Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 modlitby po spovedi
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Okrem pripadu smilstva Téma Next Topic: MORALKA
Strana: z 6

rad.ek

Stav: offline

Odoslaný - 23 október 2006 :  16:08:41  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Lajos

Tiez si myslim, ze ked je hriech odpusteny, tak automaticky s tym odpada trest. Tak nejak to funguje aj v normalnom prave, ked je vydana amnestia, teda vymazanie odsudenia, tak je clovek prepusteny aj z vazenia. Bolo by divne, keby vaznovi prisiel list ze mu bola udelena amnestia, ale ze si to odsediet musi. Tato paralela sa mi zda vhodna.

Ano, odpadá trest.
Ale neztratí se objektivní zlo, které hříšným činem bylo vržené do světa.
Hřích nejen ruší vztah s Bohem - zákonodárcem, ale ubližuje i lidem kolem nás, pouští do stvoření zlo.
A také poznamenává naše nitro - kdo okusí nějaké zlo, může na něm být dál závislý (i když mu jeden konkrétní skutek byl odpuštěn).

Je potřeba se nedívat jen na vztah já a Bůh, ale vnímat i další účinky hříchu, aby to bylo možné pochopit.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 23 október 2006 :  18:13:11  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Cit: A ak vykupitelskou obetou bol zmyty trest nemoznost vecneho zivota bol zmyty aj nasledok telesna smrt Nebol ! Bol nasledok - telesna smrt zmyty vykupitelskou obetou ? Nebol ! Zostal !
Ale ta nebrani dosiahnut vecny zivot !

Ale my sa bavíme o tomto:21 Oct 2006 : 20:55:42

quote:
sankcia je odstranena ale nie nasledok
To nedokazes pochopit , take elementarne veci ?
Sankcia dedicneho hriechu bola kristovou spasonostnou obetou odstranena ( pri splneni podmienky prijatia spasy) ale nasledok dedicneho hriechu nachylnost k hriechu nie

Ja stále nechápem čo komu záleží na následku....., keď má večný život?
Čo tu stále vyťahuješ, že človek musí zomrieť / telesne.... veď je to normálne a je to následok dedičného hriechu, ale čo nás do toho, že treba prejsť dolinou (telesnej) smrti, ak máme večný život!
Čo tu strašíš?

Dôležitejšie je, že spása je istá.... dôležitejšie je, že Kristova obeť ospravedlnila všetkých, ktorí mu, (Evanjeliu) veria.... To je zároveň odpoveď na otázku, či Kristus zomrel za všetkých alebo iba za niektorých!

Tam, kde nie je trest, nie je žalobca, tam kde nie je žalobca, nie je sudca. Čo tu furt melieš o nejakom následku hriechu a napravení vecí.... Ty nemôžeš napraviť nič!!! Vôbec nič. Za akúkoľvek snahu dosiahnuť spravodlivosť bez Krista pred Bohom je smrť rovnako ako keby si žiadnu snahu nevyvinul! Avšak ak je v tomto všetkom skrze vieru Kristus a Jeho čin.... potom nemáš čo opravovať, ani dôsledky hriechu....!!!!

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 23 október 2006 :  18:23:46  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

To je prave tvoj problem - tvoja sebecka zistnost najme BEZOHLADNOST. Co tam po tom, co tvoje konanie spravi s druhymi ludmi, co tam po dosledkoch tvojho spravania, hlavne, ze ty mas svoj prospech: svoj zivot vecny!

Nezabudaj vsak, ze nie kazdy, kto mu vravi "Pane!" vojde do Nebeskeho Kralovstva.

Rovnako nezabudaj, ze sam Jezis hovori o dosledkoch: najprv naprava dosledkov tvojho zleho chovania, az potom sa vrat k bohosluzbe!

quote:
Čo tu stále vyťahuješ, že človek musí zomrieť / telesne.... veď je to normálne a je to následok dedičného hriechu, ale čo nás do toho, že treba prejsť dolinou (telesnej) smrti, ak máme večný život!
Čo tu strašíš?

A ty si slepy, ci co? Telesna smrt je dosledok hriechu, ktorym si musime preist bez ohladu na Jezisovu vykupitelsku smrt. Co ti to je malo?

