Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Splynutie statnej a cirkevnej moci
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Môže to byť pravda? Téma Next Topic: Skandaly v Cirkvi
Strana: z 3

rad.ek

Stav: offline

Odoslaný - 22 november 2006 :  17:46:25  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
Milane,
myslím, že GMK už ohledně textů v bibli, ve které obviňuješ Boha z nespravedlnosti až pedofilnosti odpověděl.
Upozornil na to, že Bůh nikdy nezakročil proti spravedlivému.

Na základě čeho si ty, jako ateista, myslíš, že zabití je vlastně něco špatného?

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 22 november 2006 :  17:49:53  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Milan

tiez jeden citat :

"Treba naozaj viacej poukazovať na skutočnosť, že Tisov štát bol jediným zo štátov, spojených s Hitlerom, ktorý začal vyvážať Židov do koncentračných táborov už v r.1942. Maďarsko a Chorvátsko (ktoré taktiež boli Hitlerovým vazalmi) tak začalo robiť až v r.1944! Aké teda ospravedlňovanie Dr.Tisu? Dobrovoľne konal to, čo iní ešte nekonali. Dlhú dobu bol jediný, čo vyvážal Židov do koncentrákov! Ak niektorých Židov Dr.Tiso zachránil, to sa podobá obhajobe zločinca, ktorý by sa na súde bránil tvrdením, že mohol zabiť 30 ľudí, ale on zabil len 23, to mu vraj majú zobrať na súde ako dôvod na zbavenie viny z kriminálneho činu."

Kdo obhajuje Tisa?
Na tom, co mohl udělat lépe, se ani historici neshodnou.
Téma je o splynutí státní a církevní moci

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 22 november 2006 :  17:51:17  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Milan

a dalsi od Tisa :

Ku koncu si dokonca upravil aj kresťanské zásady a prikázania božie. 15. augusta 1942, Tisov prejav v Holíči:" ...je to kresťanské, keď sa národ chce zbaviť svojho večného nepriateľa Žida?...Láska k sebe je príkazom, a tá mi rozkazuje, aby som odstránil všetko, čo mi škodí..."

Nevím, jak to myslel Tiso, ale křesťané tím, odstranit všechno co mi škodí, myslí vlastní hřích.

rad.ek

Milan

Odoslaný - 22 november 2006 :  18:46:18  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal rad.ek

Milane,
myslím, že GMK už ohledně textů v bibli, ve které obviňuješ Boha z nespravedlnosti až pedofilnosti odpověděl.

Na základě čeho si ty, jako ateista, myslíš, že zabití je vlastně něco špatného?

- to snad nie je pravda co tu demonstrujes!
- tak naco tu zakladal Mato temu o hrôzach potratov, zabijani,vrazdeni nenarodenych deti napriklad?
- do prdele!, co je zle na tom ze sa robia potraty ???!... ak zabitie podla tvojej zvratenej logiky nie je nic zle!... hodte do certa!... tejto demagogie sa nemienim zucastnovat !

- na jednej strane da prikazanie nezabijes a na druhej strane hlusi pre najmensiu sprostost !... pretoze v biblie su tie mordy aj za ovela banalnejsie precinenia... preco sa nedrzite biblie a robite v sobotu!... ved podla toho bozieho slova by vas mali zamordovat !

Ex 31,14-15

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 22 november 2006 :  19:49:54  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Milan
- preco by som mal znervozniet ?

Nuz asi preto, ze si v koncoch...

Co davas na javo svojou nervozitou, osloveniami a zvysenou prudkostou svojich prispevkov.

quote:
- akych ze ja mam ideologickych vodcov GMK?

Ateistickych ideologickych vodcov, ktory ti predsliapavali chodnicek nazorov a argumentov, ktore tu predkladas, ktore v nezmenej forme pocuvam od Adamistov, od nezavislych zanietenych 'ateistov', u ktorych sa nakoniec aj tak ukaze, ze nejako inklinuju k tomu Marxovi.

quote:
dochadzaju ti argumenty, tak zacinas nezmyselnymi narazkami urazat?

