Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Diskusia s Pavelbom o spovedi
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: RKC=Cirkev Kristova? Téma Next Topic: zmysel zivota
Strana: z 3

Ales

Stav: offline

Odoslaný - 03 október 2006 :  20:01:05  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

Cit: Ja sa spovedam vždy Bohu a dostávam odpustenie vždy od Boha, len sa to deje skrze kňaza.

"sa to deje skrze kňaza".....Novší vtip nevieš?

To všetko sú Rkatolícke výsledky manipulovania veriacich...

Caf zajtra....

pavelba, kedze vidim ze asi evidentne nepoznas a nevies nielen casti spovede, ale nic o tom co sa vo spovednici alebo pred nou deje, daj si tu namahu a precitaj si nieco o katolickej nauke ohladom spovede.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora 

pavelba

Odoslaný - 04 október 2006 :  18:10:40  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
A čo takto, keby si mi to vysvetlil Ty?

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 04 október 2006 :  18:17:13  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
zacnem, hoci som od teba ocakaval iniciativu kedze poznas dokumnety rkc. ale co uz zvykam si...
1. bod je spytovanie svedomia - hovorit ti to nieco? mas k tomu nejake vyhrady? alebo odporucanie? treba ti nieco blizsie k tomu povedat?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 04 október 2006 :  18:30:59  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

A čo takto, keby si mi to vysvetlil Ty?

Nechcem kazit slubne sa rozvijajucu diskusiu, ale znamena to, ze priznavas, ze o sviatosti zmierenia nic nevies a napriek tomu ju inej teme veselo kritizujes?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 04 október 2006 :  20:04:34  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
To: Alesko

Kým budeme pokračovať, prečítaj si prosím toto, nie je to dlhé.

<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 04 október 2006 :  20:39:26  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
aha, viem kam mieris... cize pre teba spytovanie svedomia je zbytocne, potom chapem aj tvoj vztah k spovedi. skoda ze len ja nie som tak svaty... to je od teba pekne zer ty neposkvrneny sa tu nami hriesnikmi zaoberas.

p.s. neviem naco potom hovoris o lutosti ked ani nevies co mas lutovat ale si ukazal ze nielenze nevies le nehcces vediet ale teba ani Bozie slovo nezaujima

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 04 október 2006 :  20:57:45  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Zle si to pochopil, ostatne ako všetci, ktorí sú zblbnutí dogmatikou (vieš akou).

Istota spásy sa odvíja od zmierenia s Bohom a zmierenie sa deje na základe počutého a PRIJATÉHO Evanjelia, tak ako stojí a leží...

Podmienky spásy a zmierenia sú tam uvedené a ide o vzťah medzi jednotlivcom a Bohom! Iste, hriechy si máme vyznávať, medzi sebou, (v spoločenstve) medzi dvomi, tromi, medzi tými ktorým sme ublížili... atd.. vo vačšine prípadov stačí, ak ich vyznáš Bohu! Zmierenie prichádza nie na základe toho, že nám niekto zástupne odpustí, ale vtedy, keď nám odpustí Boh... a nie na základe toho, že niekto iný za nás oroduje, či oznamuje Bohu, aby nám odpustil, ale na základe toho, že sa s Bohom v pokání-ľútosti zmieruješ, zmieriš.

<°)))))><(

Marcelllooo

Odoslaný - 04 október 2006 :  23:41:59  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

Ked toto nie je dlhe, aky traktat to musi byt, aby si to obdaril adjektivom "dlhe"???

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 04 október 2006 :  23:45:27  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba
Istota spásy sa odvíja od zmierenia s Bohom a zmierenie sa deje na základe počutého a PRIJATÉHO Evanjelia, tak ako stojí a leží...

Akosi vsak stale (a zda sa mi ze zamerne) vynechavas "zmierenie s bratom", ktore je vyzadovane este pred tym, ako sa uchadzas o zmierenie s Bohom.

Preco?

quote:
vo vačšine prípadov stačí, ak ich vyznáš Bohu!

Nestaci. Pripomenme si slova Jezisa Krista ktori jednoznacne hovori, ze ak chces priniest obet na oltar a spomenies si, ze mas zvadu s bratom, nechaj oltar oltarom a obetu obetou a chod sa njsamprv zmierit s bratom a az potom sa vratit k oltaru a obete.

