|
Odoslaný - 18 január 2007 : 20:50:45
|
Misko: - Takze strucne repete, kukni co si napisal:
Je trochu až chorobné nevedieť sa porozprávať aj o niečom inom....
- Ako to ze si nepochopil, ze tu sa bavime o Bohu a veciach okolo toho, lebo toto je forum na to urcene? O inych veciach sa bavime na inych forach. Chapes? |
|
|
|
Odoslaný - 18 január 2007 : 20:52:19
|
quote: Pôvodne poslal Mato
quote: Pôvodne poslal Miško Lebo sa stavím, a už aj čítam koľkí ma zas nepochopili...to asi preto, lebo sa inak ani nenaučili myslieť....
Ano to je typicky postoj cloveka, ktori tvrdi, ze vsetci su tu blazni, iba ja som lietadielko.
Alebo zahorak iduci v protismere po dialnici po zachyteni upozornenia z dopravnych sprav, ze po dialnici ide jeden blazon v protismere si povzdychne, keby jeden, vsetci...
Ten vtip poznám, ale povedz mi, konkrétne ho aplikuj na mňa. Veď ak raz čítam, tak vidím, že málokto sa snažil pochopiť a zamyslieť sa trochu okom človeka nad mojimi slovami, tak nemôžem tvrdiť niečo iné. Ale to bude asi tým, že všetci sa vyvršujú na tom najmladšom...o ktorom si myslia, aký je len sprostý. Pýcha dospelákov. |
Obiedientia et pax. Poslušnosť a pokoj. Ján XXIII. |
|
|
|
Odoslaný - 18 január 2007 : 20:55:08
|
quote: Pôvodne poslal Pierre
Misko: - Takze strucne repte, kukni co si napisal:
Je trochu až chorobné nevedieť sa porozprávať aj o niečom inom....
- Ako to ze si nepochopil, ze tu sa bavime o Bohu a veciach okolo toho, lebo toto je forum na to urcene? O inych veciach sa bavime na inych forach. Chapes?
Pozri ak sa bavím o Cirkvi, bavím sa oleji v aute??? Ale ak stále bude každý trepať to svoje s arogantnosťou, načo sa namáhať...aj si rozprávam svoje, ale snažím sa nájsť niečo pre seba aj v príspevkoch ostatných. |
|
|
|
Odoslaný - 18 január 2007 : 21:10:17
|
Misko: - pozri sa ako si odpovedal na tu istu vec Janke:
Máš pravdu...ale ja som to myslel inak. Ak sa budeš rozprávať s právnikom o nejakých dôležitých formalitkách a papierovačkách, začneš mu vykladať o Bohu a o Božej láske, milosrdenstve...a on bude na teba iba pozerať s takýýýýýýými veľkými očami, že či ti šibe...Sú veci, kde o Bohu rozprávať nie je nutné.
- Tak o com tede pises? Ten priklad pravnika by jasne nepatril na toto forum. Za kazdym pises nieco uplne ine, az priam protichodne. Skus este raz formulovat presne o co ti ide!
- Teraz posledne naznacujes ze sa predsa len jedna o cirkev. Cirkev sem patri, ale to uz s vierou v Boha suvisi, az moc. To sa neda oddelit, to hadam vies. Cirkev bez viery, to je nezmysel.
|
|
|
|
Odoslaný - 18 január 2007 : 23:05:10
|
quote: Pôvodne poslal Mato Alebo zahorak iduci v protismere po dialnici po zachyteni upozornenia z dopravnych sprav, ze po dialnici ide jeden blazon v protismere si povzdychne, keby jeden, vsetci...
To nebol Zahorak. Urcite. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2007 : 00:01:12
|
kto to potom asi tak mohol byt? |
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2007 : 06:21:21
|
quote: Pôvodne poslal Miško
quote: Pôvodne poslal mirecnr
quote: Pôvodne poslal Miško Drahý môj, mne nejde o súdenie a odsudzovanie, ale iba o čisté konštatovanie a hodnotenie situácií. A je teda absolútne odveci hovoriť o tom, ako nás Boh miluje každého, ako tvoríme všetci jdnu Cirkev, to sa k tomuto nehodí! ...
Ako moze byt odveci hlasat Jezisovo Evanjelium??? len zato, ze Tebe sa nehodi do filozofickej uvahy?
Veľmi si rád vážim, ak ľudia nepchajú náboženstvo tam, kde nepatrí...ak niekto aj do čisto folozofických úvach pchá náboženstvo, tak, kde sa o Bohu o vobec nehovorí, tak to nazývam násilná evanjelizácia....takej nie je málo, práve na nu reagujem tebe!