Nie, tymi narazkami poukazujem na vyssie uvedeny fakt zaujimavej koincidencie nazorovej a argumentacnej zhody u komunistov.

quote:
ved nie som prvy co ti to tu na fore povedal, ale aby nakodou sa to nedotklo tvojho ega a nerobil z toho dalsiu studiu, tak nie povedal, ale napisal ....

To bude asi tym, ze tu nie si v tomto ohlade opusteny...

quote:
, a poukazat na tie zvratenosti v biblii ohladom Boha a jeho obcas az pedofilnych chutok zabijat netreba ziadne velke IQ

Tu musim s tebou vynimocne suhlasit. Na taketo zavery a kombinacie je naozaj nutne nizke IQ...

quote:
Pôvodne poslal Milan

Nekonzistenciu tvojich vlastnych nazorov a nedoucenost v tom, k comu sa vyjadrujes ti rad.ek demonstruje!

quote:
tak naco tu zakladal Mato temu o hrôzach potratov, zabijani,vrazdeni nenarodenych deti napriklad?

Aby jasne pomenoval hrozy potratov a vrazdy nenarodenych ludi napriklad.

quote:
do prdele!, co je zle na tom ze sa robia potraty ???!

Jednoducho to, ze je to vrazda.

quote:
... ak zabitie podla tvojej zvratenej logiky nie je nic zle!... hodte do certa!... tejto demagogie sa nemienim zucastnovat !

Nerozoznas otazku od konstatovania? Chytil si sa do vlastnej pasce?

Radek sa ta pytal, co je na vrazde zle, lebo chcel zisti to kriterium, podla ktoreho oznacis vrazdu dietata za dobru, ci aspon za akceptovatelnu, a represiu voci rozvracacom poriadku za opovrhnutia hodnu zvrhlost. Pravdupovediac, aj mna by zaijimala odpoved na tuto otazku!

Demagogie sa zucastnujes svojim presvedcenim uz od zaciatku!

quote:
na jednej strane da prikazanie nezabijes a na druhej strane hlusi pre najmensiu sprostost !

Tu je ta chyba v tvojich uvahach: Nie pre najmensiu sprostost. Oznacovanie toho, coho sa dotycni dopustali za "najmensiu sprostost" je bagatelizovanie ich cinnosti, podobne ako to predvadzas v pripade bagatelizovania vrazd nenarodenych ludi!

Tak ako obvinujes z neludskosti tych, co haja detsky zivot, tak isto obvinujs Boha za to, ze robi poriadok.

quote:
Ex 31,14-15

Takze predhovor k predchadzajucemu citatu. T.j. ho mozno chapat ako jeho sucast, cize sa na neho vztahuje uz to, co som povedal.

Navyse sa ukazuje, ze sobota bola dolezita (v tych casoch) nielen ako symbol, ale ako konstitucia Bozskej vlady a poriadku nad Svetom.

Represia v tejto oblasti je naozaj len policajnou akcoiu za cielom udrzania poriadku. A Milan-Hedviga, mozes tu vsetkym nieco vesat na nos ohladom policajnej brutality...

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 22 november 2006 :  20:03:12  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Milan

quote:
Pôvodne poslal rad.ek

Milane,

- tak naco tu zakladal Mato temu o hrôzach potratov, zabijani,vrazdeni nenarodenych deti napriklad?
- do prdele!, co je zle na tom ze sa robia potraty ???!... ak zabitie podla tvojej zvratenej logiky nie je nic zle!... hodte do certa!... tejto demagogie sa nemienim zucastnovat !

- na jednej strane da prikazanie nezabijes a na druhej strane hlusi pre najmensiu sprostost !... pretoze v biblie su tie mordy aj za ovela banalnejsie precinenia... preco sa nedrzite biblie a robite v sobotu!... ved podla toho bozieho slova by vas mali zamordovat !

