inej sekcie, je ich tu dosť.

Obiedientia et pax.
Poslušnosť a pokoj.
Ján XXIII.

Pierre

Odoslaný - 25 január 2007 :  20:35:14  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Sysel:
Pierre, povedz, koho som osocoval?

- Napriklad naposledy Boha, ze je vraj mrtvy. Ja viem ze pre teba je to konstatovanie, ale pre ineho nie.

Nie som zaryty ateista ani sektar.

- Myslim ze sa trochu ako zaryty ateista spravas, mozno sa mylim, no rozhodne asi nie si hladajuci Boha.

Preco s niektorymi ludmi nemienis viest diskusiu na urovni?

- Lebo sa mi nechce pocuvat ludi ktori maju nazory s ktorymi ja nemienim suhlasit a oni tiez nemienia z nich ustupit. Celkom jednoznacne som taku diskusiu sice nevylucil ale pokladam to za zbytocne.

Co ma spolocne tvoj vztah k sudeniu so spojenim "sudny ludia"?

- Napr. slovny zaklad.

Lebo sudny ludia su ludia chovajuci sa ako ludia.

- Len pod tym si kde kto predstavuje vselico.

Misko:
V tvojom príspevku Pierre si sa zachoval súdne...odsúdil si Sysľa...takže asi predsa súdiš.
atd, atd,...

- Niekedy sa tomu neda vyhnut. Ja ho vsak neodsudzujem, len sa s nim nemienim nejako hlbsie prilis bavit, lebo to pokladam za zbytocne. Keby som sa mal bavit s kazdym co o to prejavil zaujem, tak dnes mam asi denne a stale plny dom ludi z najroznejsich siekt a uz nic ine nerobim len sa s nimi nekonecne hodiny bavim.

,,Kto je môj blížny???"

- Azda som niekde napisal ze nemam Sysla rad? Mam ho tiez rad, ale nie jeho nazory.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 26 január 2007 :  02:35:53  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Miško

Odteraz budete brať Sysľa s rezervou, že?

Jedine ak Alesko, zda sa ze on bol jediny, kto na to neprisiel. I ked na druhej strane som sysla bral s rezervou od sameho pociatku. K atesitom a sektarom som od isteho casu rezervovany.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 26 január 2007 :  03:15:51  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Pierre

- Lebo sa mi nechce pocuvat ludi ktori maju nazory s ktorymi ja nemienim suhlasit a oni tiez nemienia z nich ustupit....

- teda ! ...

- co tak :

" pane, absolutne nesuhlasim s vasim nazorom, ale budem sa bit za to, aby ste si svoj nazor povedali " ...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 26 január 2007 :  11:07:29  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Milan:
co tak :
" pane, absolutne nesuhlasim s vasim nazorom, ale budem sa bit za to, aby ste si svoj nazor povedali " ...

- Podla tejto znamej vety sa tiez nemienim riadit. Nemam dovod. Ak je nieco podla mne nepravda, nemam dovod aby som niekomu v sireni jeho nezmyslov este pomahal. A dalej k tym diskusiam, nazory ateistov a sektarov uz hodne poznam, niektore uz aj uplne naspamat, stale je to dookola to iste, to si rovno mozem pustat kazety.

- A len tak mimochodom, touto vetou sa hodne ohanaju liberali, no vzdy ked pride na nasu cirkev a jej argumenty, zrazu nejako zahadne u panov liberalov ta veta prestava platit

Ales

Odoslaný - 26 január 2007 :  12:46:18  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

quote:
Pôvodne poslal Miško

Jedine ak Alesko, zda sa ze on bol jediny, kto na to neprisiel. I ked na druhej strane som sysla bral s rezervou od sameho pociatku. K atesitom a sektarom som od isteho casu rezervovany.

mato, mas pravdu. tou otazkou som chcel sysla upozornit, aby si uvedomil, ze hovori do veci, do ktorych ma este cas hovorit. nieco podobne ako ked lajos upozornil pierra, ked mu pierre zacal vysvetlovat nieco o manzelstve.

a priznam sa mam problem niekedy pristupovat k ludom s urcitou rezervou, este v tomto sa mam vela co ucit.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 26 január 2007 :  14:46:31  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Misko:
Prečo sa toľkí katolíci chovajú ako komunisti???

- Poziciam si tuto vetu. Veru tak, komunisti kydali na cirkev a zial aj mnohi katolici podobne kydaju. Prosim, ak mozes, prestan s utokmi na cirkev aspon Ty Misko. A nehadz kamenom na hriesnych knazov a biskupov, radsej sa nad nimi chudakmi zlutuvaj a snaz sa aj ich mat rad.

Miško

Odoslaný - 26 január 2007 :  18:44:06  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Miško  Pridať Miško do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

quote:
Pôvodne poslal Mato

quote:
Pôvodne poslal Miško

mato, mas pravdu. tou otazkou som chcel sysla upozornit, aby si uvedomil, ze hovori do veci, do ktorych ma este cas hovorit. nieco podobne ako ked lajos upozornil pierra, ked mu pierre zacal vysvetlovat nieco o manzelstve.

a priznam sa mam problem niekedy pristupovat k ludom s urcitou rezervou, este v tomto sa mam vela co ucit.

