|
Odoslaný - 15 október 2006 : 22:21:48
|
Neviem, ale ja v tych peniazoch v tejto forme problem nevidim. Ked sa niekto ide pozriet do chramu svateho vita ako nanejaky hrad, teda berie to ako kulturnu pamiatku a nic viac, nech zaplati, ak niekto ide na omsu, teda za ucelom stretnutia s Bohom, tak nech sa mu to samozrejme nespoplatnuje. A tak nejak to tu bolo uvedene, tak neviem kde je problem. |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 október 2006 : 22:47:48
|
quote: Pôvodne poslal Lajos A tak nejak to tu bolo uvedene, tak neviem kde je problem.
Ja viem: V zavisti a - potrebe furt nachadzat problem na RKC.
V tomto ohlade sa zhodjem s aleskovym uzaverom, PavelBA mi, paradoxne, pomohl naist si cestu k RKC. Niezeby som sa chcel stat jej clenom, ci ze by som zrazu zazracne suhlasil s mnohymi jej vecami, ale pochopil som ju a taktiez som pochopil, ze su vselijaky typci, co sa len navazaju.
Taktiez to, ze vacsina beznych katolikov su bezny ludia... |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 október 2006 : 23:33:05
|
quote: Pôvodne poslal Lajos
Neviem, ale ja v tych peniazoch v tejto forme problem nevidim. Ked sa niekto ide pozriet do chramu svateho vita ako nanejaky hrad, teda berie to ako kulturnu pamiatku a nic viac, nech zaplati, ak niekto ide na omsu, teda za ucelom stretnutia s Bohom, tak nech sa mu to samozrejme nespoplatnuje. A tak nejak to tu bolo uvedene, tak neviem kde je problem.
Problem je tento
ked ides do Domu sv . Martina v Bratislave ( mimo omse , tam je vec jasna ) tak sa ta pri vchode opytaju ci navsteva chramu je spojena s modlidou a v tom pripade vstupne od teba nepytaju , Ak si chces pozriet chtam po architektonickej , kulturnej ci inej stranke tak zaplatit za to je v poriadku lebo naklady s udrziavanim stavieb a zvlast tych , ktore su pod dozorom pamiatkarov je obrovsky Problem sv. Vita je v tom , ze sa bez vstupneho nemozes ist ani pomodlit A to je pohorsujuce ( cez omsu sa vstupne nevybera ) |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 16 október 2006 : 09:55:05
|
quote: PavelBA mi, paradoxne, pomohl naist si cestu k RKC. Niezeby som sa chcel stat jej clenom, ci ze by som zrazu zazracne suhlasil s mnohymi jej vecami, ale pochopil som ju a taktiez som pochopil, ze su vselijaky typci, co sa len navazaju.
vystihol si to presne, tka nejak to to je aj u mna, patri za to pavelba odo mna velka vdaka.
A co sa tyka to chramu sv. vita, tak to hej, myslel som, ze to tam funguje ako v dome sv. martina |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 október 2006 : 11:06:17
|
K chrámu sv. Víta. Bol som tam pred mesiacom a pol a vstúpil som normálne dovnútra zadarmo. Ale skrz obrovský hluk (vravu) a tlacenicu sa nedalo robit nic - len urobit si kolecko s davom a vyjst von.
Nieco také ako si sadnúť - nedalo sa, lebo lavice boli zareťazované. Platilo sa len ak sa chcelo hlbšie do lode kostola a do krypty... |
2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22 Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem! |
Počet príspevkov: 2806 ~
Člen od: 11 august 2004 ~
Posledná návšteva: 22 február 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 október 2006 : 11:25:34
|
Aha, takze sa mi asi zasa potvrdzuje, ze ani tu to nie je take horuce ako to z dialky vyzera. |
|
|
|
Odoslaný - 16 október 2006 : 11:39:46
|
quote: Pôvodne poslal veritas
K chrámu sv. Víta. Bol som tam pred mesiacom a pol a vstúpil som normálne dovnútra zadarmo. Ale skrz obrovský hluk (vravu) a tlacenicu sa nedalo robit nic - len urobit si kolecko s davom a vyjst von.
Nieco také ako si sadnúť - nedalo sa, lebo lavice boli zareťazované. Platilo sa len ak sa chcelo hlbšie do lode kostola a do krypty...
A ku Komu sa modlime v katolickom chrame ? A nato co si opisal este plati Mt 21 , 13 ?
|
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 16 október 2006 : 17:21:21
|
Cit: A ku Komu sa modlime v katolickom chrame ?
Poväčšinou k modlám.... či už je to nejaký svätý, Mária, alebo ako hlavného beriete papeža..... Boh je až potom.... |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 október 2006 : 21:11:21
|
Hehe, ty si uz palino velmi dlho nebol na katolickej omsi. A tak si uz do svojej hlavicky nabral nezmyslov neurekom |
|
|
|
Odoslaný - 17 október 2006 : 19:19:25
|
Nebol, to máš pravdu, stačí mi to, čo vídavam v TV.... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 október 2006 : 19:36:48
|
Jasné: Markíza, J@J a spol...
Teda veríš, že v každej ZOO sa každú chvíľku (skoro denne) rodia malé mláďatká zvieratiek, ktoré sú také milučké a prítulnučké... :D
...len škoda, že keď by Ti aj niekto chcel niečo o sv. omši čo to povedať, vysvetliť - aj v kontexte Božieho Slova, odmietaš... :(
Len na ilustráciu: Koľkokrát sme Ti tu vysvetľovali, že sa klanieme len Bohu. Ku sv. prejavujeme úctu... Ale radšej si idem hodiť hrsť hrachu na stenu... :D |
2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22 Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 október 2006 : 11:08:34
|
Pavelba je polyhistor a najsammudrejsi clovek, ktory vie presne ako Boh na vsetko pozera. Tu drahy veritas nic nezmozes, pretoze clovek s filozofiou "co neni zakazane to je povolene" je schopny vsetkeho. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 október 2006 : 13:40:23
|
Ako ťažko sa láskavo píše, keď nám niekto lezie na nervy, že?