Ex 31,14-15

pozor, milan, radek sa pyta na tvoj nazor, nehovori svoj: pyta sa ze ked podla teba je zle zabit, preco si to myslis....
radek ak sa mylim prepac.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

arpad

Odoslaný - 23 november 2006 :  11:11:20  Zobraziť profil  Pridať arpad do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal janka

a preco to kedysi hodnotili pozitivne? a preco dnes uz nie?

O pozitívnom hodnotení prvej SR snívali asi len v neonacistických kruhoch. Rovnako by si sa mohla opýtať, prečo je dnes odsudzovaný diktát jednej strany, či antisemitizmus.

Všetko môžem, ale nie všetko prospieva.

Počet príspevkov: 672  ~  Člen od: 20 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 01 apríl 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 23 november 2006 :  11:43:07  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

Tak ako obvinujes z neludskosti tych, co haja detsky zivot, tak isto obvinujs Boha za to, ze robi poriadok.

quote:
Ex 31,14-15

Takze predhovor k predchadzajucemu citatu. T.j. ho mozno chapat ako jeho sucast, cize sa na neho vztahuje uz to, co som povedal.

Navyse sa ukazuje, ze sobota bola dolezita (v tych casoch) nielen ako symbol, ale ako konstitucia Bozskej vlady a poriadku nad Svetom.

Represia v tejto oblasti je naozaj len policajnou akcoiu za cielom udrzania poriadku. A Milan-Hedviga, mozes tu vsetkym nieco vesat na nos ohladom policajnej brutality...

- ale ale ale, GMK, co sa tu zase snazis nanutit ostatnim, co akoze som ja myslel?!... ta recnicka otazka o potratoch neznamenala, ze ich schvalujem ty "inteligent!"... ani ze obvinujem tych co haja nenarodeny zivot, ale ty vies velmi dobre ako som to myslel len to obracias schvalne naopak....!

- ale som rad ze aspon niekto nahlas prizna, ze biblia bola dolezita najme pre tie casy ...

- vidim ze potrebujes zas naplnit kvotu vopchat sa niekomu do zadku po tom ako ta tu posledne vyobcovalo cele forum ...

- spominal si ze mam ideologickych vodcov, neuviedol si akych... ale o tvojich sa da toho povedat dost, uz len si pockat kedy najdeme na nete foto ako s nimi hajlujes....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

arpad

Odoslaný - 23 november 2006 :  11:58:18  Zobraziť profil  Pridať arpad do zoznamu priateľov
Rad-ek,
quote:
RKC
...
Není to v první řadě politická síla.
Má jiné poslání než politiku.

Buď sa mýliš ty, alebo pápež:

quote:

A tak, jako měsíc dostává své světlo od slunce, tak královská moc odvozuje od papežské autority nádheru své důstojnosti. Stav světa bude obnovený naší pílí a péčí....
protože papežská autorita a královská moc je dostatečná k tomuto cíli.
(Apokalypsa 17:5. Papež Innocent III - 1198-1216)

Ak by si chcel obhájiť svoje tvdenie, musel by si, inak ako mocensky, vysvetliť etablovanie sa RKC, ako štátneho zriadenia (štátu Vatikán).
Na Slovensku je dostatočným dôkazom mocenských ambícií, už spomínaná, nadštandartná Zmluva so Sv. Stolicou.

Počet príspevkov: 672  ~  Člen od: 20 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 01 apríl 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 23 november 2006 :  15:09:03  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
a arpad co ti na nej vadi, sak chrani( mala by ) aj teba.... budes musiet robit potrat a odmietnes a ta vyhodia ti to bude jedno? alebo budes musiet nonstop pracovat a nebudes moct ist na omsu, tebe nebude vadit ze porusujes prikazanie?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 23 november 2006 :  18:43:20  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Milan
ale ale ale, GMK, co sa tu zase snazis nanutit ostatnim, co akoze som ja myslel?!