Syseľ hovorí do vecí, do ktorých má čas hovoriť...skutočne?
Teda má zaujať pasívny postoj k vytváraniu si svojho názoru? Má byť intelektuálne zakrpatený? Vám by to asi vyhovovalo....

Obiedientia et pax.
Poslušnosť a pokoj.
Ján XXIII.

Miško

Odoslaný - 26 január 2007 :  18:51:48  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Miško  Pridať Miško do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Pierre

Misko:
Prečo sa toľkí katolíci chovajú ako komunisti???

- Poziciam si tuto vetu. Veru tak, komunisti kydali na cirkev a zial aj mnohi katolici podobne kydaju. Prosim, ak mozes, prestan s utokmi na cirkev aspon Ty Misko. A nehadz kamenom na hriesnych knazov a biskupov, radsej sa nad nimi chudakmi zlutuvaj a snaz sa aj ich mat rad.

Ja som na Cirkev nikdy neútočil ako pažravý tiger...vždy mi šlo iba o vyzdvihnutie skutočností, ktore ma v mojom okolí oslovili a zaujali. A tak to budem robiť vždy. Ja si uvedomujem, že žijem v Cirkvi, kde sa zasvätené osoby správajú veľmi pokrytecky a falošne...sú to rehoľné sestry, aj kňazi. A predsa si nebudem zakrývať oči pred realitou. Ja sa pokúšam učiť z chýb iných, teda sa učím rozoznávať a naberať skúsenosti, aby som sa v dospelosti v Cirkvi nestratil a nebol sklamaný a pohoršený z niektorých vecí, ktorými sa v Cirkvi budem aj naďalej stretávať. Ak chcem žiť v Cirkvi,čo aj chcem, musím sa učiť z chýb, ktoré teraz vidím a utvárať si tak aj zmysel môjho bytia v Cirkvi...
Striktne sa pokúšam držať slov pápeža jána XXIII.:
Neodsudzovať ľudí, ale chyby, ktorých sa dopúšťajú...

Obiedientia et pax.
Poslušnosť a pokoj.
Ján XXIII.

Pierre

Odoslaný - 26 január 2007 :  19:40:39  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Misko:
Ja som na Cirkev nikdy neútočil ako pažravý tiger...vždy mi šlo iba o vyzdvihnutie skutočností, ktore ma v mojom okolí oslovili a zaujali.

- Tak nevyzdvihuj, prosim. Tie tvoje konstatovania a vyzvihovania su casto v skutocnosti ohovarania. O chybach inych sa nema hovorit poza ich chrbat. Skus si tie chutky na take veci v sebe potlacit, nie je to pekne. Nebud klebetna baba.

Miško

Odoslaný - 26 január 2007 :  20:17:15  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Miško  Pridať Miško do zoznamu priateľov
Pierre, ešte jedna otázka:
Ako si predstavujes diskusiu? Lebo, ak si nedokážeš vymienat názory s druhou stranou, ktora ma ine nazory,o com je diskusia s ludmi rovnakych nazorov? Ved tak sa mozte porozpravat aj pri pive...

Obiedientia et pax.
Poslušnosť a pokoj.
Ján XXIII.

Mato

Odoslaný - 26 január 2007 :  20:21:20  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Diskusia v tomto chapani je diskusia ked ja ako menej duchovne vyspely, pridem za niekym duchovne vyspelejsim a necham si vysvetlit veci ktore nerozoumiem.

Pierre hovori o diskusii s clovekom, ktory vstupuje do diskusie uz s vyhranenymi nazormi a bud Ta chce o nich presviedcat, alebo sa nimi aspon pochvalit. Takato diskusia skutocne nema ziaden zmysel a robi dobre, ze sa jej nezucastnuje.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 27 január 2007 :  03:37:46  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
A este by som dodal ze je aj dost najrozlicnejsich myslienok a nazorov ktore su vsak v ramci katolickych mantinelov. Takym prikladom je napr. American a jeho myslienky na tajnom katolickom fore (Tridentska omsa, atd.). To su veci o ktorych sa da diskutovat a pripadne i nieco uznat, pač je to v mantineloch. Ale presvedceny ateista ci sektar, to su absolutne neprijatelne nazory, ktore casto aj pozname a ich opakovanie je ako keby sme si pustali kazety. Skratka nema to zmysel.

Miško

Odoslaný - 27 január 2007 :  20:27:33  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Miško  Pridať Miško do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Diskusia v tomto chapani je diskusia ked ja ako menej duchovne vyspely, pridem za niekym duchovne vyspelejsim a necham si vysvetlit veci ktore nerozoumiem.

Pierre hovori o diskusii s clovekom, ktory vstupuje do diskusie uz s vyhranenymi nazormi a bud Ta chce o nich presviedcat, alebo sa nimi aspon pochvalit. Takato diskusia skutocne nema ziaden zmysel a robi dobre, ze sa jej nezucastnuje.

