Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Jezisov odkaz
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Herezy - diskusia Téma Next Topic: smutok
Strana: z 2

Milan

Stav: offline

Odoslaný - 19 september 2006 :  01:43:03  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
- na jednej debate ma zaujala jedna odpoved, dovolim si tu citovat cast z nej :

......Nik nepopiera, že medzi kňazmi, mníchmi a mníškami možno nájsť aj skutočných anjelov, ktorí sa celý život úprimne snažili a snažia pomôcť ľuďom, ako najlepšie vedia.

Praktická charitatívna činnosť kresťanských organizácií - nemocnice a vývarovne jedla pre chudobných, útulky pre bezdomovcov, utečencov, starých ľudí, opustené deti atď. - to je dielo, aké nemá porovnateľný rozmer v žiadnom inom náboženstve. Veď práve cez kresťanstvo si človek najviac uvedomil, že s chorými treba mať súcit a že im treba pomáhať a nie sa ich zbavovať ako nepotrebného spoločenského odpadu, ako sa to stále ešte robí napr. v Indii.

Mnohí jednotlivci v dejinách svojim obetavým životom a pozitívnym príkladom dokázali, že porozumeli Ježišovmu odkazu správne. Ale práve takí vždy najviac trpeli, pretože svojim bezúhonným príkladom siahali druhým v organizácii na pohodlný život. Svojou čistotou komplikovali ten dobre zabehnutý a pohodlný systém. Ježišovo učenie prinieslo nádej predovšetkým malému, zo všetkých strán bitému človeku, nie pokryteckým farizejom a zákonníkom, prisluhujúcim boháčom a vládnucej moci, ktorými sa aj súčasné náboženské organizácie len tak hemžia.

A cirkvi by si mali uvedomiť, že v tejto zložitej dobe nepotrebujeme duchovných na to, aby nám vysvetľovali teologické nezmysly, ktoré povymýšľali v minulosti jednotlivci na to, aby presvedčili seba i druhých, ako dobre konceptu rozumejú a ako usilovne intelektuálne pracujú. To možno pôsobilo na stredovekých analfabetov, ale my sme už schopní hľadať pravdu sami- iba s božou pomocou.

Kristovo učenie patrí všetkým a je nádejou pre všetkých ľudí na zemi.
Jeho nasledovníkmi sú všetci tí, ktorí stoja na strane dobra, svetla a pravdy, bez ohľadu na to, do akého náboženstva patria, alebo či nepatria do žiadneho.
Ježiš si za žiakov vybral jednoduchých, nevzdelaných ľudí, pretože tí nemali mysle zablokované teologickými dogmami a doktrínami, ktoré človeku oslepia myseľ natoľko, že potom už nie je schoný vidieť pravdu.
Ježiš farizejov a zákonníkov nemilosrdne kritizoval a varoval ľudí pred ich pokrytectvom a falšou. Práve on vyhlásil, že neexistuje nič tajné, o čom by sa nemalo vedieť.
Ježiš dobre vedel, že organizované náboženstvo pravdu vždy manipuluje tak, aby neuškodila jeho materiálnym ambíciám.
Aj z chrámu vyhodil všetkých tých, ktorí z neho robili nedôstojný chliev obchodnými transakciami a handrkovaním o cenách, pretože nič nie je také nečisté, ako peniaze a všetko to, čo za nimi stojí. Pritom všetky náboženské organizácie sú dnes orientované na hromadenie peňazí a na politický vplyv natoľko, že už úplne prestali plniť pôvodný účel - prinášať ľuďom nádej a pozitívne ich duchovne viesť.
Práve nedokonalosť kléru odvracia dnes od viery tých najkvalitnejších ľudí, ktorí majú dušu čistejšiu, než oni.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora 

Pierre

Odoslaný - 19 september 2006 :  02:44:52  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov

Takze s prvymi dvoma odstavcami suhlasim, ostatne su uz trochu chybne.

napr.:
A cirkvi by si mali uvedomiť, že v tejto zložitej dobe nepotrebujeme duchovných na to, aby nám vysvetľovali

- Prave dnes treba vysvetlovat mozno viac nez inokedy, lebo sustavne vznikaju nove sekty prichadzajuce s vlastnym vysvetlenim a mnohe su sialene extremisticke a nebezpecne.

všetky náboženské organizácie sú dnes orientované na hromadenie peňazí a na politický vplyv natoľko, že už úplne prestali plniť pôvodný účel - prinášať ľuďom nádej