Veritas: nielen Pavelbovi sa to ťažko vysvetľuje, ale i tým babkám, čo si na púti kúpia sošku a potom v spálničke si pred ňou klakajú.. |
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 október 2006 : 13:52:14
|
quote: Pôvodne poslal Aniko
1. Preco by nam mal vobec niekto liezt na nervy? 2. Jedna vec je laskavost, druha vec je falosna vyhybavost uprimnosti. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 október 2006 : 14:15:32
|
1. Pravda.., to by sa vôbec nemalo stať. Reakcie o tom však svedčia. 2. Zosmiešňujúca irónia sa zvyčajne používa na švacnutie. A švacnutého bolí. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 október 2006 : 15:31:35
|
quote: nielen Pavelbovi sa to ťažko vysvetľuje, ale i tým babkám, čo si na púti kúpia sošku a potom v spálničke si pred ňou klakajú..
OK. Koľko takých babiek si už videla? Koľko ich videl Palino /keďže za neho hovoríš, isto to vieš/
Ja som ešte takú babku nevidel. Pretože uvedomelý kresťan katolík toto neurobí. (O chorobných ľuďoch, o malomyseľných, o fanatikoch, o nejakých prísnych fundamentalistoch... tu reč predsa nie je...)
Takže? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 október 2006 : 16:20:32
|
Približne desať /ale môžem sa ešte pre istotu popýtať všetkých babiek, ktoré poznám/. Inak nehovorím za Paliho, len som komentovala kúsok Tvojho príspevku. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 október 2006 : 20:12:51
|
Prosím, pošli mi mejlom adresy (kde bývajú) tých desiatich žien, pokúsim sa im vysvetliť pravú katolícku vierouku, ak naozaj konajú to, čo popisuješ. Prípadne aspoň farnosť - môžem sa skontaktovať s miestnym kňazom a zjednať nápravu. Ide o spásu duší! Neignorujme to!
Ďakujem. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 október 2006 : 00:24:13
|
Aniko: Zosmiešňujúca irónia sa zvyčajne používa na švacnutie. A švacnutého bolí.
- Tieto metody sice hojne pouzivam ja, ale vsimol som si ze aj Ty takto obcas utocis, hmm . No mna to neboli, ja mam brnenie . |
|
|
|
Odoslaný - 19 október 2006 : 06:15:57
|
Cit: No mna to neboli, ja mam brnenie
V nohe či v lakti? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 október 2006 : 08:11:57
|
quote: Pôvodne poslal Aniko
Veritas: nielen Pavelbovi sa to ťažko vysvetľuje, ale i tým babkám, čo si na púti kúpia sošku a potom v spálničke si pred ňou klakajú..
Taky občas klečím před křížem a modlím se k Bohu. Někdy klečím i před soškou Marie a prosím ji (živou Marii, která věřím že je u Boha, a kterou soška znázorňuje) o přímluvu u Boha. Jsem modlář, pokud ano, proč? Nebo co je na tom špatného? |
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 19 október 2006 : 09:21:50
|
ty si modlar uz len preto ze prosim mariu o prihovor, ty modlosluzobnik |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 október 2006 : 10:12:19
|
quote: Pôvodne poslal rad.ek Jsem modlář, pokud ano, proč? Nebo co je na tom špatného?
Modlit sa a klaciat mas len pred Bohom.
Nevieme, ci je Maria, matka Jezisova, ziva a ci je pri Jezisovi a ci ma na neho dosah v zmysle primluvy.
Prosit mame len Boha. Mame prosit Boha a bude nam otvorene. Nespomina sa, ze by sme mali hladat nejake nahradne cesty a lobbing. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 október 2006 : 10:41:24
|
Hehe, i co GMKo zlaty, chyta ta pavepbovska nalada? Alebo si si potiahol z niecoho? Takze aspon jedna otazka na precvicenie hlavicky: Mozes za mna prosit Boha aj Ty? Urcite mozes, medzi veriacimi je to bezne, ze jeden prosi za druheho... No a Maria je azda nejaka horsia, zeby nemohla sa za nas prihovarat, ci co? |
|
|
|
Odoslaný - 19 október 2006 : 11:08:55
|
quote: Pôvodne poslal Pierre No a Maria je azda nejaka horsia, zeby nemohla sa za nas prihovarat, ci co?
Prihovarat sa 1. nadviazať rozhovor s niekým, privravieť sa: na ulici sa jej prihovoril 2. požiadať o podporu, priazeň pre niekoho: prihovoril sa za mňa u riaditeľa;
Takze, ked sme si uz vyjasnili rozdiel medzi prosit Boha o nieco a prosit Mariu o prihovar u Boha, vratme sa k namietkam:
• Modlit sa a klaciat mas len pred Bohom. • Nevieme, ci je Maria, matka Jezisova, ziva a ci je pri Jezisovi a ci ma na neho dosah v zmysle primluvy. • Prosit mame len Boha. Mame prosit Boha a bude nam otvorene. Nespomina sa, ze by sme mali hladat nejake nahradne cesty a lobbing.
Aj GMK moze prosit Boha za ineho. Vtedy to vsak vychadza z jeho vnutra. Ziadost k Marii je vsak snahou lobingovou, snahou poistit si ziadost u Boha; hladanie si spriaznenej duse, ktora ma vplyv na osobu s rozhodovacou pravomocou. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|