|
Odoslaný - 10 november 2006 : 19:47:10
|
V Jeruzaléme sa konal pochod inak orientovaných ľudí. Ak to nazveme pravým menom, na miestach ktorými chodil Kristus, ktoré sú symbolom kresťanstva na mieste, ktoré sa podľa slov Boha stane naším novým (nový Jeruzalém) domovom!, sa chceli predvádzať a predvádzali buzeranti a lesby....
Som na jednej strane veľmi pohoršený, na druhej v tom vidím ďalší dôkaz Slova Biblie, ktoré definujú posledné časy....
Bez ohľadu na môj názor, by som rád poznal Váš.... teda prevažne RKC názor....
|
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 november 2006 : 20:01:46
|
A načo? Tvoj Ti vari nestačí? |
Kto mlčí súhlasí. Kto nesúhlasí nemlčí. |
|
|
|
Odoslaný - 10 november 2006 : 20:15:20
|
advokat to nepoznas palina? n nema na com kritizovat rkc, tak sa pyta na nazory aby si zas mohol dokazovat aky je dobry.... |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 november 2006 : 22:27:09
|
quote: Pôvodne poslal pavelba Bez ohľadu na môj názor, by som rád poznal Váš.... teda prevažne RKC názor....
Nazor Cirkvi je jasny a nemenny. Podobne ako nazor na mimomanzelsky sex, antikoncepciu a ine Tebou propagovane veci. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2006 : 07:48:30
|
quote: Pôvodne poslal pavelba ...buzeranti a lesby...
Tato formulacia ta zase usvedcuje z predsudkov a nenavisti voci istej skupine ludi, ktorych by si mal v skutocnosti milovat ako bliznych. Lenze, ako uz vsetcidobre vieme, tebe nejde o naplnenie Kristovho prikazania o laske, tebe ide len o seba. Teraz, ked sa ti nieco nepaci, samanis a privolavas kliatbu na 'buzerantov a lesby'. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2006 : 09:28:38
|
Óóó náš útlociťák, koľká dojemná starostlivosť o vyjadrovanie u druhého! Farizejstvo a pokrytectvo mu nedá aby nereagoval, u druhého trieska u seba brvno - myslíte, že to chúďatko GéeMKá pozná? |
Kto mlčí súhlasí. Kto nesúhlasí nemlčí. |
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2006 : 12:34:46
|
chuatenko gmk, neviem teraz z koho a coho sa viac vie rozcitliviet.... ci z teba ci z pavelbu |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2006 : 12:40:58
|
quote: Óóó náš útlociťák, koľká dojemná starostlivosť o vyjadrovanie u druhého!
Samozrejme, ze sa nejedna o vyjadrovanie ako take, ako o to, co toto vyjadrovanie zobrazuje - nenavistny postoj PavelBAov voci tymti ludom.
quote: Pôvodne poslal alesko
chuatenko gmk, neviem teraz z koho a coho sa viac vie rozcitliviet.... ci z teba ci z pavelbu
Rozcitliviet z Bozskeho, ci PavelBAa? JA? Nehrozi... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2006 : 20:04:26
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2006 : 22:22:23
|
Pozrite.... v mojom okolí sa nachádzajú i buzeranti i lesby... dokonca nemám problém s nimi komunikovať.... (verbálne).
Zaujímalo by ma čo na to Vy (osobne) a RKC čoby naj-naj-svätejšia- morálnejšia... atd... Takže to čo sa deje v Jeruzaléme jej nevadí? Na miestach kade chodil Boh v ľudskom tele?
Čo by ste urobili, keby sa títo buzeranti a lesby rozhodli zorganizovať pochod na svätopeterskom námestí, popr. sa pretiahnuť (prejsť-pochodovať) katakombami v bazilike sv. Petra kde sú hroby Vašich najsvätejších?
