|
Odoslaný - 29 september 2006 : 22:43:57
|
V teme o Umbertovi Ecovi vyplavala aj takato otazka, zaujala ma natolko, ze som si ju dovolil vybrat ako samostatnu temu.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 september 2006 : 10:19:21
|
Otazka je takato Existuje univerzalna , nemenna pravda ? Mozem podla nej konfrontovat svoje nazory a porovnat , ci sa zhoduju s touto univerzalnou nemenou pravdou ?
|
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2006 : 23:36:08
|
Premyslala som nad tym, a napadlo ma ze ta univerzalna pravda je Pravda Boha, ktory jediny ma globalny objektivny pohlad, my vsetci mame uzky pohlad na vec a preto sa casto pravda dvoch ludi javi rozne a pritom ani jeden z nich nemusi mat nespravnmy pohlad. Len v Bozom svetle a Bozou milostou dokazeme najst spolocnu cestu Pravdy a tak konfrontovat svoje nazory. |
Počet príspevkov: 638 ~
Člen od: 03 január 2004 ~
Posledná návšteva: 17 júl 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2006 : 08:50:23
|
Pekne si to napisala akademicky Lenze aj Pavelba si mysli ze hlasa pravdu Boha |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2006 : 09:10:08
|
To si mysli vela ludi, aj ty napriklad... |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2006 : 09:46:02
|
no ved prave predmetom diskusie je zistit , na zaklade coho zistime spravny nazor Vyjadruj sa k veci |
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2006 : 12:03:23
|
no je tu ten problem, ze ked si toto budes mysliet ty ja Pavelba, tak sa dostanete do bludneho kruhu. |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2006 : 13:30:13
|
figu sa dostaneme Ked budu tvrdenia 1 + 1 = 1 1 + 1 = 2 1 + 1 = 3 dostanes sa do bludneho kruhu ? |
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2006 : 13:39:02
|
Sam dobre vies, ze to o com sa s Pavelba bavite sa takto napisat. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2006 : 13:51:08
|
nerozumiem
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2006 : 14:16:06
|
Myslim, ze Lajosovi vypadlo slovo a chcel povedat, ze to o com sa bavite s pavlomba sa takto napisat neda.
Ja sa teda pytam Lajosa preco si mysli, ze v tomto pripade neexistuje objektivna pravda? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 október 2006 : 13:09:26
|
Pravda existuje. Lenže poznať pravdu /=Boha/, to nie je také jednoduché ako 1+1.. Čím obsiahlejší je objekt nášho poznania tým je obsiahlejšie poznávanie. Preto sa často dostaneme do zákutí.. Okrem toho sa nazdávam, že poznanie Boha je vzťah, chodenie s Ním. Nie iba vedomosti o Ňom, tie keď sa s Ním stretneme veľa nezávažia /T.Akvinský mal na sklonku života zjavenie, po ktorom údajne vyhlásil, že v porovnaní s tým čo videl, sa všetko čo doteraz napísal podobá na steblo slamy/.
Ale keby som mala povedať podľa čoho sa hodnotí pravda, tak podľa života človeka. Falošné učenie vypôsobí falošný život, falošné, zlé ovocie /ale teraz nehovorím o zlyhaniach a pádoch človeka/. |
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 október 2006 : 14:26:46
|
quote: Pôvodne poslal Aniko Ale keby som mala povedať podľa čoho sa hodnotí pravda, tak podľa života človeka.
Co presne rozumies pod falosnym zivotom? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 október 2006 : 16:02:01
|
quote: Pôvodne poslal Aniko
Pravda existuje. Lenže poznať pravdu /=Boha/, to nie je také jednoduché ako 1+1.. Čím obsiahlejší je objekt nášho poznania tým je obsiahlejšie poznávanie. Preto sa často dostaneme do zákutí.. Okrem toho sa nazdávam, že poznanie Boha je vzťah, chodenie s Ním. Nie iba vedomosti o Ňom, tie keď sa s Ním stretneme veľa nezávažia /T.Akvinský mal na sklonku života zjavenie, po ktorom údajne vyhlásil, že v porovnaní s tým čo videl, sa všetko čo doteraz napísal podobá na steblo slamy/.