Prepac, priatelu, ale toto je katolicke, krestanske forum, a viera je u mna prednejsia ako filozofila. som obycajny clovek, bez akademickeho a filozofickeho vzdelania, ale pouzivam svoj rozum. Nemam pocit, zeby som nasilne evanjelizoval iba preto, ked v Tvojich slovach vycitim nieco, co viem, ze proste nie je pravda. Nehram sa so slovickami, ale citam pozorne... ako mozes napisat, ze sa v Tvojich slovach vobec o Bohu nehovori, ked napises "A je teda absolútne odveci hovoriť o tom, ako nás Boh miluje každého, ako tvoríme všetci jdnu Cirkev". a o com tu potom, prosim hovoris??? |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 2690 ~
Člen od: 06 november 2003 ~
Posledná návšteva: 04 marec 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2007 : 06:50:09
|
quote: Pôvodne poslal Miško
quote: Pôvodne poslal janka
Veľmi si rád vážim, ak ľudia nepchajú náboženstvo tam, kde nepatrí...ak niekto aj do čisto folozofických úvach pchá náboženstvo, tak, kde sa o Bohu o vobec nehovorí, tak to nazývam násilná evanjelizácia....takej nie je málo, práve na nu reagujem tebe!
CLOVEK, KTORY ZIJE S PANOM BOHOM SA PREMIENA NA JEHO OBRAZ...PRETO SA NEDA ODLUCIT TO, ABY CLOVEK AJ KED FILOZOFUJE NEBRAL DO UVAHY PANA BOHA...NEMUSI HO ANI RAZ SPOMENUT, NO JEHO NAZORY SU NIM PRESIAKNUTE...ZIT S PANOM BOHOM JE ZIVOTNY STYL...AK TO TAK MOZEM NAZVAT...PRETO SA MI ZDA NA HLAVU POSTAVENE, AK NIEKTO POVIE, ZE VIERA PATRI DO KOSTOLA...TO SA NEDA!
MNE SA ZAS PACI, KED LUDIA NENADAVAJU...KED VYZADUJES OD INYCH ABY BOLI TOLERANTNY K TEBE, BUD AJ TY K NIM
Máš pravdu...ale ja som to myslel inak. Ak sa budeš rozprávať s právnikom o nejakých dôležitých formalitkách a papierovačkách, začneš mu vykladať o Bohu a o Božej láske, milosrdenstve...a on bude na teba iba pozerať s takýýýýýýými veľkými očami, že či ti šibe...Sú veci, kde o Bohu rozprávať nie je nutné. Je veľmi trápne pchať náboženstvo tam, kde to nie je potrebné....intenzívny vzťah s Bohom, kde môj život žiari jeho láskou je niečo iné. Je trochu až chorobné nevedieť sa porozprávať aj o niečom inom....táto debata je toho dôkazom.
Ale preco si myslis, ze sme tu nejaka tlupa zapalenych nabozenskych fanatikov? ze sa nedokazeme o niecom inom porozpravat? bol si na stretku? my sa nesnazime o nabozenstve rozpravat, filozofovat, ale zit ho. denne, a aj v malickostiach. a zato, ze "Ti nerezeme" este nemas pravo nas hned odsudit, zaskatulkovat a vyznamne si tukat na celo. Vsetci sme, alebo sme boli mladi ako Ty, vsetci sme prechadzali roznymi cestami a nazormi, konfrontaciami..a dospeli sme k tomu, co zijeme. Nie vzdy mame jednotne nazory, ale vieme aj pocuvat. a nebojime sa povedat svoj nazor...co robime zle, ze nas tak odsudzujes?? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2007 : 07:40:15
|
Iba na okraj: Filozófia (gréc.)- je veda o najvšeobecnejších zákonoch vývoja prírody, spoločnosti a myslenia. Týka sa teda tejto planéty a života na nej, aj keď celý vedný odbor vyšpekuloval človek sám, ale mysliaci človek. Ty si myslíš (prepáč, že teraz hovorím akoby namiesto Teba), že Boh toho nie je súčasťou. A my si myslíme, že toho všetkého je alfou a omegou. Ak si teda tolerantný, ako sám o sebe tvrdíš, tak asi pripustíš, že mysliacemu človeku "sa môže stať", že časom vo svojom myslení "natrafí" na Boha a začne premýšľať o Ňom, ako to i Ty robíš - lebo asi toto je možno dôvodom, prečo si tu a chceš si v rámci diskusie "niečo" ujasniť, nie? Presvedčovať človeka, ktorý už dospel k poznaniu a k viere v Boha o tom, že je trápne a nevhodné Ho "pchať" tam, kde Ho "netreba", je nielen nevhodné, ale i zbytočné, pre vyššie spomínané dôvody. Pre nás je On začiatkom i koncom, tu naozaj potom nie je o čom diskutovať, ak len sa Ty nesnažíš cez nás pochopiť práve Jeho! |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2007 : 07:54:56