Ja nokoho nicomu nenutim.

Alebo sa azda nazdavas, ze som taky vplyvny, ze je moj nazor smerodajny?

quote:
... ta recnicka otazka o potratoch neznamenala, ze ich schvalujem ty "inteligent!"... ani ze obvinujem tych co haja nenarodeny zivot, ale ty vies velmi dobre ako som to myslel len to obracias schvalne naopak....!

Tak ako si to teda myslil? Aky je tvoj postoj k tejto veci?

quote:
- vidim ze potrebujes zas naplnit kvotu vopchat sa niekomu do zadku po tom ako ta tu posledne vyobcovalo cele forum ...

Ja nie som Bozsky Kaja...

A to si uz naozaj tak v koncoch, ze si svoju argumentacnu a sebavedomostnu insuficienciu kompenzujes urazenym atakom?

quote:
spominal si ze mam ideologickych vodcov, neuviedol si akych...

Ale uviedol, spomen si na zaujimavu kooincidenciu zhody nazorov s komunistami.

quote:
ale o tvojich sa da toho povedat dost, uz len si pockat kedy najdeme na nete foto ako s nimi hajlujes....

Skus sa pohrat s Photoshopom a hod to potom do placu! Rad sa zasmejem.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 23 november 2006 :  21:20:39  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

....Ale uviedol, spomen si na zaujimavu kooincidenciu zhody nazorov s komunistami.

- hej uz si spominam, bolo to tiez sproste, ani netusis ako si vedla, ale tu a hlavne teba o tom nemienim presviedcat...

arpad

Odoslaný - 23 november 2006 :  21:59:46  Zobraziť profil  Pridať arpad do zoznamu priateľov
Alesko,
vzťahy, o ktorých hovoríš sa dajú riešiť celkom jednoducho na úrovni zamestnávateľ - zamestnanec. Nebuď naivný, na toto netreba zmluvu medzinárodného charakteru. Tu ide o iné. Čítal si vôbec znenie Základnej zluvy so Sv.Stolicou?

Ales

Odoslaný - 23 november 2006 :  23:01:40  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ano cital a viackrat.

vztahy ktore su v nej nie su tak lahko riesene ako to ty hovoris.

a vobec nie je tam rkc zvyhodnovana a ani nabozensky ludia nie su zvyhodnovani(to len keby milan namietal)

a ak tam vidis niekde zvyhodnovanie, tak len preto ze to citas so zaujatostou.

Marcelllooo

Odoslaný - 24 november 2006 :  00:18:40  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Milan
ani netusis ako si vedla, ale tu a hlavne teba o tom nemienim presviedcat...

Ani nemozes. Ta koincidencia tu je.

arpad

Odoslaný - 24 november 2006 :  01:43:40  Zobraziť profil  Pridať arpad do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

ano cital a viackrat.

vztahy ktore su v nej nie su tak lahko riesene ako to ty hovoris.

a vobec nie je tam rkc zvyhodnovana a ani nabozensky ludia nie su zvyhodnovani(to len keby milan namietal)

a ak tam vidis niekde zvyhodnovanie, tak len preto ze to citas so zaujatostou.

Alesko,
necital. Základná zmluva vzťahy, ktoré spomínaš vôbec nerieši. Tie mali byť riešené v zmluve o svedomí.
Základná zmluva je predovšetkým zmluva Slovenska s vrcholným inštitútom náboženskej organizácie - RKC, takže netáraj, že RKC v nej nie je vôbec zvýhodňovaná.
Radšej sa, prosím, do takejto debaty nepúšťaj!

Ales

Odoslaný - 24 november 2006 :  07:41:41  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
oki, ja viem aj tak ty to nelezie krkom ze rkc cosi chce spravit pre teba.