Takyto postoj je jednoznacne nezodpovednyma vyzyvanim k nezodpovednosti, hoci sa snazi o zaobalenie do krasnej kosielocky sluzby Bohu.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 05 október 2006 :  03:22:46  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Pavelba:
Zmierenie prichádza nie na základe toho, že nám niekto zástupne odpustí, ale vtedy, keď nám odpustí..

- Zabudas na tu moc co odovzdal Jezis, ze komu odpustite hriechy, budu mu odpustene a komu ich zadrzite, budu zadrzane.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 05 október 2006 :  06:13:59  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Nie nezabúdam.

Ján 20:23 Keby ste odpustili hriechy niektorých ľudí, im odpustené, a keby ste zadržali hriechy niektorých ľudí, im zadržané.

Všimni si prítomného času. Ťažko si predstaviť, že by Kristus ponechal toto rozhodovanie človeku, rozhodovanie o odpúšťaní a neodpúšťaní hriechov iným ľuďom.
Viaceré iné časti Písiem ponechávajú
1. túto právomoc Bohu, (zmilujem sa nad kým sa zmilujem),
2. podmieňujú odpustenie naším odpúšťaním (odpúšťajte a bude Vám odpustené L6:37; Ko 3:13),
3. Kristus prikázal, aby sa zvestovalo pokánie na odpustenie hriechov (L24:47),
4.odpustenie je spojené s vierou (Sk 10:43; Jak 5:15).

Použitie minulého času.. znamená boli odpustené a nie budú odpustené. Nejde o nič viac ani o nič menej, že Ježíšovi nasledovníci, vedení Duchom Svätým )verš 22, teda predchádzajúci) dokážu rozpoznať komu hriechy odpustené a komu nie.

<°)))))><(

sasulnik

Odoslaný - 05 október 2006 :  06:55:24  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba
Ján 20:23 Keby ste odpustili hriechy niektorých ľudí, im odpustené, a keby ste zadržali hriechy niektorých ľudí, im zadržané.

Všimni si prítomného času. Ťažko si predstaviť, že by Kristus ponechal toto rozhodovanie človeku, rozhodovanie o odpúšťaní a neodpúšťaní hriechov iným ľuďom.
2. podmieňujú odpustenie naším odpúšťaním (odpúšťajte a bude Vám odpustené L6:37; Ko 3:13),

Použitie minulého času.. znamená boli odpustené a nie budú odpustené. Nejde o nič viac ani o nič menej, že Ježíšovi nasledovníci, vedení Duchom Svätým )verš 22, teda predchádzajúci) dokážu rozpoznať komu hriechy odpustené a komu nie.

Boh bol ale blbec, keď dal možnosť odpúšťať ľuďom v Cirkvi, že?

Len tak mimochodom, máš troška iný preklad Jn 20,23.

Ale i tak sa v Tvojom preklade nepíše, to čo ty vysvetľuješ, že apoštoli vedia komu boli odpustené.
Ale keď odpustia, tak hriechy odpustené, nie že boli.

Chýba Ti niekedy zdravé logické uvažovanie.

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 05 október 2006 :  07:43:59  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
pali fajn, ale otazka znela spytovanie svedomia. Robis to niekedy alebo to povazujes za zbytocne?

Vies lebo druhym bodobm je lutost a tretim bodom predsavzatie. A ak nevies v com si zhresil nevies vobec co lutovat a ked nevies co lutovat nevies ani potom v com sa polepsit. a ked nevies v com sa polepist nemozem rast vo viere. a ked viera nerastie tvoja istota slabne.... takze?

Ales

Odoslaný - 05 október 2006 :  07:51:00  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
pali, inac k tvojmu prispevky.... pozri www.svatepismo.sk a daj si vyhladat Jn 20,23

neviem , ale mam taky pocit ze tvoja biblia je ucelovo prekladana a v tomto pripade tam ktosi miesto buduceho casu dal minuly.

sasulnik

Odoslaný - 05 október 2006 :  09:21:43  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko
neviem , ale mam taky pocit ze tvoja biblia je ucelovo prekladana a v tomto pripade tam ktosi miesto buduceho casu dal minuly.

