|
Odoslaný - 08 september 2006 : 22:40:03
|
|
|
Odoslaný - 09 september 2006 : 01:37:49
|
No a takuto bolestivu bestialnu vrazdu, volaju tak pekne "umele prerusenie tehotenstva". A my sme vraj kruti, ze im vtom chceme zabranit.
|
|
|
|
Odoslaný - 09 september 2006 : 01:48:10
|
Istotne, by ani tie mamičky, čo čakajú bábätká nezabíjali ich, keby vedeli čo ich čaká, a čo v skutočnosti robia, že tu ide o vraždu. Niektorí ľudia ani nevedia o čo v skutočnosti ide. Ja potrat odmietam, ale teraz ak vôbec sú tu takí čo súhlasia s potratmi , tak by zmenili mienku., ak by boli viac informovaní. Možno, možno nie. Dá sa o tom hovoriť, a treba, po diskusii by istotne väčšina zmenila svoj názor. Aj tak to bude nekonečný príbeh. Ale čo my zmôžeme? Viac informovať, hovoriť... Ide aj o pohľad veriaceho a neveriaceho, ale môžu sa zhodovať.
Zlo bolo, je a bude. A keď sa pozerám na náš svet teraz všade okolo, je to na zaplakanie, no strašné, čo sa to deje? Zvykáme si na to všetko svinstvo. Snáď ani neexistujú ľudia čo by si priali zabíjať nevinné, bezbranné deti, aj keď stále je na svete nespravodlivosť, zomierajú nevinní, a dieťa keď začína žiť už pri počatí, aj keď nevie hovoriť, tak by sa jej spýtalo: Mamička ty ma nechceš? http://www.zpovednice.cz/detail.php?statusik=118710
A tu sú zasa fotky: http://www.abortionno.org/Resources/pictures.html, je to dobrá stránka.
Potraty, to sú novodobé násilia a vraždy, ako ja nechápem prečo je toľko zla , a prečo takéto veci robia najinteligentnejší zo všetkých bytostí – ľudia.
Viem, každý jeden prípad potratu je iný, vyžaduje si to ešte veľa práce, vysvetľovania a diskusií na verejnosti, treba vždy posudzovať ten, ktorý konkrétny prípad, v niektorých prípadoch sa povoľujú potraty, ale nemalo by sa to zneužívať. Vieme, že keby sa aj zakázali všade potraty, tak by sa konali tajne. Treba zmeniť mienku ľudí, a to môže každý z nás. Avšak je to na každom jednom človeku, ako sa slobodne rozhodne konať, svoju vôľu držíme v svojich rukách.
Dáš prst, a zoberú ti celú ruku. Aké násilie tu bude sa tlačiť o pár rokov, a bude sa tváriť legálne?! Genetické poruchy? Kam to len spejeme?
Všetci by mali odsúdiť takéto vraždenia a to nekompromisne, lebo keď je vražda zabitie dospelého človeka, tak to platí aj o človeku, ktorý je počatý, aj keď nám to nepovie lebo nám to nevie povedať tak, každá živý bytosť má právo na život, a všetci by sme mali ochraňovať ľudský život, náš dar od Boha. Deti by sa mali rodiť nie, ako nechcené, ale ako plody lásky ženy a muža to dieťa má byť dar lásky , ktorú si tí dvaja prejavujú, a Boh požehná. Možno aj preto sú potraty, že je spoločnosť sexuálne uvoľnená, a potom dievčatá chodia na potraty, keď spia a sexujú pre len tak pre zábavu, pre užívanie si. A potom sa žne čo sa sialo. a tu som našla protinázor: http://www.geocities.com/bezboha/Potraty.html, a myslím, že nie je jeden.
Asi sa nezhodnem zo všetkými,ale čo už, skrátka už mi nedalo nepovedať si svoj názor, nech je už akýkoľvek, je mojím vlastným. Denisa
|
|
|
|
Odoslaný - 09 september 2006 : 07:53:30
|
Sialene, hrozne.
Musim si ten link zaarchivovat. Toto hodim kazdemu mudrcovi bez varovania do oci.
Ale hlavne je, ze ked RKC, i cez papeza jednoznacne pomenuju zlo, tak su hned pedofili, chudaci, tmari a ktovie co este. Dobre si Mato spravil, ze si tie foto vydoloval. Krasne fotky liberalizmu - humanizmu. Dat zene pravo rozhodnut - nech sa paci. |
|
|
|
Odoslaný - 09 september 2006 : 09:23:11
|
ja som pocula nazor, ze ked ukazuju taketo snimky, tym chcu ludom len hrat na city...ale my sme predsa inteligentni ludia a nedame sa zmanipulovat niecim takymto!!!