Marcelllooo

Odoslaný - 24 november 2006 :  08:34:13  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

oki, ja viem aj tak ty to nelezie krkom ze rkc cosi chce spravit pre teba.

Co take chce RKC spravit pre mna? Dozadujem s toho? Chcem to?

Ci to je len tak, ze RKC sa rozhodla mi nieco vnutit a este sa drzo ohana, ze mi chce pomoct?

Ales

Odoslaný - 24 november 2006 :  08:45:42  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ach ta rkc, keby sa len do pekla prepadla..... kedy to uz bude, ze vsetci non rkc?

Marcelllooo

Odoslaný - 24 november 2006 :  09:16:04  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

ach ta rkc, keby sa len do pekla prepadla..... kedy to uz bude, ze vsetci non rkc?

Nech sa nikam neprepada, nikomu nezelam do pekiel cestu. Ba dalej idem: ma pravo na zivot a slobodu, ktoru jej budem branit, ak jej na nu niekto siahne.

Ale zase, tak ako ja respektujem ju jej integritu, nech ona respektuje duhych a svoje okolie a nesnazi sa vnucovat svoje predstavy druhym, ktori si to nezelaju.

Milan

Odoslaný - 24 november 2006 :  13:35:33  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

quote:
Pôvodne poslal Milan
ani netusis ako si vedla, ale tu a hlavne teba o tom nemienim presviedcat...

Ani nemozes. Ta koincidencia tu je.

Ta koincidencia tu je :
- jedine tak medzi komunizmom - fasizmom - a cirkvou.... mozu si podat ruky ....

Marcelllooo

Odoslaný - 24 november 2006 :  14:11:28  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Milan
Ta koincidencia tu je :
- jedine tak medzi komunizmom - fasizmom - a cirkvou.... mozu si podat ruky ...

Milan, zbytocne sa jedujes, zbytocne pluvas jedovate sliny, to ti nepomoze, nezatajis svoje ideologicke korene! (vedome, ci nevedome)

Milan

Odoslaný - 25 november 2006 :  10:18:04  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

quote:
Pôvodne poslal Milan
Ta koincidencia tu je :
- jedine tak medzi komunizmom - fasizmom - a cirkvou.... mozu si podat ruky ...

Milan, zbytocne sa jedujes, zbytocne pluvas jedovate sliny, to ti nepomoze, nezatajis svoje ideologicke korene! (vedome, ci nevedome)

- len provokujes, lebo ta to bavi, co uz s tebou, uzi si to ....

Pierre

Odoslaný - 25 november 2006 :  17:24:33  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Milan:
Vidime ze tu mavas nie len kridlami svojho vtaka, ale vsetkym moznym a splietas piate cez deviate. Najprv si tvrdil ze v SR doslo k spojeniu moci s RKC, to si vsak nedokazal, len si to hned zahmlieval preskakovanim na ine temy ako je Bibila, spanielsko, podobnost ideologii, Tisove zlociny...

Aby sme si to teda ujasnili mily Milan.
RKC Slovensky stat neriadila. A ak sa prezidentom stane katolik, este to neznamena ze tuto svoju zverenu pravomoc odovzda papezovi .

Dalej, katolici su ludia s pomerne velkou slobodou v politckej orientacii, mozu sa pridat k roznym politickym stranam. Ukazovat obrazky ze nejaky katolik v akomkolvek postaveni v cirkvi (hoc aj biskup) bol blizko k nejakej strane, len potvrdzuje ze tu slobodu v politickych nazoroch mame. No ak katolik vstupi napr. do strany zelenych, este to neznamena ze tam vstupila i cela jeho cirkev. Jasne? . Takze sa trochu zorientuj, priatelu. Mas velmi zaujimave predstavy o RKC, skoro presne take ako mali komunisti .

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 3 Previous Topic: Môže to byť pravda? Téma Next Topic: Skandaly v Cirkvi  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06