Tam nie je minulý čas, tam je čas prítomný.
Je len otázka, prečo Pavel zle chápe kondiciál v slovenskom jazyku?

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 05 október 2006 :  09:37:57  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

Vzhledem k tomu, že vaše církev nemá žádné učení, proč dáváš odkazy na nějaké nezávazné soukromé výklady pojetí spásy?

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 05 október 2006 :  13:07:07  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal rad.ek
Vzhledem k tomu, že vaše církev nemá žádné učení, proč dáváš odkazy na nějaké nezávazné soukromé výklady pojetí spásy?

Lebo, ako sa vyjadril inde, ma potrebu vas pritiahnut k sebe.

Ales

Odoslaný - 05 október 2006 :  13:38:29  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
a preco ma chce tahat od Krista?

amerika1

Odoslaný - 05 október 2006 :  17:28:09  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

Nie nezabúdam.

Ten minuly cas je potom uz totalne nelogicke
Vies preco ?
lebo potom neplati toto
"Čo to tento hovorí? Rúha sa! Kto môže okrem Boha odpúšťať hriechy?" Mk 2 , 7
Genezou teda len Boh moze odpustat hriechy a len on moze tuto moc na apostolov preniest
Ak ju este nepreniesol , tak to platit nemoze
je to zase totalne nelogicka konstrukcia
I ked si pritomny samozrejme vsimnu , ze tento vers si v predchadzajucej diskusii vysvetloval v suvislosti " ako i my odpustame svojim vinnikom "
Nemal by si tak casto menit svoje vyklady Pisma , ktore su podla teba inspirovane DS
teraz nam davas jeden dokaz za druhym aky si dopleteny
Totalne si s tym versom " komu odpustite " nevies rady
Pouzi rovnake pravidlo na seba ako si pouzil na sv . Pavla " Suhlasi neodporuje si je od DS"
Pavelbovi nesuhlasi - odporuje si nie je od Ducha Svateho , co trepe

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 05 október 2006 :  17:35:04  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

pali, inac k tvojmu prispevky.... pozri www.svatepismo.sk a daj si vyhladat Jn 20,23

To, že mtá Vaša je účelovo preložená môžem tvrdiť i ja...

A tak skús tento spôsob:

ROH Keby ste odpustili hriechy niektorých ľudí, sú im odpustené, a keby ste zadržali hriechy niektorých ľudí, sú im zadržané.

CEP Komu odpustíte hříchy, tomu jsou odpuštěny, a komu je neodpustíte, tomu odpuštěny nejsou."

KJV Whose soever sins ye remit, they are remitted unto them; and whose soever sins ye retain, they are retained.

KR Kterýmžkoli odpustili byste hříchy, odpouštějíť se jim; a kterýmžkoli zadrželi byste je, zadržániť jsou.

NBK Komukoli odpustíte hříchy, těm jsou odpuštěny; komukoli je zadržíte, těm jsou zadrženy."

KMS Komu odpustíte hříchy, tomu jsou odpuštěny, komu je zadržíte, tomu jsou zadrženy."

<°)))))><(

pavelba

Odoslaný - 05 október 2006 :  17:38:01  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal rad.ek

quote:
Pôvodne poslal pavelba

[quote]Vzhledem k tomu, že vaše církev nemá žádné učení, proč dáváš odkazy na nějaké nezávazné soukromé výklady pojetí spásy?

Naše spoločenstvo má učenie Krista uvedené v Písmach. A tu je rozdiel. Vy máte učenie ľudí, byť s odvolaním sa na jej pravdivosť vekom trvania cirkvi, kým my máme učenie odvolávajúce sa na učenie Krista, ktoré je nadčasové!

To: Mato
Nejako Ti blbne [quote.... mal by si sa na to mrknúť....

<°)))))><(

amerika1

Odoslaný - 05 október 2006 :  17:46:20  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

quote:
Pôvodne poslal alesko

To, že mtá Vaša je účelovo preložená môžem tvrdiť i ja...