tak mi je z toho smutno |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 september 2006 : 12:27:59
|
Nuž so všetkým sa dá hrať na city. Ale v tomto prípade, to schvaľujem, istú dobu som bola za potraty, ale vrátila som sa ku pôvodnému názoru i bez týchto fotiek, pretože som si uvedomila, že ak chcem bojovať proti bezpráviu, násiliu a vojnám, treba začať aj tu. Kedysi na vyške ešte za mojich oných čias, teda začiatkom sedemdesiatych rokovminulého storočia, lekár, ktorý nám robil prednášky z biológie dieťaťa, nám porozprával príbeh, že istému vedcovi doniesli na preskúmanie 3 embriá, označené a jedno z nich bolo ľudské. Nemohol sa im hneď venovať, teda až na druhý deň, ale, ako už predpokladáte, označenia nejako z tých skúmaviek odpadli a zrazu nebolo jasné, ktoré je ktoré a teda z toho vyplynula jeho otázka, či je potrat, teda umelé prerušenie tehotenstva vraždou, keď tie embriá vyzerajú vlastne v istom štádiu rovnako. Väčšina to schvaľovala, ostatní mlčali, iní boli proti a ja si spomínam, že som vtedy povedala celkom šikovnú vetu, za ktorú som zinkasovala nevôľu určitej skupiny. Keď boli pri oplodnení prítomní obaja ľudskí jedinci a vznikne plod, čo na tom, že my nevieme, rozoznať, či je ľudský, či zvierací! Ktosi vie, aký je a komu patrí a kto/čo sa z neho vyvinie a človek by do toho nemal takto deštruktívne zasahovať. Neskôr som zmenila názor, obhajujúc právo ženy, vidiac iné problémy a chcúc ich zohľadniť. Avšak, ak naozaj chce človek bojovať proti bezpráviu, nemôže súhlasiť s týmto a to je PRAVDA! Úplne logická. |
Judith |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 september 2006 : 13:30:58
|
...nuz smutne je, ze taketo aborty bezia v nemocnoci ako na beziacom pase.... |
Počet príspevkov: 638 ~
Člen od: 03 január 2004 ~
Posledná návšteva: 17 júl 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 september 2006 : 20:42:17
|
By som kladivkom po prstekoch dal tym, co taketo urobia a podstupia. Pekne do tenka vyklepat a na dve minuty do fritezy. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 september 2006 : 07:21:10
|
hrôza. |
Počet príspevkov: 2690 ~
Člen od: 06 november 2003 ~
Posledná návšteva: 04 marec 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 september 2006 : 14:39:52
|
Su ludia, ktorim nerobi problem to obhajovat a este sa odvolavaju na moralku |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 september 2006 : 15:08:12
|
Ja som sa ešte nestretla so skutočne veriacou ženou /či súhlasom muža/, čo by postúpila potrat. |
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 september 2006 : 17:03:38
|
aniko skutocne veriaci by to teda ani nespravil... |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 september 2006 : 18:06:46
|
... nie je to veru nic pekne....
... ale mam otazku:
- koho by ste chceli zachranit ak by vasa zena bola ohrozena na zivote nenarodenym plodom ? ... a preco ? |
|
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 september 2006 : 22:24:40
|
quote: Pôvodne poslal Milan - koho by ste chceli zachranit ak by vasa zena bola ohrozena na zivote nenarodenym plodom ? ... a preco ?
Hranicne extremne situacie rozhodovania medzi zivotom jedneho alebo druheho vzdy lakali svojim adrenalinom nabitym sladkokyslym odorom!
Znovu pripomeniem jednu zaujimavu modlidbu: Boze, uchran ma pred tym, co chcem! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2006 : 07:41:33
|
quote: Pôvodne poslal Milan
... nie je to veru nic pekne.... ... ale mam otazku: - koho by ste chceli zachranit ak by vasa zena bola ohrozena na zivote nenarodenym plodom ? ... a preco ?
Cakal som kedy niekto zacne relativizovat "Humanisti" nesklamali. |
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2006 : 08:18:09
|
... nie je to veru nic pekne....
... ale mam otazku:
- koho by ste chceli zachranit ak by vasa zena bola ohrozena na zivote nenarodenym plodom ? ... a preco ?
Co je větší zlo, ztratit jeden život, nebo dva životy? |
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2006 : 08:36:38
|
quote: Pôvodne poslal rad.ek Co je větší zlo, ztratit jeden život, nebo dva životy?
Neda sa odpovedat. Vacsie zlo moze byt aj stratit len jeden zivot a druhy zachranit... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2006 : 12:19:48
|
Alebo ani jeden? Dostavame sa to sfery spekulovania. Chovanie by malo byt principialne, mozna aj trocha spolahu na Boha by neskodilo. |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2006 : 13:44:05
|
quote: Pôvodne poslal Lajos
Alebo ani jeden? Dostavame sa to sfery spekulovania. Chovanie by malo byt principialne, mozna aj trocha spolahu na Boha by neskodilo.
