Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Pravá krása Ženy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Rada farara Téma Next Topic: .... hmmm......
Strana: z 6

amerika1

Stav: offline

Odoslaný - 20 október 2006 :  15:15:48  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko

Amerika:
Starší zboru rozsudzujú.., ale keby som Ti napísala ako - tak to by bola iba moja predstava, na nejakom takom som nebola.

Alesko:
Aleš, Aleš,... však počkaj, ja raz prijdem, aj varechu si zoberem.

a preco im veris ?

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 20 október 2006 :  18:57:18  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

podla pisma, take si nevedel? postavia ho na stol tri razy sa uklonia potom sa pomodlia: "o aka vznesena sui Biblia" a p biblia prehovori ludskym hlasom....

Bože odpusť jemu i mne.... Jemu za to, že uráža, a mne za to čo teraz napíšem:

Alesko...
Si zadubený somár, ktorý si namýšla ako je na tom dobre vo vzťahu k Bohu....

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 20 október 2006 :  20:06:01  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
dakujem ze si si vsimol tych smajlikov a tu ironiu ktoru som pouzil, vdkaa aniko ze si taka vsimava.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 21 október 2006 :  02:06:48  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Uf, vidim ze tu od mojho posledneho prispevku pribudlo tolko novych, ze sa mi to ani nechce citat, takze kaslem na to . A ak tu niekto napisal aj nieco na mna, nech mi to zopakuje...

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 21 október 2006 :  10:28:01  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
quote:
a toto by si si mal pavelba hovorit kazde rano pred zrkadlom... ,bez urazky, mozna by si sa nad niektorymi vecami zamyslel

Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 21 október 2006 :  12:37:25  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Zle postavena otazka. Modlidba nie je nositelom moci, nie je mocna. Mocny je Boh, ktory modlidby vypocuva.

kontra

Lebo veľa zmôže naliehavá modlitba spravodlivého. Jak 5 , 16

Tak ako GMK ?

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 23 október 2006 :  09:06:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

Zle postavena otazka. Modlidba nie je nositelom moci, nie je mocna. Mocny je Boh, ktory modlidby vypocuva.
kontra
Lebo veľa zmôže naliehavá modlitba spravodlivého. Jak 5 , 16
Tak ako GMK ?

Tak ako som napisal: Modlidba nie je nositelom moci, nie je mocna. Mocny je Boh, ktory modlidby vypocuva. Porovnaj: Boh vie, o co prosite este pred tym, ako to vyslovime.

Priklad: Moc v state je urcena statnym organom. Tie konaju byud z vlastneho podnetu alebo z podnetu navrhovatela. Ked chcem stavat dom, dam ziadost o stavebne povolenie. Tato ziadost nie je mocna, nie je nositelkou moci. Stavebny urad zacne konanie, ktore prebehne a z moci zverenej vyda rozhodnutie - stavebne povolenie.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 23 október 2006 :  09:09:46  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

Alesko...

Ty kokos, toto bolo co_?!!!

PavelBA, ty idiot, vies, ze ides robit nieco nie celkom spravne, za co prosis Boha odpustenie a napriek tomu vedome zhresis voci Aleskovi_?!

Pripajam sa k Lajosovi, hovor si ta kazde rano, ale i na obed a vecer pred zrkadlom.

Ty nemas vztah s Bohom, pre teba je Boh zbranou a zastitou pre tvoje sebecke ciele a ciny.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sasulnik

Odoslaný - 23 október 2006 :  09:55:00  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
quote:
Pôvodne poslal pavelba

Alesko...

Ty kokos, toto bolo co_?!!!

Hriech voči Duchu Svätému.

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 23 október 2006 :  10:08:53  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
z mojej strany ma odpustene. a mate aj pravdu nezaskodi si to povedat, je dobre ked aj pavelba mi to pripomenie ked na to ja zabudam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 25 október 2006 :  23:03:23  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko
Ke křížům - jsi schopná rozlišit, že katolíci netvrdí o soškách Krista na kříži: toto je Kristus, kterého uctíváme, jak to dělaly se soškami národy před kterými Bůh Izraelity varuje?
Soška Krista není Bůh. A my žádnou sošku neuctíváme a nikdy nebudeme.