|
POSLAL MISKOMáš pravdu...ale ja som to myslel inak. Ak sa budeš rozprávať s právnikom o nejakých dôležitých formalitkách a papierovačkách, začneš mu vykladať o Bohu a o Božej láske, milosrdenstve...a on bude na teba iba pozerať s takýýýýýýými veľkými očami, že či ti šibe...Sú veci, kde o Bohu rozprávať nie je nutné. Je veľmi trápne pchať náboženstvo tam, kde to nie je potrebné....intenzívny vzťah s Bohom, kde môj život žiari jeho láskou je niečo iné. Je trochu až chorobné nevedieť sa porozprávať aj o niečom inom....táto debata je toho dôkazom. KED IDEM VYBAVOVAT COSI K PRAVNIKOVI, TAK SI VYBAVIM CO POTREBUJEM... ALE SKUS SI PREDSTAVIT, ZE SI PREZIL NIECO VELMI INTENZIVNE...URCITE SA CHCES S TYM PODELIT...PRE TEBA TO MOZE BYT TRAPNE, ALE PRE NIEKOHO INEHO, KTO NEMA MOZNOST SA POROZPRAVAT O PANU BOHU, LEBO ZIJE V TAKOM PROSTREDI, TO JE OBOHATENIM...NAPR. MNE KAMOSKA ROZPRAVALA O NOM, KED SOM BOLA ESTE NEVERIACA...BRALA SOM TO JEDNYM UCHOM DNU A DRUHYM VON A DOST MA TO AJ ZLOSTILO, KED SOM BOLA SAMA...ALE ZACALA SOM O BOHU PREMYSLAT A TERAZ SOM STASTNA, ZE MI O NOM POVEDALA...TAKZE KED TO VADI TEBE, NEMUSI TO VADIT INEMU...A TIEZ NECHAPEM, KED TI VADI NA NAS MNOHO VECI, KTORE KRITIZUJES, NEJDES NA INE FORUM, KDE NAJDES SEBE PODOBNYCH LUDI...SA TU POTOM LEN ZBYTOCNE ROZCULUJES..A ROBIS HLAVNE SAM SEBE ZLE |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2007 : 08:00:10
|
Amen :) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2007 : 11:05:19
|
Vsetko potrebuje vhodne miesto a vhodny cas... pre kazdeho je to vhodne niekde inde a v iny cas. |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2007 : 15:52:33
|
quote: Pôvodne poslal janka
POSLAL MISKOMáš pravdu...ale ja som to myslel inak. Ak sa budeš rozprávať s právnikom o nejakých dôležitých formalitkách a papierovačkách, začneš mu vykladať o Bohu a o Božej láske, milosrdenstve...a on bude na teba iba pozerať s takýýýýýýými veľkými očami, že či ti šibe...Sú veci, kde o Bohu rozprávať nie je nutné. Je veľmi trápne pchať náboženstvo tam, kde to nie je potrebné....intenzívny vzťah s Bohom, kde môj život žiari jeho láskou je niečo iné. Je trochu až chorobné nevedieť sa porozprávať aj o niečom inom....táto debata je toho dôkazom. KED IDEM VYBAVOVAT COSI K PRAVNIKOVI, TAK SI VYBAVIM CO POTREBUJEM... ALE SKUS SI PREDSTAVIT, ZE SI PREZIL NIECO VELMI INTENZIVNE...URCITE SA CHCES S TYM PODELIT...PRE TEBA TO MOZE BYT TRAPNE, ALE PRE NIEKOHO INEHO, KTO NEMA MOZNOST SA POROZPRAVAT O PANU BOHU, LEBO ZIJE V TAKOM PROSTREDI, TO JE OBOHATENIM...NAPR. MNE KAMOSKA ROZPRAVALA O NOM, KED SOM BOLA ESTE NEVERIACA...BRALA SOM TO JEDNYM UCHOM DNU A DRUHYM VON A DOST MA TO AJ ZLOSTILO, KED SOM BOLA SAMA...ALE ZACALA SOM O BOHU PREMYSLAT A TERAZ SOM STASTNA, ZE MI O NOM POVEDALA...TAKZE KED TO VADI TEBE, NEMUSI TO VADIT INEMU...A TIEZ NECHAPEM, KED TI VADI NA NAS MNOHO VECI, KTORE KRITIZUJES, NEJDES NA INE FORUM, KDE NAJDES SEBE PODOBNYCH LUDI...SA TU POTOM LEN ZBYTOCNE ROZCULUJES..A ROBIS HLAVNE SAM SEBE ZLE