Je Vatikán svätejšie miesto na zemi ako Jeruzalém? Alebo by Vám to bolo šumafuk vo Vatikáne tak isto ako Vám to je šumafuk keď sa to deje v Jeruzaléme? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2006 : 22:30:11
|
quote: Pôvodne poslal pavelba
Pozrite.... v mojom okolí sa nachádzajú i buzeranti i lesby... dokonca nemám problém s nimi komunikovať.... (verbálne).
Zaujímalo by ma čo na to Vy (osobne) a RKC čoby naj-naj-svätejšia- morálnejšia... atd... Takže to čo sa deje v Jeruzaléme jej nevadí? Na miestach kade chodil Boh v ľudskom tele?
Nesvedci o tvojej komunikacnej schopnosti fakt, ze dialog zacinas urazkou osloveneho. Zjavne teda ten problem mas, ked opakovane pouzivas hanlivy a vulgarny termin 'buzerant' a to dokonca adresne na osobu (na rozdiel od neadresneho napr. 'do prdele'). Opakovane tak prejavujes svoj negativny (azda i homofobny) postoj, navyse si nan hrdy.
A to robi ten pokrytec, ktori sa tu nedavno stazoval na slovnik skutocneho krestana...
http://cs.wiktionary.org/wiki/buzerant |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2006 : 22:44:31
|
To: Arpád
Cit: Myslím, že Izraelčania majú viac starostí s raketami Kassam.
Vieš, Izraelčania už nie sú tým národom, ktorý je opisovaný v Písmach... I preto sa im deje to čo sa deje... stále sú však ako národ vyvoleným národom.
1. Vrátili sa do svojej vlasti darovanej Bohom. 2. Zem začala prekvitať, rodiť, ožila, zobudila sa. 3. Nikto ich nemá rád. 4. Sú ručičkami na hodinách dejín sveta, podľa toho čo sa tam deje, možno vidieť ako sa napĺňajú proroctvá Písma. 5. Tak ako sa ten či onen národ chová k národu Izrael, bude posudzovaný. 6. Tak ako sa jednotlivec chová k tým, ktorí boli Bohom vyvolení a požehnaní, bude posudzovaný. (A to sa nejedná iba o postoj človeka k židovi žijúcom na území Izraela, ale o postoj k jednotlivcom, židom ako takým). 7. V neposlednej rade si zober do ruky Písmo a prečítaj si:
Jeremiáš 46:28 Ty sa neboj, môj služobníku Jakobe, hovorí Hospodin, lebo ja som s tebou. Lebo učiním koniec všetkým národom, medzi ktorých som ťa zahnal, ale tebe neučiním konca, no, budem ťa karhať podľa súdu, a bez trestu ťa nenechám nijakým činom.
Zachariáš 2:8 Lebo takto hovorí Hospodin Zástupov: Po sláve ma poslal k národom, ktoré vás olupovaly; lebo ten, kto sa vás dotýka, dotýka sa zrenice jeho oka.
Skús sa dotknúť zreničky svojho oka.... budeš prekvapkaný aké to je citlivé.... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 november 2006 : 00:41:51
|
Pavelba: Ta naj-naj-svätejšia- morálnejšia... atd... ma k tomu postoj samozrejme odmietavy ako vzdy. Nemaj obavu . Ak cirkev svoj postoj zmeni, bude to vo vsetkych novinach a televiziach ako senzacna bombasticka sprava, takze naozaj nemaj obavu, urcite sa to dozvies . |
|
|
|
Odoslaný - 13 november 2006 : 10:19:18
|
quote: Pôvodne poslal GMK
quote: Pôvodne poslal pavelba
Nesvedci o tvojej komunikacnej schopnosti fakt, ze dialog zacinas urazkou osloveneho. Zjavne teda ten problem mas, ked opakovane pouzivas hanlivy a vulgarny termin 'buzerant' a to dokonca adresne na osobu (na rozdiel od neadresneho napr. 'do prdele'). Opakovane tak prejavujes svoj negativny (azda i homofobny) postoj, navyse si nan hrdy.
A to robi ten pokrytec, ktori sa tu nedavno stazoval na slovnik skutocneho krestana...
http://cs.wiktionary.org/wiki/buzerant
.... suhlasim!