Ano, to hovoríte. Ale akosi som odpozorovala, že akonáhle obraz, soška, čokoľvek... zobrazuje čosi posvätné, tak sa s tou ikonou tak narába a človek má pred tým akúsi úctu. A čím väčšia náklonnosť, tým väčší strach učiniť s vecou nedôstojne. Prečo /keď je to len ničotná vec/?

Jak se chováš ke své bibli?
Dokazuješ si, že je to jen jedna konkrétní kniha přeložená nějakým způsobem do Slovenštiny, a ne Bůh, tím, že jí vytrháváš listy, pliváš na ni, nebo používáš místo toaletního papíru? Možná bys ji taky mohla spálit, aby sis dokázala, že to pro Tebe není modla.
Napadlo tě to někdy, že se pro tebe může stát bible modlou?

quote:
Pôvodne poslal Aniko
Aniko, je Ti doufám jasné, že při prosbách o přímluvu k Marii nejde o tu sošku. Ta soška tam není kdovíjak důležitá.
Ak nie je dôležitá, tak ju rozbi. Načo Ti vlastne je?

Nemusím ji rozbíjet, nemusím si dokazovat, že to pro mě není modla.
Každý obraz, socha, může být vhodnou učební pomůckou v chápání evangelia, vyjadřuje symbolicky třeba některé události z života Krista a jeho následovníků.
Pokud to chceš pochopit, zkus to vzít jako paralelu k obrázkové bibli pro děti.

quote:
Pôvodne poslal Aniko
Ohledně postoje při modlitbě - při modlitbě k Marii - zvu Marii, aby se připojila k mé modlitbě k Bohu.
Někdy klečím i u modlitby k Marii a jiným svatým, protože modlitba ke svatým je nesmyslná, pokud to není současně modlitba k Bohu.

Žiadny svätý by Ti nedovolil klačať pre ním. Buď sa modliš k Bohu a klačíš pred Ním alebo prosíš svätých /samozrejme som proti proseniu sa k mŕtvym/ o pomoc a v tom prípade nekľačís. Nedá sa robiť naraz.

Klečím před Bohem a svaté zvu do své modlitby k Bohu.
Nemůžeš se modlit ke svatému a vynechat z toho Boha.

quote:
Pôvodne poslal Aniko
K tomu jen poznámka - dokážeš pochopit, že existuje nějaká lidská úcta, která nepatří přímo Bohu, úcta ke starším, k rodičům, k těm které jsme si vybrali aby řídili obec, stát, uvás ve sboru třeba kazatel a přestavitel Vaší sborové obce?
Ano, aj ju mám. Ale uctievanie Boha /keď sa prejaví kľaknutím/ je čosi iné.

Ano uctívání Boha je vždy jiné než lidí.
Škoda, že to neumíš rozlišit u katolíků.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 25 október 2006 :  23:07:30  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Myslím, že bůh nás vybízí k modlitbě.
Proto se modlíme.

A taktiez hovori, ze sa mame modlit iba k nemu a nikomu inemu. Duchovny zivot s bliznimy je trosku na inej urovni, nez modlidba k nim.

To co nazýváme modlitbou ke svatým je na trošku jiné úrovni než modlitba k Bohu.
Myslím , že možná proto to modlitbou někdy nazýváme (a ne jen prosbou o přímluvu), že modlitba ke svatým vždy v sobě zahrnuje i modlitbu k Bohu.

quote:
Pôvodne poslal GMK
Sám to vnímám asi takto (z pohledu Božího): vím, že někdo něco potřebuje, je to dobré, sám na to nestačí, já mám možnost mu pomoct.
Pomůžu mu když o to nestojí nebo když o to stojí?
Stojí o to opravdu?
Jak moc?
Zkouší mě jenom a dělá si ze mě jen magický automat?
Povede ho to ke spáse nebo k zavržení?