A dovolim si dalsiu otazku, ohladom tvojej zaslepenosti: Co ostane z nas, po telesnej smrti? Ked zanikne, srdce, nervova sustava spolu s vnemmi?

quote:
Dôležitejšie je, že spása je istá.... dôležitejšie je, že Kristova obeť ospravedlnila všetkých, ktorí mu, (Evanjeliu) veria.... To je zároveň odpoveď na otázku, či Kristus zomrel za všetkých alebo iba za niektorých!

Mylis sa! Mylis sa v tom zmysle, ze mozes Kristovu obet brat ako snehovu prikryvku, co zahladi vsetky stopy svinstva, co ostali na dvore. Nezabudaj, ze pride Posledny sud, kedy sneh sa roztopi a bude vidno, co ma kto na dvore: ci upravenu zahradku a ci len smradlavy kompost!

quote:
Tam, kde nie je trest, nie je žalobca, tam kde nie je žalobca, nie je sudca.

Mas to trosku naopak:
Tam kde nie je zalobca, nie je ani sudca a tam teda nie je ani trest.

quote:
Čo tu furt melieš o nejakom následku hriechu a napravení vecí.... Ty nemôžeš napraviť nič!!! Vôbec nič.

Dalsi omyl! Spomenme si znovu na slova Jezisove: Ak ide klast obet na oltar a spomenies si, ze si pohadany s bratom (co nie je nic ine ako hriech) nechaj obet tak a zmier sa s bratom az potom sa vrat a sluz Bohu!

Co to tu melies? Mas za ciel aj nieco ine ako obhajit svoju BEZOHLADNOST a SEBECTVO pred sebou samym?! Navyse vydavajuc ich za Bozske odpustenie...

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 23 október 2006 :  19:56:56  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov

no moment, moment , tu odpoved nevidim
Zomrel teda len za tych , ktori veria Evanjeliu ?

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sasulnik

Odoslaný - 23 október 2006 :  20:34:13  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba
Čo tu strašíš?

On nestraší, strašia tu Tvoje nelogické somariny. A nerozčuľuj sa, je to zbytočné, pravdu si tak neobhájiš.

Vieš vôbec rozoznať od seba tieto dve jednoduché veci pri vykonaní činu:
1. vina za čin
2. následok činu

Otázky čakajúce na Tvoje odpovede áno/nie:
i. Je vina za čin a následok činu jedno a to isté?
ii. Je odpustenie viny za čin vždy spojené s odpustením následkov za čin?
iii. Uvažuješ aj logicky alebo len emociálne?
iv. Si si vedomý, že trepeš somariny?
v. Nechceš si najprv premyslieť, čo povieš a potom odpovedať?

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 24 október 2006 :  06:15:58  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
To: Amerika
Cit: no moment, moment , tu odpoved nevidim
Zomrel teda len za tych , ktori veria Evanjeliu ?

Dalo by sa povedať, že zomrel za všetkých. Jeho smrť je však tým, ktorí Ho nenásledujú, nečinia pokánie a nezmieria sa s Bohom, platná ako mŕtvemu zimník.
Porov. Jan 10 kap z ktorej vyberám:
Ján 10:27 Moje ovce čujú môj hlas, a ja ich znám, a nasledujú ma,
28 a ja im dávam večný život, a nezahynú na veky, a nikto ich nevytrhne z mojej ruky.
29 Môj Otec, ktorý mi ich dal, je väčší od všetkých, a nikto ich nemôže vytrhnúť z ruky môjho Otca.

Hovorí sa tu o všetkých ľuďoch a či iba o niektorých?

To: Sasulnik
Cit: i. Je vina za čin a následok činu jedno a to isté?