- Pavelba, sklamal si ma ...
- az sa raz niekto blizky z tvojho okolia prizna k inej orientacii, mozno nad tym budes chvilu aj uvazovat ..... |
|
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 november 2006 : 11:36:07
|
...na druhej v tom vidím ďalší dôkaz Slova Biblie, ktoré definujú posledné časy....
tie uz nastali pred 2000 rokmi
mna vcera zas poburil jeden program na stv2...o hladani sv. gralu...som to ani nedopozerala, ked tam zacali hovorit o tom, ze jezis mal potomkov a podobne...keby ti "odbornici" poznali zidovske zvyky, vedeli by, ze zidia sa mali starat o vdovy...a pod krizom pan jezis dal mariu janovi na starost, to znamena, ze ostala bez najblizsej rodiny, ked jej zomrel syn...teda nemala ani vnucata, ani nevestu, ani muza, ani deti...tak to bolo vcera, co ma poriadne vytocilo...a este ked to dava verejnopravna tv!!! |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 november 2006 : 12:45:16
|
quote: Pôvodne poslal Milan az sa raz niekto blizky z tvojho okolia prizna k inej orientacii, mozno nad tym budes chvilu aj uvazovat ...
Su ludia, ktori radsej predtym blizkeho cloveka, nezriedka i syna, ci dceru,radsej zavrhnu ako by mali voci sebe co i len trosku sebareflexie vyvodit. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 november 2006 : 17:45:34
|
To: Milan Cit: - Pavelba, sklamal si ma ...
- az sa raz niekto blizky z tvojho okolia prizna k inej orientacii, mozno nad tym budes chvilu aj uvazovat .....
Hm, takže Ty si myslíš, že chudáčikovia buzeranti a lesby... sú tiež len ľudia a budú s nami spolu v nebeskom kráľovstve?
Rímskym 1:21 Pretože poznajúc Boha neoslavovali ho jako Boha ani mu neďakovali, ale zmárniveli vo svojich myšlienkach, a zatemnilo sa ich nerozumné srdce, 22 hovoriac o sebe, že sú múdri, stali sa bláznami 23 a zamenili slávu neporušiteľného Boha za podobnosť obrazu porušiteľného človeka i vtákov i štvornohých tvorov i zemeplazov. 24 Preto ich tiež aj Bôh ta vydal v žiadostiach ich srdca do nečistoty, aby prznili svoje telá medzi sebou, 25 jako takí, ktorí premenili pravdu Božiu na lož a radšej sťa Boha ctili a bohoslúžili stvoreniu než Stvoriteľovi, ktorý je požehnaný na veky. Ameň. 26 Preto ich Bôh vydal do hanebných náruživostí, lebo aj ich ženského pohlavia osoby premenily prirodzené používanie seba na také, ktoré je proti prírode, 27 a podobne aj mužského pohlavia osoby opustiac prirodzené používanie ženy rozpálili sa vo svojej hriešnej žiadosti navzájom naproti sebe, mužovia s mužmi páchajúc hanebnosť a odplatu, jaká bola treba za ich šialený blud, dostávajúc sami na sebe.
Rímskym 9:20 Nuž tedy, ó, človeče, ktože si ty, že odhováraš Bohu?! Či azda povie útvor tomu, kto ho utvoril: Prečo si ma tak učinil? 21 Alebo či nemá hrnčiar práva a moci nad hlinou, aby z toho istého blata učinil jednu nádobu na česť a druhú na nečesť? 22 A čo, ak Bôh chcúc ukázať svoj hnev a oznámiť to, čo je jemu možné, znášal vo veľkej zhovievavosti nádoby hnevu, pripravené na záhubu, 23 a aby oznámil bohatstvo svojej slávy na nádobách milosrdenstva, ktoré vopred prihotovil na slávu?
Tak mi vysvetli tieto verše. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 november 2006 : 18:17:32
|
quote: Pôvodne poslal janka ...a pod krizom pan jezis dal mariu janovi na starost...