Cely tvoj konstrukt ma ale zasadne nedostatky: je z pohladu ludskeho a nie Bozieho. Boh predsa vidi do nasich srdc a to este pred tym, ako modlidbu vyslovime. Sam to spomina.

Ano, o tom se snažím psát.
Je situace, že Bůh ví co potřebujeme, víme to i my.
A je rozdíl z našeho pohledu vědět že něco potřebuji, stát o to, a prosit o to (nebo pyšně či z lenosti místo prosby si říkat, že to stejně nemá cenu prosit, když o tom Bůh ví).
Myslím, že i z Božího pohledu je rozdíl vědět že někdo něco potřebuje, a vidět že dotyčný (a v tomto tématu je lepší psát dotyční) o to i stojí.
Bůh nás vybízí k prosbě, k modlitbě.

quote:
Pôvodne poslal GMK
No a při modlitbě ke svatým do tohoto rozhovoru zapojujeme i další osoby.
Ale asi je to těžké pochopit.

Takze si najprv zodpovedze otazku: Je mozne komunikovat s uz mrtvymi? Je mozne komunikovat s Eliasom, ci lotrom z kriza?

Věřím, že to jistým způsobem možné je.
Určitě to však nemá nic společného s okultismem nebo magií.

quote:
Pôvodne poslal GMK
Pokud někdo "umře tomuto světu" a žije pro Nebeské království, neznamená to nutně, že ztrácí smrtí těla kontakt s tímto světem.
Ake kontakty teda ostavaju zachovane? Na zaklade coho si to myslis?

Na základě čeho - podle mě je logické, že pokud člověk umře v přátelství s Kristem, pokud s ním bude v ráji, bude na tom lépe v poznání Boha než my, kteří jsme omezeni tímto porušeným stvořením. A věřím, že na tom ani nebude hůř v poznání tohoto stvoření, než my.
Jaké kontakty – takové, jaké budou v souladu s Boží vůlí. Konkrétně těžko říct. Známe příklady Božích zázraků na přímluvu světců, určitá soukromá zjevení. Detaily můžeš nastudovat v katolické věrouce a církevní historii. Určitě nic z toho nebude v rozporu se Zjevením Božím, které máme skrze Krista.

quote:
Pôvodne poslal GMK
Všímám si toho co píšeš.
Já zase narážím na tu skutečnost, že bible bez správného vnímání je jen mrtvá kniha, kterou si i ateista podepře svůj ateismus.
Informace v bibli jsou samozřejmě v pořádku (i ohledně modloslužby), Ale už to, že bible je přeložená v nějakém jazyku je vlastně výkladem překladatele.
I originál je třeba vnímat v kontextu, jak byl myšlený.

Takze si mi odpovedal asi takto: Je velky rozdiel medzi nazorom Boha a tym, co hovori Biblia, lebo ju z principu nemozeme brat za spolahlivy informacny zdroj, lebo uz samotny preklad z originalu je informacnou manipulaciou.
Kazda interpretacia je skreslujuca a len z nejakeho blizsie nespecifikovaneho dovodu existuje elita, ktora ako jedina disponuje pravom interpretovat Bibliu podla seba a vnucovat svoj vyklad ako jediny spravny a vseobecne zavazny.

Tak jsem to nemyslel.
To, co uvádím bylo myšleno obecně, a myslím že to akceptují všichni křesťané.
Je potřeba brát tyto skutečnosti v úvahu při čtení bible, nebo ne?