Židom 10:16 Toto je smluva, ktorú uzavriem s nimi po tých dňoch, hovorí Pán: Dám svoje zákony na ich srdcia a napíšem ich na ich mysle
17 a na ich hriechy a na ich neprávosti viacej nikdy nespomeniem.
18 A kde je toho odpustenie, tam viacej netreba obeti za hriech.
19 Keď tedy máme, bratia, smelosť do vchodu do svätyne v krvi Ježišovej -
20 ktorý to vchod nám vysvätil ako cestu novú a živú cez oponu, to jest cez svoje telo -
21 a veľkého kňaza nad domom Božím,
22 pristupujme s pravdivým srdcom v plnej istote viery majúc pokropené srdcia a tak očistené od zlého svedomia
23 a telo umyté čistou vodou držme vyznanie nádeje neochvejne, lebo je verný ten, ktorý zasľúbil.

<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 24 október 2006 :  08:11:29  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Takze znova PavelBA:
Doteraz si neustale reagoval vylucne na zodpovednost (vinu) za cin. Tu sme sa, myslim, zhodli, ze odpustenim sa vina zmazava a uz sa nepripomina a je zmazana.

Comu sa vsak neustale vyhybas je dosledok cinu, ktory si sposobil.

Klasicky priklad: Chlapec rozbije mamicke oblubenu vazu, ktora bola navyse pamiatkou na staru mater. Mamicka chlapcovi, samozrejme, odpusti, uz mu o nebude pripominat a chlapec nebude vinny a vineny za rozbitie.

Avsak to vazicku nezlepi naspat, ani to mamicke nevynahradi tuto stratu.

Co s tym_?

Ty tvrdis, ze na to sere pes, ved mas uz odpustene a nebude ti to pripominane. Cize zastavas, ako som uz povedal, BEZOHLADNOST a SEBECKOST.

Ja na druhej strane tvrdim, ze viera a odpustenie idu ruka v ruke s laskou - voci Bohu, ale i voci, tentoraz matke. Ona mi odpusti a nebude pripominat, ja za to uz nebudem mat vinu ani to nebudem vnimt ako vinu. Napriek tomu vyvinim vsetko usilie, aby bola skoda - rozbita vaza, minimalizovana, ci upne eliminovana. Napriklad zabezpecenim odbornej restauracie, ci zaopatrenim nahrady.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sasulnik

Odoslaný - 24 október 2006 :  09:23:23  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba
To: Sasulnik
Cit: i. Je vina za čin a následok činu jedno a to isté?

Židom 10:16 Toto je smluva, ktorú uzavriem s nimi po tých dňoch, hovorí Pán: Dám svoje zákony na ich srdcia a napíšem ich na ich mysle
17 a na ich hriechy a na ich neprávosti viacej nikdy nespomeniem.
18 A kde je toho odpustenie, tam viacej netreba obeti za hriech.
19 Keď tedy máme, bratia, smelosť do vchodu do svätyne v krvi Ježišovej -
20 ktorý to vchod nám vysvätil ako cestu novú a živú cez oponu, to jest cez svoje telo -
21 a veľkého kňaza nad domom Božím,
22 pristupujme s pravdivým srdcom v plnej istote viery majúc pokropené srdcia a tak očistené od zlého svedomia
23 a telo umyté čistou vodou držme vyznanie nádeje neochvejne, lebo je verný ten, ktorý zasľúbil.

Ja som chcel odpoveď na moje otázky áno a nie. Nie výpis z písma.
Zároveň sa nepamätám, že by som sa pýtal na to ako nám Boh odpúšťa hriechy.
Bol by som Ti vďačný aby si pomocou svojho rozumu, ktorý sa snažíš momentálne stále potláčať, jednoducho odpovedal, na to, čo som sa Ťa pýtal.
Podľa mňa to nie je nič ťažké.

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 24 október 2006 :  11:57:54  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
to je odpoved ? dalo by sa povedat ? To nemas jasno ani v takej veci , ci Jezis zomrel za vsetkych ludi ?
Takze jezis zomrel za vsetkych ludi a za vsetky hriechy ?