- Co je to za nezmysel? Katolicka ako i evanielicka cirkev stale ukazuje ludom nadej. A prostrednictvom svojich misionarov i siri tuto nadej po celom svete. A co si asi tak pisatel mysli, ze naco pouziva cirkev ziskane miliardy? Na vyvoj zbrani? Na nakup stihaciek a tankov? Casto je to prave na financovanie misionarov, na rozne charitativne projekty, financovanie nemocnic v najzaostalejsich kutoch sveta a pod. Akurat cirkev to robi v tichosti, nepotrebuje reklamu, a tak pisatel o tom ani netusi.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 19 september 2006 :  13:31:34  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Milan

......Nik nepopiera, že medzi kňazmi, mníchmi a mníškami možno nájsť aj skutočných anjelov, ktorí sa celý život úprimne snažili a snažia pomôcť ľuďom, ako najlepšie vedia.

ja mam dojem ako keby v kazdom knazovi a mnichovi, mniskach, bol skryty taky maly anjel . niekede mensi, neidkde vacsi a niekde taky malinkaty.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

arpad

Odoslaný - 19 september 2006 :  21:59:53  Zobraziť profil  Pridať arpad do zoznamu priateľov
quote:
Som len taky maly katolicky gauner... :-)

Všetko môžem, ale nie všetko prospieva.

Počet príspevkov: 672  ~  Člen od: 20 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 01 apríl 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 19 september 2006 :  22:41:33  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
Náhodou! Pekne mu to hreje uši. Aj by si si možno chcel i vyskúšať, šak ten klobúčik už máš, ta ne?

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 19 september 2006 :  22:45:10  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
Dáko sa to rozšírilo. ale pápež JPII vtedy zožal sympatie a mne sa celkom táto fotka páči!
Hej, ale to, čo si tu už nechal nenie to, na čo som reagovala, Ty beťároš

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

arpad

Odoslaný - 19 september 2006 :  22:49:44  Zobraziť profil  Pridať arpad do zoznamu priateľov
Nabudúce...

Všetko môžem, ale nie všetko prospieva.

Počet príspevkov: 672  ~  Člen od: 20 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 01 apríl 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 19 september 2006 :  22:51:46  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
Čaffff

Judith

Ales

Odoslaný - 20 september 2006 :  12:02:39  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
arpad, nesli by sme na jedneho takeho smadneho? coskoro sice budem aj ja taky ako ten mnich i ked skor iba vonkajsim vyzorom.... skooda

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 24 október 2006 :  16:21:49  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
A cirkvi by si mali uvedomiť, že v tejto zložitej dobe nepotrebujeme duchovných na to, aby nám vysvetľovali teologické nezmysly, ktoré povymýšľali v minulosti jednotlivci na to, aby presvedčili seba i druhých, ako dobre konceptu rozumejú a ako usilovne intelektuálne pracujú. To možno pôsobilo na stredovekých analfabetov, ale my sme už schopní hľadať pravdu sami- iba s božou pomocou

tak preco poveril ludi aby sirili a ucili evanielium?...to bol taky nepriezieravy a netusil, ze v dnesnych casoch budeme taky skvely, ze nepotrebujeme nic od nikoho vysvetlit?...

a ak pan jezis vedel, ze organizovane nabozenstvo vzdy manipuluje pravdu atd....preco nevystupil zo zidovstva, ale ostal az do smrti a aj je(pre tych co verime , ze zije) zidom???

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 25 október 2006 :  08:44:52  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal janka
tak preco poveril ludi aby sirili a ucili evanielium?...to bol taky nepriezieravy a netusil, ze v dnesnych casoch budeme taky skvely, ze nepotrebujeme nic od nikoho vysvetlit?...

Jedna vec je informovat (sirit evanjelium), dalsia vec je vysvetlovat a ucit cokolvek (aj evanjelium) a nieco uplne ine je maipulovat s informaciou jej dezinterpretaciou.

quote:
a ak pan jezis vedel, ze organizovane nabozenstvo vzdy manipuluje pravdu atd....preco nevystupil zo zidovstva, ale ostal az do smrti a aj je(pre tych co verime , ze zije) zidom?

Ja sa spytam inak: Preco Jezis nebudoval organizovane nabozenstvo? Aspon o tom nemame informacie.

Odpoved, preco nevystupil zo zidovstva sa neskryva ani tak v organizacii nabozenstva, ako by si sa snazila nam podsunut, ako skor v tom, ze Boh predsa nepoprie to, co dal predtym, ze ano?