Když už narážíš na katolické pojetí učitelského úřadu při výkladu písma, ani tam se nedá s Tvým chápáním souhlasit.
Zkusím to naznačit třeba takto: bibli můžeme brát za spolehlivý informační zdroj o Bohu tehdy, pokud ji chápeme tak, jak to bylo myšleno svatopisci. Vzhledem k tomu, že písmo vzniklo v církvi, která díky Duhu svatému přijatému od Krista měla moc inspirované knihy od těch ostatních rozpoznat, má (mimo jiné) moc rozpoznat také výklad, který by byl v rozporu s Božím poselstvím, v bibli obsaženým.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 26 október 2006 :  08:41:13  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal rad.ek
Dokazuješ si, že je to jen jedna konkrétní kniha přeložená nějakým způsobem do Slovenštiny, a ne Bůh, tím, že jí vytrháváš listy, pliváš na ni, nebo používáš místo toaletního papíru? Možná bys ji taky mohla spálit, aby sis dokázala, že to pro Tebe není modla.

Mna to nielen napalo, mna to aj ucil nas farar. Nabadal nas, aby sme si nerobili z BNiblie modlu. Taktiez sa vraj nemame ostychat si do nej robit poznamky, zvyraznovat iste texty atd.

Ja tak i robim.

quote:
Pokud to chceš pochopit, zkus to vzít jako paralelu k obrázkové bibli pro děti.

Nevedel som, ze sa deti klakaju a modlia k obrazkovej biblii.

quote:
Klečím před Bohem a svaté zvu do své modlitby k Bohu.
Nemůžeš se modlit ke svatému a vynechat z toho Boha.

Zrejme nevidis ten prikry rozpor v tychto dvoch vetach.

Znovu ta upozornujem na rozdiel modlit sa s niekym a modlit sa ku niekomu.

Otazka: Preco pozyvas prave svatych k modlidbe s tebou k Bohu? Prweco nie tvojich blizkych? Preco nie uplne neznamych ludi?

Nie su svaty len takou RKC nabozenskou celebritou?

Marcelllooo

Odoslaný - 26 október 2006 :  08:57:51  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal rad.ek
To co nazýváme modlitbou ke svatým je na trošku jiné úrovni než modlitba k Bohu.
Myslím , že možná proto to modlitbou někdy nazýváme (a ne jen prosbou o přímluvu), že modlitba ke svatým vždy v sobě zahrnuje i modlitbu k Bohu.

Cize stale modlosluzba a lobbingove snahy.

quote:
Ano, o tom se snažím psát.
Je situace, že Bůh ví co potřebujeme, víme to i my.
A je rozdíl z našeho pohledu vědět že něco potřebuji, stát o to, a prosit o to (nebo pyšně či z lenosti místo prosby si říkat, že to stejně nemá cenu prosit, když o tom Bůh ví).
Myslím, že i z Božího pohledu je rozdíl vědět že někdo něco potřebuje, a vidět že dotyčný (a v tomto tématu je lepší psát dotyční) o to i stojí.
Bůh nás vybízí k prosbě, k modlitbě.

To urcite. Proste a bude Vam otvorene. Prejavovat svoje potreby a tuzby k Bohu jednoznacne mame. Lebo je to komunikacia s Bohom.

Len stale nechapem naco do toho zatahovat RKC celebrity?

quote:
Věřím, že to jistým způsobem možné je.

Ako? Preco si to myslis?

Ako ty komunikujes so svatymi?

quote:
Jaké kontakty – takové, jaké budou v souladu s Boží vůlí. Konkrétně těžko říct.

Cize ciste spekulacie.

quote:
Známe příklady Božích zázraků na přímluvu světců, určitá soukromá zjevení.

Mne nic take nie je zname.

quote:
Detaily můžeš nastudovat v katolické věrouce a církevní historii.

Problem je v tom, ze mnohe z toho nepokladam za doveryhodny informacny zdroj.

quote:
Tak jsem to nemyslel.

Ako teda?

quote:
To, co uvádím bylo myšleno obecně, a myslím že to akceptují všichni křesťané. Je potřeba brát tyto skutečnosti v úvahu při čtení bible, nebo ne?

Ktore skusenosti a ako ich treba brat v uvahu? Zase len vseobecne nemastne-neslane reci.

quote:
Zkusím to naznačit třeba takto: bibli můžeme brát za spolehlivý informační zdroj o Bohu tehdy, pokud ji chápeme tak, jak to bylo myšleno svatopisci.