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 24 október 2006 :  12:38:17  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Poukazme si na totalne pavelbovske bludarstvo
Predstavte si cloveka , ktory sa dopusti smilstva nasledkom tohto hriechu zena pocne
Ten clovek svoj skutok olutuje a Boh mu jeho hriech odpusti
Je teraz uz uplne vsetko v poriadku ?
nezanechal hriech ziadne nasledky ?
Co dieta ?
Co ta zena , ktoru priviedol do toho stavu
Co jeho rodina ? Manzelka ? Deti ?
Pavelba by povedal
Moj dlzobny upis je zmazany , som spaseny , co mna po nasledkoch toho co som sposobil

Mato

Odoslaný - 24 október 2006 :  12:44:39  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1
Pavelba by povedal
Moj dlzobny upis je zmazany , som spaseny , co mna po nasledkoch toho co som sposobil

Ja by som to BY vypustil, on totiz skutocne povedal:

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 24 október 2006 :  18:34:35  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Čo tu furt strašíte s dôsledkom hriechu? Ak máš odpustené, nie je Tvoja starosť ako sa Boh postaví k "nemanželskému" dieťaťu... Ako si predstavuješ odčinenie dôsledku takéhoto pochybenia... Uveď konkrétny príklad! Ktorý podľa Teba, požaduje Boh!!!!!!!!

Ak Ti odpustím hriech a neodpustím Ti dôsledok, neodpustil som Ti nič.... Vy však pravdepodobne potrebujete, aby odpustenie nebolo dokonalé.... no iste! Ak by totižto bolo dokonalé, čo Písmo potvrdzuje, potom by boli Vaše výmysly jediného práva udeľovania rozhrešenia, vyžadovanie odpustkov, strašenie očistcom by bolo holým nezmyslom, čo aj je....

<°)))))><(

sasulnik

Odoslaný - 24 október 2006 :  19:48:03  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba
Čo tu furt strašíte s dôsledkom hriechu? Ak máš odpustené, nie je Tvoja starosť ako sa Boh postaví k "nemanželskému" dieťaťu... Ako si predstavuješ odčinenie dôsledku takéhoto pochybenia... Uveď konkrétny príklad! Ktorý podľa Teba, požaduje Boh!!!!!!!!

Dávid zhrešil.
Dávid svoj čin oľutoval.
Boh Dávidovi vinu za hriech odpustil.
Dávid nezomrel.
Dôsledok Dávidovho hriechu nebol odpustený.
David bol potrestaný.
Dieťa, ktoré sa narodilo z Dávidovho hriechu, zomrelo.

Tak ako?

pavelba

Odoslaný - 24 október 2006 :  20:09:03  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
A čo to znamenalo pre Dávida???? Odhliadnúc od toho, že toto je SZ, nie Nová Zmluva....

Je takýto prípad i v období NZ?????

<°)))))><(

amerika1

Odoslaný - 25 október 2006 :  07:42:34  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Ak Ti odpustím hriech a neodpustím Ti dôsledok, neodpustil som Ti nič.... Vy však pravdepodobne potrebujete, aby odpustenie nebolo dokonalé.... no iste! Ak by totižto bolo dokonalé, čo Písmo potvrdzuje, potom by boli Vaše výmysly jediného práva udeľovania rozhrešenia, vyžadovanie odpustkov, strašenie očistcom by bolo holým nezmyslom, čo aj je....

Nie, hovorím vám, ale ak nebudete robiť pokánie, všetci podobne zahyniete. Lk 13 , 3

sasulnik

Odoslaný - 25 október 2006 :  07:44:48  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

A čo to znamenalo pre Dávida???? Odhliadnúc od toho, že toto je SZ, nie Nová Zmluva....

Je takýto prípad i v období NZ?????

Nový Zákon nezrušil Starý Zákon, ale naplnil.
Hriechy v desatoro dané v Starom Zákone už nie sú hriechmi v Novom Zákone?

Tak ako?

Aniko

Odoslaný - 25 október 2006 :  08:29:40  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

to je odpoved ? dalo by sa povedat ? To nemas jasno ani v takej veci , ci Jezis zomrel za vsetkych ludi ?
Takze jezis zomrel za vsetkych ludi a za vsetky hriechy ?

Kristova krv bola vyliata za mnohých či všetkých?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 25 október 2006 :  08:31:41  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Vyliata za vsetkych , ovocie maju z nej mnohi

Marcelllooo

Odoslaný - 25 október 2006 :  09:04:53  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

Čo tu furt strašíte s dôsledkom hriechu? Ak máš odpustené, nie je Tvoja starosť ako sa Boh postaví k "nemanželskému" dieťaťu...

a
quote:
Pôvodne poslal pavelba

A čo to znamenalo pre Dávida????