Ja som to kedysi automaticky pochopil tak, že mladučký Ján, ktorého mal Pán z apoštolov najradšej, zostal sám a Ježiš ho pred svojou smrťou ponúkol k adopcii svojej matke akoby náhradu za seba. No, idem si to pozrieť, že to môže byť aj opačne alebo aj recipročne, to mi doteraz nenapadlo. K tým zvykom o vdovách - pokiaľ viem, robilo sa tak v rámci rodiny. Chlap bol povinný zobrať si vdovu po svojom bratovi - ale za manželku, nie za matku. |
Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34) |
Počet príspevkov: 746 ~
Člen od: 24 október 2006 ~
Posledná návšteva: 31 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 november 2006 : 18:27:11
|
pavelba ty si srandista.... po ateistovi chces aby ti vykladal bibliu. goooooooool....
poviem ti jednu vec, ty nemas odsudzovat cloveka(sebevacsieho hriesnika) ale to co robi..... ako to tu uz niekto povedal, co ak jedneho dna sa dozvies ze tvoj potomok je "inak" orientovany?
je zle, ked miesto toho aby si clovekou pomohol, do neho len kopes. co ak ten "buzerant" je mozno Bohu milsi a viac naboznejsi, ma viac viery a dovery k Bohu ako ty? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 november 2006 : 18:45:41
|
quote: Pôvodne poslal alesko
pavelba ty si srandista.... po ateistovi chces aby ti vykladal bibliu. goooooooool....
poviem ti jednu vec, ty nemas odsudzovat cloveka(sebevacsieho hriesnika) ale to co robi..... ako to tu uz niekto povedal, co ak jedneho dna sa dozvies ze tvoj potomok je "inak" orientovany?
je zle, ked miesto toho aby si clovekou pomohol, do neho len kopes. co ak ten "buzerant" je mozno Bohu milsi a viac naboznejsi, ma viac viery a dovery k Bohu ako ty?
Za prvé... chcem ateistovi ukázať ako to vidí Boh. Za druhé... to nie je možná vec, pretože moji potomci sú veriaci... a BOHU ZA TO VĎAKA!!! Za tretie... do nikoho nekopem, ale nazývam veci a ľudí pravými menami... čo sa zjavne istej skupine ľudí nepáči, ale i Kristus nazýval ľudí tak ako si to zaslúžili... a či nie?
Veriaci, neveriaci, hľadajúci, znovuzrodení, buzeranti, teroristi, modlári, klamaní... Keď sa to Tebe nepáči a chceš mazať med okolo huby tým, ktorí by svoj stav PRED BOHOM mali poznať... raz si to zodpovieš.... ale to už bude Tvoja vec a mňa do toho nič.... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 november 2006 : 20:20:32
|
1. no ja niekedy teba nechapem a to sa snazim byt veriaci 2. nikdy nehovor nikdy.... maximalne budu zit v tom ze ti to nepovedia kedze vedia ze by to bol riadny vilagos....(to ze su veriaci neznamena ze take sklony mat nebudu), konieckoncov, moze sa to objavit az v dospelosti.... 3. nehovorim ze je to spravne.... snazim sa ich zastat ako ludi. to ze niekto je v stave "inak orientovanej sexuality" sa niekedy s tym i clovek narodi(su pripady ked to clvoek behom zivota ziska a niekedy ho k takemu rozhodnutiu dokopu ludia ako si ty). to v com sa mi nepaci tvoj postoj je v niecom inom. Vies, ja by som povedal : Som buzerant. Co urobis ty: Nesmies nim byt lebo to nie je Bohu mile. Moja reakcia: Boh ma nemiluje, alebo nechce milovat.... Potlacim homosexualitu, tym ze sa nasilu budem tlacit do vztahu so zenou... Bude to spravne nie? Ak som buzerant mozem urobit toto: Pane Boze, viem ze to nie je spravne, ale pomoz mi s tym. To samozrejme neznamena ze ja sa zmenit razom.... Ak sa mi pacia muzi, alebo s nimi lepsie vychadzam nemusi byt na zahodenie. Proste Boh mi dal taketo podmienky mojej existencie, to znamena ze ma postavil pred nejaku ulohu. Vies, prave slepota jedneho muza prinutila ist za Jezisom Samozrejme a to potom s tebou v plnej miere suhlasim, ak dany clovek zotrvava v hriechu pred Bohom. Cize okrem toho ze si ju prizna, tak v nej vedome a dobrovolne zotrvava, bez toho aby sa snazil s tym cosi spravit.
