Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 MORALKA
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: modlitby po spovedi Téma Next Topic: Nabozenstvo alebo Ateizmus??  

Coggito ergo sum

Stav: offline

Odoslaný - 28 október 2006 :  13:00:58  Zobraziť profil  Pridať Coggito ergo sum do zoznamu priateľov
Viete zamyslam sa nad otazkou:
Je moralka dar od Boha? Alebo je to vysledok vyvoja mentality ludi?
Co si o tom myslite??

Only God Can Judge Me

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 30  ~  Člen od: 24 október 2006  ~  Posledná návšteva: 18 november 2007 Upozorniť moderátora 

Marcelllooo

Odoslaný - 28 október 2006 :  15:13:29  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Coggito ergo sum

Co si o tom myslite??

Moralka je vzdy vecou objektivnou i vecou subjektivnou.

Vzdy su dane pravidla, ktore su dane zhora, a su objektivne. Niekde je to to, co nazyvame Bozim zakonom, niekde je to len statna legislativa.

Potom su tu moralky subjektivne, vyplyvajuce z naorov, posojov a hodnot kazdfeho jednotlivca.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Coggito ergo sum

Odoslaný - 28 október 2006 :  16:11:14  Zobraziť profil  Pridať Coggito ergo sum do zoznamu priateľov
fakt sorry GMK ale z toho co si naskrabal som nic nevycital. Ja si myslim ze to je vzdy o mentalite ludi

Only God Can Judge Me

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 30  ~  Člen od: 24 október 2006  ~  Posledná návšteva: 18 november 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 28 október 2006 :  17:58:44  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Coggito, precitaj si tychto par bodov z Katechizmu...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 28 október 2006 :  19:06:26  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Ja si myslim ze to je vzdy o mentalite ludi

Dubito ergo cogito ergo sum.

Ano, subjektivna zlozka je v moralke dolezita a zrejme vyraznejsie sa prejavujuca.

Pozrime sa teraz na tvoj podpis: Len Boh ma moze sudit. Hadaj, na zaklade coho ta bude sudit?

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Miško

Odoslaný - 28 október 2006 :  19:57:53  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Miško  Pridať Miško do zoznamu priateľov
quote:

Co si o tom myslite??

Ja nevidím, že sa morálka mení, že sa mentalita mení...
Čo vari v Sodome a Gomore neboli buzeranti???
Čo sa vari v Egypte nerobili potraty a incest???
Čo sa vari mládež zhoršila??? Veď Sokrates v starovekom Grécku hovoril o skazenej mládeži...
Vari sa nerodili nemanželské deti???
To všetko je dôsledok globalizácie, lebo dosiaľ na silne katolícke Slovensko neprenikali tieto veci, tieto veci v iných štátoch fungovali normálne...

Obiedientia et pax.
Poslušnosť a pokoj.
Ján XXIII.

Počet príspevkov: 236  ~  Člen od: 04 november 2005  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Miško

Odoslaný - 28 október 2006 :  19:59:48  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Miško  Pridať Miško do zoznamu priateľov
Boh dal do nášho srdca tzv. morálny zákon alebo morálny princíp, ktorého podstatou je túžba po pokoji, šťastí, láske a to sa nemení v priebehu celých dejín.

Obiedientia et pax.
Poslušnosť a pokoj.
Ján XXIII.

Počet príspevkov: 236  ~  Člen od: 04 november 2005  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Coggito ergo sum

Odoslaný - 28 október 2006 :  22:47:32  Zobraziť profil  Pridať Coggito ergo sum do zoznamu priateľov
quote:

Len Boh ma moze sudit. Hadaj, na zaklade coho ta bude sudit?

....samozrejme ze ma bude sudit podla mojich skutkov vykonanych tu na zemi po cely moj zivot........sudit ma bude podla mojho konania a cinov a podla toho ake som mal zmyslanie a toto vsetko je spojene s mentalitou a mentalita s moralkou

Only God Can Judge Me

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 30  ~  Člen od: 24 október 2006  ~  Posledná návšteva: 18 november 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 29 október 2006 :  13:21:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
....samozrejme ze ma bude sudit podla mojich skutkov vykonanych tu na zemi po cely moj zivot........sudit ma bude podla mojho konania a cinov a podla toho ake som mal zmyslanie a toto vsetko je spojene s mentalitou a mentalita s moralkou

Hej, spravne, len si to nedotiahol dokonca, ty cogito.

Ked bude sudit tvoje konanie, tvoje myslienky, na zaklade coho posudi a rozsudi, ci je to dobre alebo zle_?

Nebudem ta trapit a pomozem ti:

Sudit bude na zaklade komparacie (porovnania) tvojich cinov, tvojiho zmyslania hadaj s cim_?

Miško

Odoslaný - 29 október 2006 :  20:26:40  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Miško  Pridať Miško do zoznamu priateľov
quote:

quote:

Len Boh ma moze sudit. Hadaj, na zaklade coho ta bude sudit?

A ako poznáš že sa tvoja mentalita a morálka Bohu páčiť bude???Neviem , či si pochopil dosť sám seba, keď si to napísal takto.

Obiedientia et pax.
Poslušnosť a pokoj.
Ján XXIII.

Previous Topic: modlitby po spovedi Téma Next Topic: Nabozenstvo alebo Ateizmus??  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06