Treba este dlhsie marnit svoj cas v marnom boji so ZADUBENOSTOU, SEBECKOSTOU a BEZOHLADNOSTOU pavelbaovou, ktoru nam tu predklada na obdiv a dokonca ju poklada za cnost a ma tolko drzosti ze nas chce zatiahnut do svojej HLUPOSTI???!!!

Dovolim si teraz polozit svoje otazky (ktore pavelba zrejme odignoruje, preto mu ich polozte aj vy):
Zena, dieta i Boh ti tvoje zhresenie odpustia, dokonca ani spolocnost ta za to nebude odsudzovat.

To vsak stale nezabezpeci pre zenu a dieta obzivu, pre dieta vychovu a otca! Vyjadri sa, ako sa maju vyriesit tieto zalezitosti!!!

Aniko

Odoslaný - 25 október 2006 :  11:27:10  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

Vyliata za vsetkych , ovocie maju z nej mnohi

Kristus pri poslednej večery hovorí „za mnohých“ ? /tu v tomto preklade je síce všetkých, ale v gr. pôvodine je mnohých .. http://www.svatepismo.sk/suradnice.php?suradnice=Mt+26%2C28 /.
Takisto v liste Židom je: http://www.svatepismo.sk/suradnice.php?suradnice=Hebr+9%2C28 .
Ako tomu rozumieš?
A sám dobre vieš, že iba nedávno sa počas omše pri premenení vína zmenila formulácia „za mnohých“ na „za všetkých“ /?/.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 25 október 2006 :  12:14:25  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Este raz Za vsetkych je Kristova spasonosna obet
Vari nechces tvrdit , ze Pan nezomrel za vsetkych ludi , vsetkych cias ? To by potom niektori museli byt automaticky zo spasonosnej obety vyluceni

formulacia pri premeneni sa nezmenila Rimsky misal , ktory je rozhodujuci v tejto veci stale uvadza pro multis a nie pro omnis

sasulnik

Odoslaný - 25 október 2006 :  13:54:41  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

Vari nechces tvrdit , ze Pan nezomrel za vsetkych ludi , vsetkych cias ? To by potom niektori museli byt automaticky zo spasonosnej obety vyluceni

formulacia pri premeneni sa nezmenila Rimsky misal , ktory je rozhodujuci v tejto veci stale uvadza pro multis a nie pro omnis

Aj v anafore (pri premenení v byzantskom obrade) sa uvádza za mnohých.

Aniko

Odoslaný - 25 október 2006 :  15:13:56  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

Vari nechces tvrdit , ze Pan nezomrel za vsetkych ludi , vsetkych cias ?
Som vo fáze utvárania si názoru na danú otázku. Každopádne si mi nepodal Tvoj pohľad /alebo RKC/ na konkrétne verše... /??/

To by potom niektori museli byt automaticky zo spasonosnej obety vyluceni
Ktorí niektorí? Ak veríš vševediacemu predzvedeniu Božiemu, tak ani nie.

Prečo sa nepoužíva v našich kostoloch? http://sk.wikisource.org/wiki/Druh%C3%A1_eucharistick%C3%A1_modlitba

amerika1

Odoslaný - 25 október 2006 :  15:34:15  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
To by potom niektori museli byt automaticky zo spasonosnej obety vyluceni
Ktorí niektorí? Ak veríš vševediacemu predzvedeniu Božiemu, tak ani nie.

to znie ako kalvinska predestinacia

Aniko

Odoslaný - 25 október 2006 :  15:54:03  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

to znie ako kalvinska predestinacia
Nie. Kalvin presadzoval nepodmienené predurčenie a neprekonateľnú milosť, s čím nesúhlasím. Pri predzvedení ľudská voľba môže byť.
Odpovieš mi však na otázky?

Strana: z 6 Previous Topic: Okrem pripadu smilstva Téma Next Topic: MORALKA  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06