Presne to som sa snazil naznacit... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2006 : 16:23:11
|
quote: Pôvodne poslal Vlkodlak
... nie je to veru nic pekne.... ... ale mam otazku: - koho by ste chceli zachranit ak by vasa zena bola ohrozena na zivote nenarodenym plodom ? ... a preco ?
Cakal som kedy niekto zacne relativizovat "Humanisti" nesklamali.
- toto ma byt odpoved? - pytal som sa vazne, bez toho aby som chcel nieco relativizovat ! - aj ja mozem povedat : "veriaci" nesklamali !
GMK
Hranicne extremne situacie rozhodovania medzi zivotom jedneho alebo druheho vzdy lakali svojim adrenalinom nabitym sladkokyslym odorom!
- blbost hodna GMK!
- co tak predstavit si tu situaciu GMK a rozhodnut sa, keby sa to tykalo tvojej zeny?
- nemelte okolo toho sprostosti a vyjadrite sa normalne !
- toto bolo to moje dno o ktorom som sa zmienil a rozhodnut som musel sam, ziadny Boh ....!
|
|
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2006 : 16:36:04
|
Myslím, že ani GMK ani Lajoš nechtějí trepať somariny. Snaží se podle mě upozornit na to, že na to není automatická odpověď. A že i život nenarozeného plodu je lidský život. Takže nejdřív se snažit zachránit život obou. Pokud je jisté, že to není možné, podle mě vždy je lepší zachránit alespoň život matce, než aby zemřeli oba. Potom nevím, jestli někdy nastává eventualita, že buď se dá zachránit život matce, ale zemře dítě, nebo se dá zachránit život dítěti, ale zemře matka. V takovém rozhodování bych nechtěl být. Dítě si vybrat nemůže, matka zřejmě ano. Ale vždy to bude těžké. |
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2006 : 16:42:08
|
mato ako lekar by sa vedel k tomu skor vyjadrit.... |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2006 : 18:03:26
|
Nemozeme nechat zomriet jedneho cloveka aby sme zachranili alebo priviedli na svet ineho cloveka. Takze nemozeme nechat zomriet matku koli tomu ze napr. dieta ma pri porode problemy.
|
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2006 : 19:27:15
|
Ja k tomu dodam len tolko, ze existuje niekolko svatych zien, ktore sa dobrovolne rozhodli obetovat svoj zivot za zivot svojho (vtedy) nenarodeneho dietata. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2006 : 21:09:42
|
Áno, ale to, na čo sa Milan pýta, je skutočne hraničná situácia, ktorú napr. zažil aj môj otec, keď sa rozhodoval, či mama, ktorá bola už na pokraji smrti, alebo brat, teda rodiaci sa. Nie je to žiadna sranda. Väčšinou sa človek rozhodne pre toho, ktorého pozná, vidí a má k nemu aj reálny vťah, než dieťa, ktoré je ešte nenarodené. Nakoniec mama prežila a bratček po 3 týždňoch zomrel. I samotné rozhodovanie sa manžela a následné jeho rozhodnutie môže byť vedené Bohom. Môj otec Boha nezaprel, ani sa naňho nenahneval. Naša rodinná priateľka, ktorá i so svojim manželom prežila holokaust, hovorievala vtedy mojej mame, že v koncentráku prežili utajovane narodené deti také podmienky, že jednoznačne všetci verili, že je to Božia ruka, ktorá ich chránila a po čase z nich boli urastení mladí ľudia. Keby teda bola vôľa Božia, aby môj brat žil, tak by žil, bez ohľadu na to, ako môj otec rozhodol. Mimochodom v takejto situácii aj Cirkev súhlasí zo záchranou matky, tobôž, ak sú tam staršie deti, ktoré ju potrebujú. Toto je iná situácia, než na akú Maťo poukazuje. Vedomý potrat, teda že dieťa matka, resp. i obaja rodiča nechcú, je hriechom. |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2006 : 21:40:20
|
quote: Pôvodne poslal Milan - aj ja mozem povedat : "veriaci" nesklamali !
Veru tak. My sme totiz: stali, spolahlivy a doveryhodny!
quote: - co tak predstavit si tu situaciu GMK a rozhodnut sa, keby sa to tykalo tvojej zeny?
A co takto aj mojho dietata? A co keby som ja bol ta zena? A co ked dieta?
Keby - boli by sme v nebi. Riesit hypoteticke situacie je teda pekna konina, v reali sa aj tak nikdy nespravame podla cvicneho scenara!
Neda mi nezopakovat: Hranicne extremne situacie rozhodovania medzi zivotom jedneho alebo druheho vzdy lakali svojim adrenalinom nabitym sladkokyslym odorom! Tym chcem povedat, ze miesto sofickeho pseudointelektualneho filozofovania by sme mohli aj nieco prinosne riesit.
quote: - toto bolo to moje dno o ktorom som sa zmienil a rozhodnut som musel sam, ziadny Boh ....!
Este vzdy moze niekto vytiahnut u pomyselnu zatku a teba splachnut vo vire dramatickych okolnosti. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|