Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Pravá krása Ženy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Rada farara Téma Next Topic: .... hmmm......
Strana: z 6

Marcelllooo

Stav: offline

Odoslaný - 01 november 2006 :  23:12:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

no vidis a tu je ten problem. Ja sa v prijimani stretavam s Jezisom. Zivym Jezisom.

To ano. To aj ja.

quote:
Aj Maria je ziva aj svati su zivi...

Moznoze naozaj su. Len ja som s nimi este nebol.

A nevieme, ci je vobec mozne, aby niekto bol.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 02 november 2006 :  12:12:20  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
Pôvodne poslal rad.ek
Jak se chováš ke své bibli?
Dokazuješ si, že je to jen jedna konkrétní kniha přeložená nějakým způsobem do Slovenštiny, a ne Bůh, tím, že jí vytrháváš listy, pliváš na ni, nebo používáš místo toaletního papíru? Možná bys ji taky mohla spálit, aby sis dokázala, že to pro Tebe není modla.

Pre mňa je to len forma, v ktorej je zaznačené Slovo Božie. Keby som mala schopnosť obsiahnuť text v biblii naspämäť, tak by som pisanú formu ani nepotrebovala /a isto by som sama seba pre to neuctievala/. Kľudne mám bibliu pohodenú pod posteľou, čiarkam si v nej a použila som ju raz ako podstavec, keď sa nám zlomila nožička na stolíku. Ale isto máš pravdu, že nemám dôvod ju zohavovať. Berem pripomienku.

Napadlo tě to někdy, že se pro tebe může stát bible modlou?
Nekľakám pred ňou. Počúvam Krista, ktorý svoje Slovo stotožnil s Duchom, je vyjadrením živého Boha a ktoré mení život.
Soška nemôže byť vyjadrením Boha. Čo nám napovie, ako zmení naše vnútro?

Nemusím ji rozbíjet, nemusím si dokazovat, že to pro mě není modla.
Každý obraz, socha, může být vhodnou učební pomůckou v chápání evangelia, vyjadřuje symbolicky třeba některé události z života Krista a jeho následovníků.
Pokud to chceš pochopit, zkus to vzít jako paralelu k obrázkové bibli pro děti.

Obrázková biblia je pre deti, ktoré ešte nevedia intelektom pochopiť slovo. Keď pri obrázkoch zostane dospelý človek je to veľmi zvlášne. Ty nie si dieťa, prečo potrebuješ obrázok/sošku? V čom Ti pomáha chápať evanjelium?

Ano uctívání Boha je vždy jiné než lidí.
Škoda, že to neumíš rozlišit u katolíků.

Je to veľmi ťažko rozlišiteľné, znaky uctievania a vzývania sú tam totožné: http://www.oecumene.radiovaticana.org/slo/Articolo.asp?c=14588

Alesko
.... ale chces mi povedat ze uz i prvi apostoli boli bludari, ktori si zle vysvetlovali Jezisove ucenie? a modlili sa s Mariou a mali Mariu v ucte?
Prečo teda nie sú veriaci v epištolách vyzývaní k uctievaniu Márii? Veď vaša bohoslužba by bez tohto prvku nemohla ani byť..

no vidis a tu je ten problem. Ja sa v prijimani stretavam s Jezisom. Zivym Jezisom.
a Jezis je zivy, to nie je predtsava. Aj Maria je ziva aj svati su zivi... hups, takze ak sa nechces stretat so zivymi ludmi no hups to je tvoj problem.

Živí sú, ale všadeprítomní a vševediaci? Myslíš, že po smrti sa staneme „bytosťou plnou očí“ s nadľudskými schopnosťami?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 02 november 2006 :  12:36:56  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Aniko:
Veď vaša bohoslužba by bez tohto prvku nemohla ani byť..

- Hmm, vidim ze Ty s vynimkou nejakych marianskych sviatkov si asi este nasu normalnu omsu nevidela.

Živí sú, ale všadeprítomní a vševediaci? Myslíš, že po smrti sa staneme „bytosťou plnou očí“ s nadľudskými schopnosťami?

- Len sa neboj, posta do neba funguje lepsie nez ktorakolvek svetova kurierska sluzba. A vidim ze vnimas duchovny zivot az prilis hmotne. Dusa nema uz telo, nema teda ani oci, a predsa vidi, nema usi a predsa pocuje, nema mozog a predsa myslí. Ty prilis rozmyslas len v tom svojom obmedzenom priestore hmoty.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 6 Previous Topic: Rada farara Téma Next Topic: .... hmmm......  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06