Ale keby som mala povedať podľa čoho sa hodnotí pravda, tak podľa života človeka. Falošné učenie vypôsobí falošný život, falošné, zlé ovocie /ale teraz nehovorím o zlyhaniach a pádoch človeka/.
ak si si nevsimla nehovorime o subjektivnej ale objektivnej Pravde Tvoja teza o zivote neobstoji . Ked niekto upadol do hriechu , tak to neznamena , ze nema Pravdu .
|
|
|
|
Odoslaný - 05 október 2006 : 18:07:48
|
Miska wrote: Premyslala som nad tym, a napadlo ma ze ta univerzalna pravda je Pravda Boha, ktory jediny ma globalny objektivny pohlad, my vsetci mame uzky pohlad na vec a preto sa casto pravda dvoch ludi javi rozne a pritom ani jeden z nich nemusi mat nespravnmy pohlad. Len v Bozom svetle a Bozou milostou dokazeme najst spolocnu cestu Pravdy a tak konfrontovat svoje nazory.
A ako zisitime ze je to Pravda Boha? |
Laska 4 all |
|
|
|
Odoslaný - 05 október 2006 : 18:56:20
|
to by si ako krestanka mala vediet A ak si katolicka , tak uz ani nehovoriac |
|
|
|
Odoslaný - 05 október 2006 : 18:56:36
|
quote: Pôvodne poslal amalka A ako zisitime ze je to Pravda Boha?
Na čo máme Božie Zjavenie? |
|
|
|
Odoslaný - 06 október 2006 : 12:53:51
|
quote: Pôvodne poslal Mato
Co presne rozumies pod falosnym zivotom?
Môže mať rôzne prejavy, podľa toho z ktorej oblasti blud je. Niekto zotrváva v hriechu, niekto sa prispôsobuje svetskej kultúre, niekto nemiluje bratov.., známe je pokrytectvo..., do hlavnej pozornosti sa dostáva človek /často jeho pocity/, prípadne niekto iný /zväčša nejaký vodca, či cirkev/.. a nie Kristus. Človek nerastie do podoby Kristovej. To je výsledok, keď sa človek nesýti pravdou /Slovom Božím/, alebo absolútne nemá Ducha Sv.
Amerika1 ak si si nevsimla nehovorime o subjektivnej ale objektivnej Pravde Tvoja teza o zivote neobstoji . Ked niekto upadol do hriechu , tak to neznamena , ze nema Pravdu . Naznačila som, že nemám na mysli zlyhania. Ja však spájam dogamatickú pravdu s každodenným životom – pre mňa je to jeden povraz. Načo Ti je pravda, ktorú neaplikuješ? Bude Ťa Boh chváliť za túto vedomosť? A potom - kto je taký, že poznáva objektívnu pravdu nesubjektívne? Dodatočne ma však napadlo, že keby existoval iba subjektívny náhľad, tak by sme sa všetci stratili v rôznote.., preto je tu jeden - Sv.Duch, ktorý jednotu vytvára - uvádza nás do pravdy - už tej objektívnej. |
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 október 2006 : 14:54:06
|
Bud budeme hovorit o Pravde , alebo hriesnosti Obe spajat len dikonale zahmlieva podstatu otazky tema je ina tak neplet hrusky s jablkami nema to vyznam . |
|
|
|
Odoslaný - 08 október 2006 : 22:41:56
|
Pre amalku: "Ak ostanete v mojom slove, budete naozaj mojimi ucenikmi,poznate pravdu a pravda vas vyslobodi." Moja osobna skusenost je, ze v Bohu 2 ludia naozaj mozu mat uplne rozdielne postoje k danej problematike a pritom sa nemusia vylucovat. Avsak tie postoje su postojami riesenymi v Bozom Svetle v jednote viery, ale kazda osoba vidi problem z ineho pohladu,myslim, ze je to v zavislosti od toho, ako a cim dany problem ma cloveka oslovit. Este raz podotykam, toto sa jedna u ludi v tej istej viere. |
Počet príspevkov: 638 ~
Člen od: 03 január 2004 ~
Posledná návšteva: 17 júl 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|