Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Hnutie Nazaret
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Smrť ,čo sa deje ked zomrieme? Téma Next Topic: Manzelstvo v pravoslavi.....
Strana: z 3

Vlkodlak

Stav: offline

Odoslaný - 24 november 2008 :  10:26:49  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Čo to znamená v praxi ?
Angažujú sa v tom saleziáni doposiaľ ?
Ako sa k tejto kauze stavajú oni ?

Mám takisto určitú "skúsenosť" a tak ma táto téma zaujíma.

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 24 november 2008 :  12:27:30  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
yyyno: O tom mestecku Nazaret mas skreslene a aj zastarale informacie. Uz sa nasli vykopavky, ktore existenciu tohto mestecka trosku potvrdzuju...

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 24 november 2008 :  13:25:39  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

Zrusujuci dekret banskobystrickeho biskupa rusiaci Zdruzenie rodin Nazaret Papezska rada pre laikov zrusila a v decembri 2005 dekretom potvrdila diecezne schvalenie tohto Zdruzenia.
Taktiez dekret o zakaze cinnosti na uzemi BB-diecezy pre clenky sekularneho institutu Betania bol Kongregaciou pre instituty zasvateneho zivota dekretom v juli 2005 zruseny.

Pôvodne zaslal Katarina - 24 november 2008 :  08:48:34

Ja len ze list biskupskej konferencie (s podpismi vsetkych biskupov, nie len banskobystrickeho), v ktorom vyjadruju svoj nesuhlas s cinnostou tohoto hnutia v svojich diecezach (teda nie len BB) je datovany 9.11.2005.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 24 november 2008 :  16:17:44  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
...a keby len to, ale to, o čom rozhodli biskupi, a hoci by len jeden biskup, je zákazom tejto činnosti, teda apoštolátu aktuálnym členkám SI Betánia a tento je platný dovtedy, dokiaľ to oni sami nezrušia a taká listina ešte neexistuje, príp. ho nezruší sám pápež. Nič také sa nestalo, takže je jasné, že rada laikov nemá žiadnu právnu hierarchickú nadradenosť nad biskupstvom!!! A je na pováženie, čoho sa takýto veriaci dopúšťajú takýmto spôsobom...

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PavolKukucka

Odoslaný - 27 november 2008 :  11:58:48  Zobraziť profil  Pridať PavolKukucka do zoznamu priateľov
hnutie Nazaret bolo oficiálne zakázané aj ercibiskupom Jánom Sokolom, oficiálne bol prečítaný jeho list v každom katolíckom chréme v celej bývalej bratislavso-trnavskej diecéze, nepamätám presne, bolo to niekedy pred 3-4 rokmi.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 157  ~  Člen od: 20 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 05 október 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Konštruktér

Odoslaný - 06 máj 2009 :  13:42:32  Zobraziť profil  Pridať Konštruktér do zoznamu priateľov
1. Stretol, vyrastal som v nom od malička
2. v nasej farnosti takyto knaz nepôsobil
3.biskup v nasej dieceze zastavil cinnost tohoto hnutia
4.myslim si ze myslienky aj cinnost tohto hnutia su dobre aj teraz.
Hlavne praca s detmi a mladymi je na dobrej urovni - rôzne divadielka, vylety, literatura, atd.
Nesuhlasil som vsak v niektorych veciach napr. prilisna separacia od ostatnych farnikov, nadobudal som dojem ze len hnutie Nazaret je to prave a vsetci ostatny budu zatrateny, lebo v nom nie su.
Tendencia duchovneho vedenia byvala v uplnom dirigovani manzelov, nastastie niektory knazi taketo predstavy o duc*****m vedeni nemali, natrafil som na takehoto knaza a bol jednym z tych, co museli odist.

Ale som rad, ze som v nom vyrastal, dalo mi to vela do zivota. Myslim si ze je to jedna z ciest ku Kristovi, ktora môze niekomu vyhovovat a niekomu nemusi.
Dalo by sa o tom vela pisat, ale na zaver poviem len tolko, ze nelutujem tie roky, ktore som tam stravil

5. Uz nie som clenom

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1  ~  Člen od: 04 máj 2009  ~  Posledná návšteva: 14 september 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