Zle. Bibliu mozeme brat za doveryhodny info zdroj vtedy, ak verne sprostredkuva informaciu, ktoru chcel odosielatel (Boh) sprostredkovat adresatovi (clovek vo vseobecnosti). Je zrejme, ze na to boli pouzite minimalne dva medzistupne, kde dochadza k potencialnemu riziku info sumu. a to je ked Boh predava info k zaznamenaiu konkretnemu cloveku a potom ked tento clovek to zaznamenava slovesne. V naso pripade dochdza este k tretiemu rizikovemu bodu a to je preklad z originalneho textu.

Otazka znie: Pri tychto zlomovych bodoch, bola sprava predana do dalsej fazy verne a presne alebo nie?

quote:
Vzhledem k tomu, že písmo vzniklo v církvi, která díky Duhu svatému přijatému od Krista měla moc inspirované knihy od těch ostatních rozpoznat, má (mimo jiné) moc rozpoznat také výklad, který by byl v rozporu s Božím poselstvím, v bibli obsaženým.

Omyl 1: Biblia nevznikla v RKC, ani v krestanskej cirkvi, tu vznikol len zbornik knih, listov, poezie a uvah, dnes znamy ako Biblia.
Omyl 2: Postar ma tiez za ulohu dorucit,povedzme list alebo telegram adresatovi, je to jeho robota. Ma zaroven poverenie prijimatelovi vysvetlit ako to odosielatel myslel?

Ja by som takeho postara nakopal...

rad.ek

Odoslaný - 31 október 2006 :  15:41:24  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

Mna to nielen napalo, mna to aj ucil nas farar. Nabadal nas, aby sme si nerobili z BNiblie modlu. Taktiez sa vraj nemame ostychat si do nej robit poznamky, zvyraznovat iste texty atd.
Ja tak i robim.

Takže potřebuješ si dokazovat, že pro Tebe bible není modlou tím, že jí trháš listy, pliváš na ni,….?
Já to nepotřebuji ani u bible ani u zobrazení Ježíše Krista a světců. Ta zobrazení nejsou žádné modly (i když se jimi mohou stát stejně jako bible a každá naše představa Boha). Nejsou ani pokusem udělat si zobrazení Boha, které bych mohl uctívat, jak to dělaly národy před kterými varuje Bůh Izraele ve starém zákoně.

quote:
Pôvodne poslal GMK
Otazka: Preco pozyvas prave svatych k modlidbe s tebou k Bohu? Preco nie tvojich blizkych? Preco nie uplne neznamych ludi?

Ale já se modlím k Bohu i se svými blízkými a někdy i s neznámými (třeba na bohoslužbě v kostele). A také při tom někdy klečíme.

quote:
Pôvodne poslal GMK
Nie su svaty len takou RKC nabozenskou celebritou?

Věřím, že ne.

rad.ek

Marcelllooo

Odoslaný - 31 október 2006 :  16:04:04  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal rad.ek
Takže potřebuješ si dokazovat, že pro Tebe bible není modlou tím, že jí trháš listy, pliváš na ni,….?

To, samozrejme, nie, to je opacny extrem. Ukazal som vsak, aky mam vztah k Biblii, nepokladam ju za modlu. Ja som to vsak od Aniko chapal ako hyperbolizaciu.

quote:
Nejsou ani pokusem udělat si zobrazení Boha, které bych mohl uctívat, jak to dělaly národy před kterými varuje Bůh Izraele ve starém zákoně.

Toto je tvoj (vas) nazor a nemienim to nateraz riesit, lebo mna sa to netyka, aj ked si myslimnieco ine.

quote:
Ale já se modlím k Bohu i se svými blízkými a někdy i s neznámými (třeba na bohoslužbě v kostele). A také při tom někdy klečíme.

