|
Odoslaný - 12 október 2006 : 14:15:51
|
Lajos: To bolo pekne "pozor, on nie je katolik" nieco ako pozor, nepritel nasloucha. V dobach davno minulych sa hovorilo, ze kazdny nestrannik je nepriatel, zeby pozostatky
- Ale pozrime ze . Zda sa vidis zlo aj tam kde nie je, zeby zaujatost? Este sa azda na mna hnevas? Zda sa ze asi hej. Jednak nikde som nenapisal ani len to "pozor" . A uz ani nahodou som to tak nemyslel ako si to myslis Ty. Skor prave naopak, chcel som poukazat ze je trochu nezmyselne i svojim sposobom humorne pouzivat voci nekatolikom taky argument, ktory moze platit iba a jedine na katolikov. Tak nebud paranoidny, priatelu, a nehladaj za vsetkym nejaku zakernost proti Vam .
|
|
|
|
Odoslaný - 12 október 2006 : 14:27:47
|
rad.ek: To neměla být provokace. Ale ukázka, jaké máme výhody v KC když si nejsme jisti co je hřích - mrkneme do
- OK
Myslím, že se mýlíš v tom, že po snězení toho ovoce byli nějak magicky obohaceni o rozeznávání dobra a zla, oni prostě "obohatili" svět o zlo, které tam dřív nebylo
- Ja uznavam ze boli obohateni o zlo, ale to ze ziskali zaroven aj schopnost rozoznavat dobro a zlo, je tiez pravda.
|
|
|
|
Odoslaný - 12 október 2006 : 14:34:55
|
quote: Pôvodne poslal Pierre Ja uznavam ze boli obohateni o zlo, ale to ze ziskali zaroven aj schopnost rozoznavat dobro a zlo, je tiez pravda.
Takze pred tym tuto schopnost nemali??? |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 október 2006 : 15:17:20
|
Ano, predtym vlastnu schopnost rozoznavat dobro a zlo nemali. Vedeli to iba ked im to Boh povedal - to je zle to nerobte, takze iba to vedeli, co im oznamil. |
|
|
|
Odoslaný - 12 október 2006 : 15:30:27
|
quote: Pôvodne poslal Pierre
Ano, predtym vlastnu schopnost rozoznavat dobro a zlo nemali. Vedeli to iba ked im to Boh povedal - to je zle to nerobte, takze iba to vedeli, co im oznamil.
Lenze, kedze nevedeli rozoznat dobro od zla - nevedeli ani, ze neposluchnut Boha je zle...
Za co ich potom tresta_? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 október 2006 : 15:31:09
|
|
|
Odoslaný - 13 október 2006 : 00:17:00
|
quote: Pôvodne poslal Pierre
To vedeli.
Ako_? Co noveho sa dozvedeli po zjedeni jablcka_? Co zrazu vedeli, to co pred tym nie_? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 október 2006 : 11:05:15
|
quote: Pôvodne poslal GMK Spomenme si na Genezis: Eva bola pamlsna, hltavo spapkala jablcko, dala Adamkovi - a zrazu pruser... Su nahi... Treba sa odiet... Boh dojde a hlada ich a pyta sa ich, ze kdeze su. Oni sa skryvaju, lebo su nahi a hanbia sa. Tu sa Boh nasere a vyzenie ich z raja.
Skutocne veris tomu, ze ich vyhnal preto, ze sa hanbili, ze su nahi a skryli sa, alebo z toho robis humoresku? |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 október 2006 : 13:24:13
|
pointa otazky je inde kto ti povedal , ze si nahy ? |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 14 október 2006 : 17:11:28
|
quote: Pôvodne poslal Mato Skutocne veris tomu, ze ich vyhnal preto, ze sa hanbili, ze su nahi a skryli sa, alebo z toho robis humoresku?
Skutocne z toho robim humoresku.
To vsak nic nemeni na nacrtnutych otazkach. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|