camo

Odoslaný - 24 jún 2009 :  09:48:43  Zobraziť profil  Pridať camo do zoznamu priateľov
Som tu nový a tak sa tu trochu rozhliadam. Aby som vedel kde som. A pravdu povediac, nie som si celkom istý. Nechcem reagovať na Beňovcov, ale na niečo celkom iné. Čítam čítam a zrazu si niekto NASRAL DO HUBY, potom HOVNO, potom KLITORIS. Tak neviem. Môže mi niekto povedať kde som?!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 26  ~  Člen od: 06 jún 2009  ~  Posledná návšteva: 09 august 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 24 jún 2009 :  21:36:23  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
drahy camo vyrazi ktore si vytrhol z kontextu su z urciteho hladiska pejorativne ale napriklad taky klitoris je predca normalne pomenovanie hovno je predsalen pejorativne kedze by sa to malo oznacit ako vykal ...hm o co mi v reakcii ide ako si si vsimol toto je diskusne forum ludia si tu vymienaju nazory castokrat sa niekto pochyti alebo ironicky nieco pomrosti ale povedsine nevhodne veci zmyznu...mnuz ale ked sa pytas kde si taks i na katolickom fore z mojho pohladu velmi kvalitnom ma vysoku obsahovu a faktograficku hodnotu a je plne ochotnych a pozitivne naladenych ludi a ver ze ked to pise ateista ako ja neni to zaclonena propaganda takze prosim ta ked nabuduce niekam dojdes nehadz hned o hlavu to najspinavsie co najdes....btw som zvedavy na tvoju reakciu...ps : niesme v skolke aby ske sa pri niektorych vyrazoch cervenali..

http://www.bagras.sk/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

camo

Odoslaný - 25 jún 2009 :  17:13:46  Zobraziť profil  Pridať camo do zoznamu priateľov
No prišlo mi to tak, že na 3 stranách je toho až moc. Tvoj názor, že sa netreba červenať , určite nezdieľam. Mám totiž na zreteli môjho pána. Priznávam ateistu som tu nečakal.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 26  ~  Člen od: 06 jún 2009  ~  Posledná návšteva: 09 august 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 25 jún 2009 :  18:12:21  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Ja by som to povedal takto. Je to verejné fórum, takže tu môže prispievať hockto. A každý má často iný pohľad na vieru, ako je správny, a často sú tu aj neveriaci (neni dôvod aby nevyjadrili svoj názor), a ak sa nájde niečo zlé, je tu admin, ktorý podľa mňa robí fajn prácu. Keby sa tu o to nestaral, to by ste sa ešte len čudovali čo sa tu napíše. A nejde o použitie neslušných slov, ktoré často niesú použité pre urazenie či osočovanie. Ale často je slušnými slovami urážaná cirkev, viera a podobne.... Ale ako vravím, to čo sem fakt nepatrí admin vyhadzuje.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

camo

Odoslaný - 26 jún 2009 :  05:32:28  Zobraziť profil  Pridať camo do zoznamu priateľov
V poriadku, Ja som teda presne podľa pravidiel a bez urážok vyjadril ten svoj názor. Ja predsa tiež viem čo je análny sex, ale si myslím, že s láskou je to v radikálnom rozpore.

volsung

Odoslaný - 26 jún 2009 :  13:54:15  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
hm mno kedysi ludia z lasky aj vrazdili...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

camo

Odoslaný - 26 jún 2009 :  16:22:17  Zobraziť profil  Pridať camo do zoznamu priateľov
Ale nevrav a na to si ako prišiel? Ja myslím, že vraždili kôli niečomu inému.

volsung

Odoslaný - 26 jún 2009 :  23:26:36  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
jeden myslel

camo

Odoslaný - 27 jún 2009 :  16:51:00  Zobraziť profil  Pridať camo do zoznamu priateľov
Tak to je vždy. Neznášam ľudí, ktorým sa nechce myslieť.

volsung

Odoslaný - 27 jún 2009 :  17:38:14  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
hm camo a kto tu podla teba nechce mysliet ? hm mozno mi to vyvratis ale nebol to pokus o osocovanie_?

camo

Odoslaný - 27 jún 2009 :  21:41:22  Zobraziť profil  Pridať camo do zoznamu priateľov
Niekedy sa stáva, že druhí pochopia to čo sme povedali úplne inak. A môže byť na vine aj to, že sme sa zle vyjadrili.

volsung

Odoslaný - 28 jún 2009 :  14:20:30  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
hej moze .. ja sa len semt am ohradim ked sa mi nieco nepozdava...

Ales

Odoslaný - 28 jún 2009 :  15:16:36  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
Niekedy sa stáva, že druhí pochopia to čo sme povedali úplne inak.

Pôvodne zaslal camo - 27 jún 2009 :  21:41:22

niekto to nepochopí, lebo to nevie, a niektorý preto že to nechce pochopiť. a niektorí ľudia sú takí, že to úmyselne nepochopia, či tvária sa že to nepochopili, alebo sú takí ľudia, ktorí to ani pochopiť nechcú, či úmyselne za vyjadrením vidia niečo iné.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

camo

Odoslaný - 04 júl 2009 :  20:26:22  Zobraziť profil  Pridať camo do zoznamu priateľov
Pri tom ma napadá: ,,ale zbav nás zlého,,.

Strana: z 3 Previous Topic: Smrť ,čo sa deje ked zomrieme? Téma Next Topic: Manzelstvo v pravoslavi.....  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06