p.s. vraj to co nam na druhych vadi je to s cim mame aj my problemy. to znamena, ze ak nenavidis homosexualov, je to preto ze mas aj ty take sklony.... napiklad samozrejem. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 november 2006 : 22:07:46
|
Iba v kratkosti:
Világoš? Čo by som tým zmenil? Ja mám istotu, že k tomu nepríde.... u tých, ktorých Boh povolal a ospravedlnil to nie je možné.
Môj postoj k buzerantom: Ako som už písal, nevyčítam im, poznám ich i osobne, nič to nemení na fakte, že o ich stave pred Bohom hovorím (i s nimi) tak, aká je pravda.
Čo sa týka toho, či sa zmenia.... to nezáleží na mne, ale na Bohu. Je to medzi nimi a Bohom. Nebudem ich však čičíkať, že všetko je ok... a tak ich utvrdzovať v ich omyle.
Čo sa týka nenávisti a problému, ktorý sa týka mňa osobne.... nikdy neexistoval. Ešte pred tým ako som uveril, boli dvaja takto orientovaní ľudia mojimi kamarátmi, nikdy som im nič nevyčítal, ale hľadel som na nich ako Ty... s pochopením a toleranciou... dnes však viem, že človeka môžeš mať rád a pritom mu hovoriť pravdu... a bez tolerantnosti v istých otázkach, či už sex. orientácie alebo vierovyznania... a tu je rozdiel medzi nami dvomi.... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 november 2006 : 23:49:42
|
No a aby bolo vsetkym jasne, este dodam, katolici neodsudzuju homosexualov, ale iba homosexualne jednanie. Aj z homosexuala moze byt kludne svaty clovek. Len musi zvladnut svoj tazky kriz, nepodlahnut mu. A to plati i pre ine uchylky, pedofilia, zoofilia, sadizmus a vsetko mozne. Takze na tvoju otazku mily pavelba:
Ty si myslíš, že chudáčikovia buzeranti a lesby... sú tiež len ľudia a budú s nami spolu v nebeskom kráľovstve?
je jasna odpoved: Hoci sa ti to nepaci, Ano, su tiez ludia a mnohi budu tam. Kto zvitazi ned svojou hriesnostou, nebeske kralovstvo sa mu otvara a moze sa tam tiez dostat.
Dalej, mily pavelba, a to plati i pre gmka, nazyvat veci pravym menom, este neznamena, ze sa musia hned pouzit hanlive alebo vulgarne slova.
|
|
|
|
Odoslaný - 13 november 2006 : 23:51:06
|
pavelba:
- vies vobec, ze si tu tym buzerantom prave ty?... ale si to nepochopil doteraz.... i ked ti to uz mnohokrat naznacovali.... |
|
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 november 2006 : 05:35:42
|
Ospravedlnenie.
Do dnes som slovo "buzerant" považoval za normálne označenie homosexuála a nie za vulgarizmus. Preto sa ospravedlňujem za jeho uvedenie, keďže nie je mojím zvykom vulgarizmy používať. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 november 2006 : 06:52:00
|
Hm, takže Ty si myslíš, že chudáčikovia buzeranti a lesby... sú tiež len ľudia a budú s nami spolu v nebeskom kráľovstve?
ti, ktori sa nepoddavaju svojim ziadostiam, nemozu byt v nebi?... nieje ich boj vchadzanie uzkou branou? a potom, lahko sa dostanu do neba muz so zenou, ktori ziju spolu intimne mimo manzelstva? ja by som sa nepozerala na vsetkych inak orientovanych rovnako a rovno ich odsudila |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|