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 26 október 2006 :  22:53:33  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Ja sa spytam inak: Preco Jezis nebudoval organizovane nabozenstvo? Aspon o tom nemame informacie.

A co podla Teba budoval, ked nie svoju Cirkev, ktora ma jasne danu hierarchiu a tym padom je organizovana?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 26 október 2006 :  22:57:27  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato
A co podla Teba budoval, ked nie svoju Cirkev, ktora ma jasne danu hierarchiu a tym padom je organizovana?

Budoval Kralovstvo Bozie. Sam to povedal.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 26 október 2006 :  23:13:13  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Budoval Kralovstvo Bozie. Sam to povedal.

Mozes prosim zacitovat?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 26 október 2006 :  23:15:26  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato
Mozes prosim zacitovat?

Teraz nie.

Mato

Odoslaný - 26 október 2006 :  23:20:58  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Myslel som si.

A teraz?

Marcelllooo

Odoslaný - 26 október 2006 :  23:23:48  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato
A teraz?

Stale nemozem.

Mato

Odoslaný - 27 október 2006 :  00:10:48  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Uz mozes?

Marcelllooo

Odoslaný - 27 október 2006 :  00:12:02  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Uz mozes?

Ne.

Laco

Odoslaný - 27 október 2006 :  09:51:55  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
Dal som si vyhľadať Kráľovstvo Božie v Juríkovom programe Theophilos (v Roháčkovom preklade). Z nájdených veršov vyplýva, že toto kráľovstvo je ohlasované, zvestované, očakávané, teda hotové, ktoré netreba budovať. Ján 14:2 - V dome môjho Otca je mnoho príbytkov; keby nebolo tak, povedal by som vám to... Vlastne, hľadajú sa už len obyvatelia Kráľovstva.
Inak organizácia Ježišovej cirkvi bola ako u esénov - 1 hlavný, 3 podhlavný, dvanásti, stodvadsiati...

Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 746  ~  Člen od: 24 október 2006  ~  Posledná návšteva: 31 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 27 október 2006 :  10:24:10  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Laco

Dal som si vyhľadať Kráľovstvo Božie v Juríkovom programe Theophilos (v Roháčkovom preklade). Z nájdených veršov vyplýva, že toto kráľovstvo je ohlasované, zvestované, očakávané, teda hotové, ktoré netreba budovať.

A ako sa nabralo_? Zrazu len tak z nicoho nic bolo_?

Laco

Odoslaný - 27 október 2006 :  10:57:45  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
To tvrdí Ján, že to povedal Ježiš, nie ja. Je hotová len materiálna časť Kráľovstva Božieho, bez obyvateľstva ním ešte nie je v pravom zmysle slova. Mal by tam byť zatiaľ len Henoch a Elijáš Tišbejský.

Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 746  ~  Člen od: 24 október 2006  ~  Posledná návšteva: 31 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 27 október 2006 :  11:18:12  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Laco
To tvrdí Ján, že to povedal Ježiš, nie ja.

Otazka plati stale.

quote:
Je hotová len materiálna časť Kráľovstva Božieho

Nebeske kralovstvo je hmotne???

Laco

Odoslaný - 27 október 2006 :  11:36:53  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
Vzhľadom na to, že jeho obyvatelia by mali mať telesné schránky podobné anjelom, by tie príbytky nemali byť z hmoty, o ktorú by si nepozorný anjel pri manévrovaní rozbil hlavu.
Ale aj tak je zaujímavé, že hmotný Henoch vo svojich 365 rokoch odišiel s anjelmi Samuelom a Raguelom do neba na 2-mesačný vedomostný kurz, potom mesiac pobudol doma, odovzdal múdrosti svojim trom synom a zasa, už definitívne, odišiel živý do neba (to je z mimobibl. prameňa).
Keby som bol ateista, povedal by som, že ani Boh nevie odpovedať na Tvoju otázku.

Laco

Odoslaný - 27 október 2006 :  11:53:13  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
Ešte by som doplnil, že my sme len také primitívne 3-rozmerné bytosti, čomu zodpovedá aj hmatateľný svet okolo nás, ktorý je pre nás hmotou. Skutočnosť z pohľadu dokonalejšej bytosti, napr. 4-rozmernej, je ale iná. Pre ňu naša hmota nemusí byť hmotou, takže je to otázka, či je Kráľovstvo Božie hmotné...

Marcelllooo

Odoslaný - 27 október 2006 :  12:16:31  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
A-jéje. Lacko, ty čo dávaš_?

Strana: z 2 Previous Topic: Herezy - diskusia Téma Next Topic: smutok  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06