Ja sa nerozčulujem....a gratulujem ti, lebo veriaci, ktorí sa tak ako ty podobne obrátili, to sú najkvalitnejší kresťania...takí majú u mňa 1 s * |
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2007 : 15:58:47
|
Rád by som odpovedal na všetky vaše dlhočizné príspevky ale momentálne to nie je pre mňa časovo reálne...a tak či tak mám tejto už dosť, lebo ma nebaví sa opakovať. tým sa všetkým ospravedňujem, tým ktorí dychtia po mojej odpovedi.. Ale ak chcete vedieť, o čo mi v tejto téme šlo, je to stručne popísané v prvom príspevku tejto témy...posledný odsek...pod červenými hviezdičkami. To stačí. |
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2007 : 16:01:00
|
...A neberte to tak, že sa vašej odpovedi chcem vyhnúť.To nie. to som doteraz nikdy nepsravil a ani nespravím, hoci by som si mal aj priznať porážku. |
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2007 : 17:02:54
|
Misko: - Tak sa teda znova mrknem na ten tvoj prvy prispevok:
Znechutení poľskí katolíci, zmätok v ľudských srdciach a v publicistike...to spôsobil jeden Štb-ák...Wielgus.
- Kazdy clovek moze spravit chybu, on ju spravil podpisom spluprace s tajnou sluzbou. Lenze cele krestnastvo je v podstate o odpustani, sme krestania, tak preco mame problem odpustit biskupovi? Svaty Peter spravil este vacsi hriech, ked verejne 3x zaprel Jezisa. Si pridstav ze by toto spravil teraz nejaky biskup, zeby prehlasil ze Jezisa nepozna a neuznava..., ach to by bol zasa skandal..., casom by to aj olutoval, no ale vidime ze podla tvojich nazorov by to uz bol zrejme definitivne odpisany clovek. Ale to presne spravil sv. Peter, ty by si uz urcite vycinal, ze ako len moze byt taky clovek apostolom, a vidis, podla Jezisa ziaden problem, aj tak dal Petrovi apostolsky primat. Zamysli sa teda priatelu, ci je naozaj tvojim vzorom Jezis, ci to uz nahodou nie je skor Sysel.
Cirkev by mala byť dnes istou morálnou istotu a spoločenstvom, na ktoré sa dá spoľahnúť a ktorému a dá veriť, vo svete, kde vládnu lakomé politické strany a chamtiví boháči...Cirkev je dnes potrebná ako soľ, viac ako inokedy.
- A ci azda niekedy vo svete za poslednych 2 tisic rokov nevladli lakomi politici a chamntivi bohaci? Cirkev vzdy bola potrebna, teraz aj inokedy. A v cirkvi vzdy boli hriesni ludia, dokonca aj moc hriesni papezi. Ziaden clovek nie je dokonaly, s tym sa treba zmierit, staci si len spomenut zasa na toho sv. Petra. Ty by si uz iste Petrovi nedoveroval, ale ked Jezis takym ludom dava vzdy novu a novu doveru a sancu, co si Ty, ze im ju upieras?
kopy znechutených zmätených veriacich je dosť veľký dôkaz
- Je to len dokaz, ze aj oni maju od Jezisa este moc daleko.
- A teraz predpokladam by mala prist tvoja klasicka reakcia ze nevieme o nicom inom hovorit, len o Bohu, a ze nabozenstvo by sme do toho nemali miesat.... Ved ale my to nabozenstvo zijeme - prave o tom je krestanstvo - zit svoju vieru v realnom zivote. Kedy ju uz konecne zacnes aj ty zit?
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2007 : 19:24:40
|
Miško, vieriaci dôveruje Bohu, nie Mu len verí. |
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2007 : 20:13:48
|
quote: Pôvodne poslal Miško a tak či tak mám tejto už dosť
Sam Misko sa od temy distancoval, jej dalsia existencia nema pre nikoho prinos. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|