Nie, ak je niekto menej duchovne vyspelý, musí mať aj iné názory k tomu, ku komu príde po radu? Mne toto fórum pripadá ako v krčme pri pive, lebo je dosť obmedzené pre názorovo iných...aj ked je pravdam že toto je katolícke fórum. Diskusia vôbec nie je o tom, čo si povedal ty Maťo. Ak už ani administrátor nevie viesť a vôbec definovať diskusiu, tak to má fórum to najhoršie vedenie.

A takisto Pierre, v diskusii sa nepresviedča a nevtĺka sa do hlavy tomu druhému, čo chcem ja, lebo tak diskusia stráca tolerančnú zožku. A taktiež sa názormi v diskusii nechváli...ved potom by nemala zmysel, ako si povedal. Ale diskusia je o niečom inom:

Diskusia je vedená v duchu výmeny názorov, ktoré sú často navzájom protichodné, diskutujúci sa môžu zahŕňat argumentami a protiargumentami, vedie sa v duchu tolerancie názorov a postavenia toho druhého, na jej konci sa nemusia účastníci zhodnúť na spoločnom riešení, ale môžu si viac objasniť a naučiť sa obhájiť stanovisko, ktoré zastávajú.

Ak sú diskutujúci schopní ozprávať sa na úrovni takej, že budú súpera podceňovať a arogantne presviedčať, tak to už nazývam súboj sliepok...súboj malých mozgov a absurdného kotkodákania.

Obiedientia et pax.
Poslušnosť a pokoj.
Ján XXIII.

Mato

Odoslaný - 27 január 2007 :  23:00:46  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
misko, niektore veci su ale zjavene Bohom a su teda pravdive. O takych veciach sa neda diskutovat, bud im veris, alebo nie. Tvoj (a Tebe podobnym) problem spociva v tom, ze by ste chceli diskutovat o vsetkom a to skutocne nemusim.

Miško

Odoslaný - 28 január 2007 :  14:45:18  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Miško  Pridať Miško do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

misko, niektore veci su ale zjavene Bohom a su teda pravdive. O takych veciach sa neda diskutovat, bud im veris, alebo nie. Tvoj (a Tebe podobnym) problem spociva v tom, ze by ste chceli diskutovat o vsetkom a to skutocne nemusim.

vidím, že si ma pochopil, len ťa doplním...o veciach, ktoré sú alebo nie sú Bohom zajvené a o transcendentálnych veciach sa diskutovať nedá, to som povedal aj minule. Buď im človek verí alebo nie.
Ale diskutoať sa dá o morálke, Cikrvi, atď....téma je široká.

Obiedientia et pax.
Poslušnosť a pokoj.
Ján XXIII.

Pierre

Odoslaný - 28 január 2007 :  16:15:44  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Misko:
Diskusia je vedená v duchu výmeny názorov, ktoré sú často navzájom protichodné

- Uz som povedal ze ja tie nazory a argumenty ateistov i mnohych sektarov vacsinou davno poznam, tak naco si to mam davat opakovat znova a znova? Si fakt mozem pustat kazety... V takej diskusii nevidim zmysel. A tiez diskusia by mala obohacovat, no obhacovat sa o nepravdy nie je kto vie co.

Pierre

Odoslaný - 28 január 2007 :  17:40:48  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Misko:
vidím, že si ma pochopil, len ťa doplním...o veciach, ktoré sú alebo nie sú Bohom zajvené a o transcendentálnych veciach sa diskutovať nedá, to som povedal aj minule. Buď im človek verí alebo nie.

- Tak vidis, naco sa potom bavit s nejakym ateistom, ktory cirkev neuznava, moralku ma tiez trochu inu... S nim sa da bavit tak napr. o tom ze aky dat olej do auta, ale take temy nepatria na toto forum. Na inych forach v inych temach by som si s nim kludne poklebetil, no tu nemam o com.

Miško

Odoslaný - 28 január 2007 :  20:17:08  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Miško  Pridať Miško do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Pierre

Misko:

- Tak vidis, naco sa potom bavit s nejakym ateistom, ktory cirkev neuznava, moralku ma tiez trochu inu... S nim sa da bavit tak napr. o tom ze aky dat olej do auta, ale take temy nepatria na toto forum. Na inych forach v inych temach by som si s nim kludne poklebetil, no tu nemam o com.

Dajme tomu, že toto je katlícke fórum, čo aj je, ale napriek tomu je vhodné, aby pri diskusii vystupovali dve protichodné strany. A myslím, že ak je na fóre 100 kresťanov a 1 ateista, to znamená, že karty rozdávajú prví a ateista má veľkú odvahu, čo je obdivuhodné, aj keď je v menšine.
A Syseľ nie je ateista...aspoň sa tak doslova nedefinuje.

Obiedientia et pax.
Poslušnosť a pokoj.
Ján XXIII.

Strana: z 3 Previous Topic: Celibát knazov Téma Next Topic: Tatko v sutane  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06