A tak skús tento spôsob:

ROH Keby ste odpustili hriechy niektorých ľudí, sú im odpustené, a keby ste zadržali hriechy niektorých ľudí, sú im zadržané.

CEP Komu odpustíte hříchy, tomu jsou odpuštěny, a komu je neodpustíte, tomu odpuštěny nejsou."

KJV Whose soever sins ye remit, they are remitted unto them; and whose soever sins ye retain, they are retained.

KR Kterýmžkoli odpustili byste hříchy, odpouštějíť se jim; a kterýmžkoli zadrželi byste je, zadržániť jsou.

NBK Komukoli odpustíte hříchy, těm jsou odpuštěny; komukoli je zadržíte, těm jsou zadrženy."

KMS Komu odpustíte hříchy, tomu jsou odpuštěny, komu je zadržíte, tomu jsou zadrženy."

rozdiel medzi tym , co si prekopiroval predtym a teraz samozrejme nevidis

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 05 október 2006 :  18:16:51  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

quote:
Pôvodne poslal rad.ek

quote:
Pôvodne poslal pavelba

[quote]Vzhledem k tomu, že vaše církev nemá žádné učení, proč dáváš odkazy na nějaké nezávazné soukromé výklady pojetí spásy?

Naše spoločenstvo má učenie Krista uvedené v Písmach. A tu je rozdiel. Vy máte učenie ľudí, byť s odvolaním sa na jej pravdivosť vekom trvania cirkvi, kým my máme učenie odvolávajúce sa na učenie Krista, ktoré je nadčasové!

pali odkial beries istotu ze tvoje ucenie nie je len ucenie cloveka? mne napriklad mnohe tvoje nazory pismu priamo odporuju.

amerika1

Odoslaný - 05 október 2006 :  19:02:41  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

quote:
Pôvodne poslal rad.ek

quote:
Pôvodne poslal pavelba

ake ucenie ludi ? co to stale dokola trepes A sv . Pavol a ostatni apostoli to nie je ucenie lidi

pavelba

Odoslaný - 05 október 2006 :  21:22:32  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Cit: ake ucenie ludi ? co to stale dokola trepes A sv . Pavol a ostatni apostoli to nie je ucenie lidi

Aha, takže učenie Pavla, ktoré je v súlade s Kristovým učením uznávaš, hej? A riadiš sa ním, hej? Ja áno!

A čo list Timoteovi a Titovi o tom, že biskup ma mať rodinu, aby vedel spravovať spoločesnstvo... čiže niečo ako akreditácia je stav manželský a Vy zakazujete biskupom manželstvo? To je učenie Pavla v súlade so Slovom Boha, alebo to už je učenie ľudí?

Toto máš originál od Boha:

1 Timoteovi 4:1 Ale Duch hovorí výslovne, že v neskorších časoch odstúpia niektorí od viery, ktorí budú počúvať bludných duchov a učenia démonov,
2 hovoriacich v pokrytstve lož, majúcich žhavo poznačené vlastné svedomie,
3 ktorí budú zbraňovať ženiť sa a prikazovať zdržovať sa pokrmov, ktoré Bôh stvoril na požívanie s ďakovaním pre veriacich a poznavších pravdu.

Učenie ľudí je také, čo nemá opodstatnenie v Písmach, prípadne Písma iba využíva a prekrúca význam jednotlivých veršov a kontextu v ktorom boli uvedené! A to robí RKC, čoho ste sami dôkazom!

<°)))))><(

Ales

Odoslaný - 05 október 2006 :  21:28:34  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

pali fajn, ale otazka znela spytovanie svedomia. Robis to niekedy alebo to povazujes za zbytocne?

Vies lebo druhym bodobm je lutost a tretim bodom predsavzatie. A ak nevies v com si zhresil nevies vobec co lutovat a ked nevies co lutovat nevies ani potom v com sa polepsit. a ked nevies v com sa polepist nemozem rast vo viere. a ked viera nerastie tvoja istota slabne.... takze?

kedze debata sa rozbehla tak iba pali pripominam.... inac vies ze od cistoty svedomia zavisi kvalita rozhovoru s Bohom, zE?

Strana: z 3 Previous Topic: RKC=Cirkev Kristova? Téma Next Topic: zmysel zivota  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06