Ja som sa pytal nieco ine: Preco tak ako prosis svatcov k motlitbe, preco nepozyvas suseda z kostolnej lavice?

Mato

Odoslaný - 31 október 2006 :  16:09:13  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Ja som sa pytal nieco ine: Preco tak ako prosis svatcov k motlitbe, preco nepozyvas suseda z kostolnej lavice?

Samozrejme volam aj suseda.

Ale ako som uz v inej teme naznacoval, nie kazda modlitba je rovnako mocna a modlitba svateho je pravdepodobne mocnejsia ako mojho suseda. A aby sme sa zasa nehrali zo slovickami, myslim to v tomto kontexte:
Prosíte, a nedostávate, lebo zle prosíte; chcete to využiť na svoje náruživosti.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 31 október 2006 :  16:14:35  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato
Ale ako som uz v inej teme naznacoval, nie kazda modlitba je rovnako mocna a modlitba svateho je pravdepodobne mocnejsia ako mojho suseda.

Dakujem, ze si priznal elitarstvo ohladom svatych a lobingove aktivitu ohladom snahy votriet sa Bohu do priazne.

Ales

Odoslaný - 31 október 2006 :  22:18:10  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
samozrejme ako povies, skoda ze ti krestania museli 200 rokov cakat kym prisiel gmk, aby to konecne objavil....

Marcelllooo

Odoslaný - 31 október 2006 :  22:43:00  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

samozrejme ako povies, skoda ze ti krestania museli 200 rokov cakat kym prisiel gmk, aby to konecne objavil...

GMK nie je v tomto ohlade ani jediny, ani prvy. Svoju hluchotu a eochotu pocuvat pripisuj za vinu jedine sebe.

Ales

Odoslaný - 01 november 2006 :  09:18:51  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
gmk, malo tam byt 2000, len ta jedna nula kdesi usla.....

za svoju hluchotu a slepotu zodpovedam ja to mas pravdu, ale chces mi povedat ze uz i prvi apostoli boli bludari, ktori si zle vysvetlovali Jezisove ucenie? a modlili sa s Mariou a mali Mariu v ucte?

Marcelllooo

Odoslaný - 01 november 2006 :  13:43:22  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko
za svoju hluchotu a slepotu zodpovedam ja to mas pravdu, ale chces mi povedat ze uz i prvi apostoli boli bludari, ktori si zle vysvetlovali Jezisove ucenie? a modlili sa s Mariou a mali Mariu v ucte?

Jedna nula nic nemeni na tom, co som povedal.

Rozdiel medzi tebou a apostolmi, ohladom Marie, je ten, ze oni s boli snou, bola matkou ich kamosa a partaka, bola im priamo rodinou, bola blizkym clovekom.

Ales

Odoslaný - 01 november 2006 :  17:27:06  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
a myslis si ze moj vztah k nej je iny? odhliadnuc od tvojho novodobeho pripodobnenia vztahu Jezisa a apostolov? resp. vztah katolika k Marii?
je to ten isty vztah. a dokonca sa odvazim tvdit ze ked Maria zije, tak je velice aktualny.

Marcelllooo

Odoslaný - 01 november 2006 :  17:39:35  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

a myslis si ze moj vztah k nej je iny?

Samozrejme, neviem o tom, ze by si bol byval chodieval ku svojmu kamosovi Jezisovi a Maria otvarala dvere, neskor s tebou chodievala do kostola a kopu dalsich veci robila.

Pre teba je to len predstava, pre apostolov to bol priatel a blizky clovek, s ktorym zili a prezivali.

Ales

Odoslaný - 01 november 2006 :  20:13:35  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
no vidis a tu je ten problem. Ja sa v prijimani stretavam s Jezisom. Zivym Jezisom.
a Jezis je zivy, to nie je predtsava. Aj Maria je ziva aj svati su zivi... hups, takze ak sa nechces stretat so zivymi ludmi no hups to je tvoj problem.

Strana: z 6 Previous Topic: Rada farara Téma Next Topic: .... hmmm......  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06